Dyskusja o nowej stronie DP

Ktoś sobie założył konto do bezmyślnego hejtu, a Ty logiki u niego oczekujesz?

Dodać funkcję wyciszenia komentarzy z paru powodów. bo niezalogowani, bo zalogowani heltują, albo naświnią.
Dodać funkcję ukrywania pustych miejsc po wygłoszeniu niechcianych komentarzy.
Tyle i aż tyle, żeby paskudów zalogowanych, czy niezalogowanych pozbyć się nie dziurawiąc strony dobrychprogramów.

Pytanie poboczne - czemu nie ma UA przy nazwie usera w komentarzach? Bo dość często bywa zadyma osób w temacie np o systemie W 10, którzy dymią z XP, albo visty. Ja często zatrzymywałem kursor na UA. Czasem od tego zależał powód odpisania.

Zameldowani, czy nie, to sprawa też poboczna, bo w gruncie rzeczy jest wspólna kultura w tematach, albo są osobniki o braku kultury, jak zaraza.

1 polubienie

Wiesz, zazwyczaj piszą tu ludzie inteligentni, skąd mogłem wiedzieć że inaczej?

Jak coś taka przezroczystość to z filtrów Polish Annoyance:

niestety :not() słabo naprawia by się resetowała po najechaniu. Musiałbym sprawdzić czy AdGuard 3.3.2 będzie robił to lepiej lub czekać aż ten bug zamkną:

w ten sposób kończy się to co dobre :grinning:

To że nie ogarniacie rzeczywistości to nie moja wina. Myślenie nie boli.

@lordjahu

Rozrysuję, bo widać że ciężko u was z myśleniem: główna strona aż kipi od reklam i tekstów sponsorowanych, a wy jeszcze się prosicie o kolejne w zamian za jakieś mierne rabaty.

Wiesz, wolę takie reklamy z x-komu niż takie jak poniżej. Przynajmniej reklamy z x-kom są tematycznie związane z portalem i pasują do niego. Sam kiedyś skorzystałem z reklamy x-kom na DP gdzie x-kom reklamował słuchawki przecenione o 200 zł które kupiłem i do tej pory jestem z nich bardzo zadowolony. Właśnie takie reklamy z x-komu powinny być umieszczane na portalu i myślę, że wtedy nikt by tak bardzo nie miał do nich zarzutów. Niż takie gówienka…

Efekt Dunninga-Krugera – Wikipedia, wolna encyklopedia

w sumie to fascynujące patrzeć, jak ludzie są do czegoś przywiązani. To coś to domena, a syndrom nazywa się sztokholmski. A tak w ogóle to z chęcią bym poczytał, gdzie udali się znani stąd bardziej techniczni ludzie. Ja próbuję się coraz bardziej polubić z salon 24 (8 wpisów, a tym jeden o sensie zmian w software, czyli czymś, co nam tu zafundowano), z chęcią bym odwiedził innych…

1 polubienie

To nie jest wybór albo-albo. Będziesz miał to i dodatkowo jeszcze x! Poza tym, w swoim krótkim wpisie wspomniałeś nazwę tego sklepu aż 5 razy! Śmierdzi trollem z tej firmy. A fe!

Masz jeszcze jakieś ciekawe linki z dupy? To, że wkleisz wyjaśnienie zagadnienia, nie oznacza od razu że staniesz się bystry.

Zrobiłem dziś aktualizację forum, przyznam że nie byłem pewien wyniku, ale się udało. :slight_smile:
↓↓

2 polubienia

Dobrze jest. Poza drobiazgami - mało przeszkadzające. Raz, że klikanie postów jako „przeczytane” - trzeba czekać. Ale pozostawiłem. Drugi raz było poprawianie jednego wyrazu w poście i po kliknięciu w „Odpowiedz” było za długo. Zablokowałem co nieco i teraz poprawię tekst postu i błyskawicznie zmienia się po kliknięciu. Jakiś felerny ten plugins quick messages…

@Radek68 Obyło się bez restartu serwera (kontenera Dockerowego) z Discourse czy nie?

Pozdrawiam!

Docent dał dane logowania czy silnik ma sprawny button?

To nie tak do końca, bo jak się okazuje trzeba ją powtórzyć przy odbudowie kontenera dockerowego. Generalnie to jednak nie jest dobry sposób na aktualizację, choć na oficjalnym forum Discourse piszą, że coś tam znacznie usprawnili i że teraz niby można. Ale lepiej jednak po staremu (bo bezpieczniej!). To była taka jednorazowa próba, myślę że jednak najlepiej będzie, jak zajmować się tym będzie wyłącznie @Docent. :slight_smile:

Chyba przy przewijaniu w górę robią się glicze jak te z wideo / grami - tearing „poziomy”.

Ja bym może wymusił na postach .moderator tło żółte/brązowe:

.moderator .topic-body {
background-color: var(--highlight-low-or-medium)
}

by nick i ocena/odpowiedź miało spójne tło. I ktoś chyba próbował mi edytować post podczas mojego pisania…

Moderatorzy czy administratorzy przeważnie piszą tu jako zwykli użytkownicy i normalnie biorą udział w rozmowach i dyskusjach. Wymuszanie żółtego (w mojej szarej skórce - zielonego) koloru moderatora nie jest chyba potrzebne.
A jak jest taka potrzeba, to ten kolor się po prostu włącza do danego postu.
O ile Cię dobrze zrozumiałem, bo może miałeś coś* innego na myśli. :slight_smile:
*- może chodzi o to, aby cały post był w tym kolorze, a nie tylko wypowiedź, no ale to tak ma Discoure.

To możesz przekleić jako feature/futrue request na meta.discourse.com, może dodadzą w 2.9.0…

I klasa moderator dokleja się tylko do postów „warming” - czyli fail jak mod wyróżnia mój post jako ostrzeżenie dla reszty.