Dyskusja o nowej stronie DP

Kiedy będzie WebP?

Wczoraj tutaj

bylo prawie 400 komentarzy, a dzisiaj tylko 264? :thinking:

3 polubienia

Może gubią się przy procesie jak stare wracają, mnie niby z ~700 skoczyło na 800-999 a teraz mam 1k.

Przecież to pytanie miało tylko na celu wbicie szpili jak reszta twojego wywodu. I jeszcze “m.in.” więc jak rozumiem uwagi uważasz za merytoryczne. “eeeee nigeryjski scam mi się kojarzy to brzydkie” no super uwaga, konkret jak nie wiem.

Już mogłeś naprawdę napisać “nie podoba mi się”, serio. :man_facepalming:

No w końcu RSS, tylko byście to gdzieś dodali, bo po za tym tematem jest gdzieś info o kanałach RSS? Chociażby dodać link do head.

Ale ta główna to nie mam pojęcia kto na to wpadł.

Komentarze powinny zniknąć z głównej, łamią podstawową zasadę spójności, wysokość newsów zależy od tych komentarzy, paranoja, a może być 1, 2 albo wcale, tworzy to losowe nierówności, mało estetyczne i irytujące, nawet jak każdy news ma 2 komentarze to pozostają dziury, jaki w tym sens.

Tak samo jest przycisk napisz komentarz, który i tak przekierowuje na podstronę newsa, po co on w takim razie w ogóle jest na głównej.

Ewentualnie jeżeli komentarze mają zostać to powinny być wyrównane od razu pod obrazek żeby zlikwidować te dziury, aczkolwiek nie zlikwiduje to nierówności, trzeba by ustawić minimum wysokości, co spowoduje nadal dziury, ale przynajmniej newsy nie będą losowo na siebie “spadać”.

Niczego nie zmienicie marudzeniem na temat wyglądu. Wszystkie strony należące do WP są brzydkie i nie ma powodu, dla którego DP miałoby być wyjątkiem. Zamiast tracić czas, zróbcie sobie własny styl. Lubię ciemne motywy więc na jego podstawie stworzyłem własną wariację: czarny zamieniłem na #252525, czcionkę na Helveticę, ustawiłem własne rozmiary i ukryłem komentarze. Zajęło mi to 5 minut.

Jeśli chodzi o artykuły i wymagania jakie stawiacie, to powiem tylko jedno: to jest portal o informatyce dla gospodyń domowych. Jeśli jeszcze tego nie zauważyliście, to jest z wami gorzej niż myślałem. Rynek jest już ustawiony, zapomnijcie o młodzieńczych latach albo cierpcie w milczeniu. Nikt nie będzie dla was za frajer klepał tekstów, które nie przełożą się na pieniążki. Pobudka.

1 polubienie

Wszystko to prawda. Podpisuję się pod tym. Z tym, że warto ponarzekać i pokazać całej WP i całemu DP gdzie ich mamy. :slight_smile:

Hmmmm…

Tak uważam. Milczenie jest równoznaczne z pogodzeniem się z czymś. Kiedy protestujesz wyrażasz swoją opinię.

2 polubienia

Byłoby warto gdybyś był jedną z tych, które siedzą w kuchni i mieszając zalewajkę na gazie, jednym okiem czytają o słitaśnych kolorach nowych ajfoników a drugim uchem słuchają Lata z Radiem. Wtedy byłbyś kimś, kto klika, może ktoś by cię wysłuchał. W przeciwnym razie jesteś tylko natrętem.

A na portalu nic się nie zmienia. Zresztą nie miałem na myśli, żeby się na coś godzić, tylko zgłaszać merytoryczne uwagi i punktować celnie oraz bez głupich wstawek. Ale kiedy widzę bełkot wylewany przez ciebie, oprycha i podobnych, ciężko uznać to za wyrażenie opinii. Bardziej próbę wyżycia się. Bo jaśnie panu się nie podoba i trzeba DP zakopać w okolicy “grobu” wszystkich kopii E.T.

… albo nie wtrącam się.

Ponawiam pytania, na które nie uzyskałem odpowiedzi, a wiem, że dla każdego blogera DP są ważne:

1. Pytam jak bloger, czy zostanie przywrócona na blogu sekcja (najbardziej popularne/komentowane) i czy blogerzy będę mieli znów wgląd w statystyki? Bo bez tego blogowanie traci cały swój urok.

2. A ile trzeba będzie czekać na przygotowanie bloga do używalności?

1 polubienie

Po primo - blogi mają ruszyć jutro. Po secundo - nie wiem, specyfikacji akurat tej części nie dostałem, Wojciecha trzeba pytać

Czy Ty masz jakieś problemy ze sobą, czy może błędny rycerz?
Ktoś krytykuje, że jest jakaś dziwna cenzura, że reklam jest za dużo, że nowa “szata” graficzna wygląda jak jakiś podrzędny portal chcący zarabiać na smsach premium, a Ty stwierdzasz, że to nic nie wnosi do dyskusji?

Rozumiem, gdyby to był wątek tylko do zgłaszania błędów, ale tak nie jest…

Szkoda że tylko ty się tutaj udzielasz :frowning: a nie sprawca zamieszania.
ekhm, @Docent ?

2 polubienia

Dziwne - przeglądnę kilka blogów. Zauważam, że uBO na każdym kolejnym blogu dubluje blokowanie jakichś elementów (wszystkich reklam).
A może spróbować nabić mu z 1000?

Ej, to może dlatego mam ten błąd 500? Pojawia się on tylko przy próbie przejścia do blogów właśnie.
Co do tej konsoli, to potrzerbny jest skrót klawiszowy:

ctrl+shift+j

Ja jestem niepełnosprawny i przy komputerze używam tylko prawej dłoni.

F12 a potem klik w zakładkę Konsola.

Poczytaj o klawiszach trwałych w Windowsie, przyda ci się na przyszłość.
Po włączeniu tej opcji w ustawieniach, Windows będzie pamiętał stan ostatnio wciśniętych klawiszy funkcyjnych (ctrl, shift, alt, super) do czasu wciśnięcia litery, aby połączyć je w skrót klawiszowy.