Dlaczego NIE używacie Linuxa?

Właśnie o to mi chodzi, że nie do codziennego użytku. Nikt nie pozwoli prowadzić człowiekowi bo będzie generował wypadki. Jeśli po drodzę będą jeździć same komputery, to się nigdy nie zderzą. I nikogo to nie będzie obchodzić, że ktoś preferuje samemu prowadzić. Niech na pustynie se pójdzie pojeździć albo na innną planete. Tak myślę że tak będzie.

Głupoty piszesz. Każda firma dąży do zwiększenia zysków, także nikt nie będzie się pchał w produkcję sprzętu opartego o lepsze podzespoły tylko dla samej idei. Liczy się marża… zobacz jak wysoką marżę ma Apple na swoje produkty. Teraz odpowiedz sobie na proste pytanie. Czy faktycznie te produkty są takie bezawaryjne? O design nie pytam, bo to rzecz gustu, a o gustach się nie dyskutuje.

Bój się Boga - unixowego MacOS stawiasz ponad Windows? :stuck_out_tongue_winking_eye: Shame on you! :smiley: Świat się kończy pani Popiołkowa!

Od początku tego wątku tak robię :wink: dopiero teraz zauważyłeś? :wink:

Ale UNIX? Mogło mi umknąć w takim ferworze dyskusji! :stuck_out_tongue:

Też nie wiem dlaczego miałbym używać Linuksa zamiast Windowsa i nikt mnie nie chce oświecić.
Miał być łatwiejszy w obsłudze - nie jest, stabilniejszy - wysypał się podczas aktualizacji, lepiej wykorzystywać baterię - rzeczywiście, wyrżnął ją do zera i nie wykrywał jej wcale…

2 polubienia

Ile razy mi się Windows wysypał…

Generalnie Linux jest lepszy.

W czym jest lepszy?

W czym jest gorszy? Skad potrzeba akurat w tej plaszczyznie udowodnienia swojej lepszości?

Nie lepiej posłuchać muzyki? :wink:

1 polubienie

To odpowiedź na moje pytanie?
Nie pytam przez chęć udowodnienia czegoś a przez ciekawość.
W czym Linuks jest lepszy od Windowsa z perspektywy użytkownika domowego?

W niczym :slight_smile: No właśnie o to mi chodzi. Używaj sobie swoje układy scalone jak chcesz :slight_smile: Nikt sobie wzajemnie niczego nie udowodni przecież… i nie musi… i nie powinien! :wink:

ps.
Czekam na temat na forum, w czym jest lepsza coca cola od pepsi, albo dlaczego nie pijesz pepsi… :smiley:
No czy to jest temat na dział tematyczny? Czy do “na luzie”, “rozrywka”, “zmierzmy swoje pitole” :smiley:

1 polubienie

Gdyby Linux był lepszy Windowsa to z pewnością niejeden napisałby tu litanie nie do obalenia. Cały ten wątek zaliczyłbym do bicia postów. Czy jest w końcu ktoś w stanie odpowiedzieć na pytanie Januszka?

Nie. Bo @januszek nie sprecyzował do czego wykorzystuje swój komputer.

Sprecyzuję postawioną kwestię: proszę wymienić trzy zastosowania (domowe), w których Linux jest lepszy od Windows lub MacOS.

ps. Po 294 postach w tym temacie ciągle mamy tylko jedno takie zastosowanie: bootowalne distra ratunkowe dla Windows :stuck_out_tongue_winking_eye:

Mam wrażenie, ze nie myslisz co czytasz.

Skanowanie domen i subdomen oraz nieznanych adresów IP.:stuck_out_tongue:

1 polubienie

Proszę, wytłumacz mi jak zeskanować adres IP, którego się nie zna. Np taki: “adres nieznany”? :stuck_out_tongue_winking_eye:

Od tłumaczenia takich rzeczy nie ja jestem, ponieważ ja jestem tylko zwykłym userem tego
portalu i forum. Jest tu paru fachowców tej dziedziny, i przepraszam za owy wpis.:wink:
Co do skanowania jest parę fajnych narzędzi do linuxa.

Szkoda, myślałem, że dowiem się czegoś co jest czymś naturalnym w “CSI: Cyber” :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

U mnie dystrybucje linuksowe sprawdzają się w roli “centrum multimedialnego”: Kodi (video) oraz Volumio (audio). Są również podstawą do bezpiecznego surfowania po internecie, zwłaszcza do bankowości.