Dyskusja o nowej stronie DP

A no to klops, bo znajda sie tacy co będą spamować w systemie. Generalnie wolę system, gdzie nie ma osobnego zliczania plusów i minusów, tylko jest jedna liczba, będąca wypadkową uzbieranych minusów i plusów. Zawsze wydawał mi sie taki system bardziej przejrzysty.

Zgoda, ja czekam na prostatę, hemoroidy i pryszcze już mnie nie interesują.

A tu akurat wolę odwrotnie, bo informacja ile jest plusów, a ile minusów też jest informacją, choćby taką, czy komentarz ma sporą reakcję, czy prawie żadną.
Inaczej spojrzę, gdy zobaczę +46 i -45, niż +1 i -0. A w obu przypadkach wypadkowa to +1.

Ale mówiąc szczerze to teraz nie jest istotne, bo jest tyle innego, co mnie drażni, że akurat czy to jest sumaryczna, czy oddzielna liczba nie jest tematem. :slight_smile:

Tak w ramach nostalgii i przypomnienia, jak była funkcjonalna, jak czytelna i jak ładnie wyglądała kiedyś strona DP:

Wtedy też postanowili ją zmienić i też wyszło na gorsze.

5 polubień

Nie wiem kto obecnie ma dostęp do VM na której siedzi całe forum, ale brak regularnych aktualizacji silnika forum to kpina z jego użytkowników.

Brak wdrożenia 2FA na forum (nawet używając SSO zewnętrzne) dzisiaj jest ryzykowne.

Wiele razy @Radek68 sygnalizował redakcji, że silnik forum jest nieaktualny.

Kiedyś strona przeszła w tryb serwisowy i mieliśmy złudną nadzieję, że ktoś wreszcie zaczął wdrażać aktualizacje.
26.04.2021/

Pomysł z wykorzystaniem czcionki szeryfowej w treści artykułów jest chybiony. Ciężko się czyta, niespójność z czcionkami nagłówkowymi bije po oczach

Pozdrawiam

3 polubienia

a w praktyce? To człowiek zatwierdza czy automat?

Czy i kiedy wróci kanał RSS? Bo mi się lista a agregatorze treści nie odświeża od niedzieli i pewnie usunę to źródło - bo nie aktywne

Moim zdaniem wszystkie problemy powinny zostać spisane na listę wraz z ewentualnymi odpowiedziami/czy w ogóle będą robione i rozpatrywane, bo widzę że ludzie co jakiś czas pytają o to samo, albo co gorsza wylewają swoje żale i bluzgi.
@gtxxor Dałoby się to zrobić w głównym poście wątku?

5 dni nie było żadnych nowych wersji programów. Tylko co tam któryś można pobrać z tych, co zostało.
Niedobite programy, a świat się kręci według reklam WP, a nie programów DP.
Ludzie leźli jak ćmy do programów. Teraz za wypocinami nie mają interesu. LGBT jakieś zrobiło się samo :stuck_out_tongue_winking_eye:

Mówisz? Ostatni raz z DP to ja pobrałem może coś w 2016 roku. Jak już coś pobieram to zawsze prosto od producenta. Tutaj jedynie czasami zaciągałem info o pojawieniu się nowej wersji.

Może za tydzień, może za dwa, serwis będzie w pełni ogarnięty. Bo jak do tej pory, widzę, że nic nie zmieniło się. Dalej jest bubel z komentowaniem artykułów. I albo komentarz pojawi się a jak się pojawi to piszesz jako Anonim, albo nie pojawi się. To jeszcze ch*** ale ulubionych programów nie ma i pewnie ich nie będzie już.

1 polubienie

@skub1973 RSS jest tutaj: https://www.dobreprogramy.pl/rss/aktualnosci
Mamy nawet specjalny RSS blogowy tutaj: https://www.dobreprogramy.pl/rss/blogi

1 polubienie

No i zero WP, reklam itd.

Z którego to roku ?

Nie umiem tej konsoli wywołać :frowning:

To jest licznik dla pamięci podręcznej i ciasteczek,

To tylko lista dla jakich domen możesz wyczyścić dane, po kliknięciu w kłódkę - na liście są 3 domeny a każda może mieć swoje ciastka.

Pewnie te ciastka dla subdomeny ssl. niedługo wygasną - przeglądarka tylko blokuje ich odczyt (więc zazwyczaj sobie wiszą do czyszczenia ręcznego lub kolejnych odwiedzin i ich odświeżenia).

1 polubienie

A ja z jednym pytaniem i dwiema uwagami :slight_smile:

1. Czy użycie słowo hipokryzja traktowane jest bluzganie czy może napisanie, że tylko wchodząc na ten artykuł zablokowano ponad 80 pozycji? :slight_smile:

2. Gratuluje Wam, osiągnęliście wspaniały rezultat, teraz wchodząc na stronę ma się myśl, że to jakaś strona podpucha, po złym wpisaniu adresu czy coś, w stylu “program do pobrania, wyślij tylko SMS” - wszystkie te strony wyglądają teraz podobnie jak Wasza

3. Pewnie przez nieuwagę, ale na stronach Waszych “artykułów” jest jeszcze sporo miejsca po bokach na reklamy - na pewno jakieś firmy chętnie zareklamują swoje podpaski, żele do higieny intymnej tip., bo w sumie te produkty pasują ostatnio do jakości tego portalu :frowning: Co piszę ze smutkiem, po latach dobrych doświadczeń i uczestniczenia w kilku HotZlotach

W sumie jakbyś napisał “mi się nie podoba” to wniósłbyś w zasadzie to samo do dyskusji.

@FadeMind Dobrze gadasz. Wzieliby się w końcu za aktualizację silnika forum.

Pozdrawiam!

Czyli m.in. zapytanie co takiego powoduje cenzurę i blokadę komentarza, mogę ograniczyć do “mi się nie podoba” :slight_smile: Będę pamiętał na przyszłość