Myślisz, że zrozumie i wyciągnie wnioski? Przecież to zwykły troll. Najlepiej nie karmić.
Wiesz, nadzieja zawsze umiera ostatnia
Ja tam żadnego systemu nie dyskredytuję
Mam ciągle sentyment do FreeBSD, wiem co można zrobić dzięki Windows, znam możliwości Linuksa… używałem Plan9, QNX, pisałem własne systemy czasu rzeczywistego na bazie kerneli uC/OS-II.
Nigdy nie zapomnę jak mi szczęka opadła kiedy zobaczyłem, jak system z graficznym interfejsem, wyglądającym prawie jak Windows 3, zabootował i uruchomił się z jednej dyskietki 1,44MB
Ale wszyscy jesteście weseli tak jak na ciekawostkę w postaci Linuxa na komputery domowe przystało
Używam Linuxa od wielu lat pierwszy był Debian to były czasy Windowsa 98 i 2000 ?. Przyznam nie było lekko. Od Ubuntu 5 było coraz lepiej. Teraz Linux jest bezkonkurencyjny łatwy, stabilny i kompletny. Mam PC i Laptop HP z Windowsem 10. Mieszanie się Microsoftu w prywatność wkurzyła mnie i po zrobieniu beckupów zmieniłam na Linux Mint Cinnamon. Ostatnia wersja 19 Tara rewelacja . Usunięta obrona Windowsa 10 system kompletny. Jestem 78 letnim dziadkiem, nie gram w gry dlatego proszę brać poprawkę na to co napisałem. Żona 76 lat nie chce słyszeć o Windowsie. Pozdrawiam
Zapomniałeś dodać, że twoim zdaniem, tak ci się trochę wpis pogubił
Rety, przecież każdy pisze swoim zdaniem a nie Twoim zdaniem. Weź się skup.
Nie ma opcji. Ja np mogę napisać że moim zdaniem twoja odpowiedź do mnie jest dziwna. Można można wystarczy chcieć
Twoim zdaniem, moja odpowiedź, jest dla Ciebie dziwna?
Podałem to jako przykład tego, że pisząc że jest bezkonkurencyjny to mógł napisać, że dla niego bo dla mnie np nie jest
Idąc tym tropem, to powinien wymienić każdego z mieszkańców Ziemi, aby nie było nieporozumień
A właśnie, że nie to ty zaglądasz zbyt głęboko, a ciekawość jak to mówią pierwszy stopień do piekła
Jest dla mnie pewną nowością, że trzeba komuś specjalnie tłumaczyć, że to co ja mówię, to nie jest Jego zdanie tylko moje
Oj to ja chyba za dużo mam do czynienia z takim ludźmi
Z Linuksa korzystałem od czasów wczesnych wersji testowych Windows Vista - okolice bety, o ile dobrze pamiętam, aż do momentu pojawienia się Windows 7 w wersji RC. Wówczas na dobre wróciłem do systemów od Microsoftu i korzystam z nich do dziś.
Jeżeli chodzi o dystrybucje Linuksowe to zaczynałem jak chyba większość od Ubuntu (wówczas jeszcze przysyłanego bezpłatnie na płytach CD - ciekawe kto jeszcze o tym pamięta), Fedory, Suse, Debiana - podziekowanie dla byłego moderatora forum za genialny poradnik dla początkujących, dzięki któremu poznałem niezbędne podstawy, aż zakończyłem przygodę na Archu.
A dlaczego dziś nie używam Linuksa? Najprościej byłoby powiedzieć, że z wygody - skoro coś działa to szkoda mi czasu i chęci na jakiekolwiek zmiany.
To jest właśnie powód dla którego z Linuksa KORZYSTAM
Nie używam na co dzień jako główny system, ponieważ nie potrzebuję dwóch na jednym komputerze. Windows 10 działa u mnie stabilnie i to samo jest z większością programów, a aktualnie nie chce mi się bawić w ustawianie lub naprawianie systemu bazowego. Od tego mam Virtual Box
Już w ubuntu 18.04.1 LTS to nie trzeba w terminalu bo można ściągnąć paczkę .deb lub ze sklepu zainstalować