Hej, Moja wiedza ogranicza się do informacji że prace nad tym trwają i niebawem będzie to wprowadzone. Konkretnych dat nie podam
Hej, dzięki za info. Czekamy zatem. Jak coś za jakiś czas się przypomnę
W 100% się z Tobą zgadzam.
Można co jakiś czas zaglądać, przewijać tasiemca i ogólnie się gimnastykować, albo odpowiednio odpytać ten kijowy CMS, skoro takiej funkcjonalności nie można się doczekać.
ODPOWIEDZI DLA "Krzysztof.":
{
"created": "2021-06-21T12:46:59Z",
"nick": "Anonim",
"text": "@Krzysztof. O nic, to kolejna \"informatyczna wojenka\" dla zasady: \"Postanowiliśmy wydać temu wojnę.\"",
"votesUp": 7,
"votesDown": 1
}
{
"created": "2021-06-21T16:21:31Z",
"text": "@Krzysztof. \n\ncoz inteligenjce trzeba miec by uzywasc - a raczej nie musiec uzywac kalkulatora, ale tazke trzeba miec by zrozumiec o co w tym calym \"szumie\" chodzi....",
"votesUp": 1,
"votesDown": 0
}
{
"created": "2021-06-21T18:42:10Z",
"text": "@Krzysztof. jest cennik wg wagi ale nigdy nie wiesz ile będzie ważyła ryba która dostaniesz.",
"votesUp": 1,
"votesDown": 0
}
Ilość odpowiedzi:
3
Jak widać same Anonimki, więc nawet na to szkoda czasu.
Rozumiem że Blogi nadal nie pojawiają się na głównej… Miało to zająć dwa tygodnie, a już mamy chyba dwa miesiące.
niestety informacja jest taka, jaka jest. Pracujemy nad tym. Pamiętaj że nasz dev team nie zajmuje się tylko DP i realizuje projekty dla szerszej grupy odbiorców w grupie WP.
A prace posuwają sie do przodu czy w tył? Bo to ważna informacja jest. Dla mnie nie zrozumiałe jest to, że integracja subserwisu może trwać tak długo. Zwłaszcza że na głównej stronie pojawia sie tylko miniatura i nagłówek.
Wiesz, trzy kroki w przód, dwa w tył, ale w sumie do przodu Nie znasz systemu na którym to siedzi, ja też nie wiem jak to wygląda od zaplecza, bazuję na info od osób, które nad tym wdrożeniem pracują.
Fakt nie znam, ale może nieodpowiednie osoby się tym zajmują. Może czas na dobrą zmianę
ja tylko nieśmiało przypomnę deklaracje @Marcin_Bartnicki o pojawieniu się roadmapy planowanych terminów nowych (przywróconych) funkcjonalności.
Druga rzecz „do wakacji się wyrobimy” również padła
(obie rzeczy w innym wątku)
Dodatkowo padła informacja o planowanym za miesiąc, lub dwa hotzlocie. I że łącznikiem ze społecznością jest też @Snow_Rainy .
Jakiś followup? Nie wyzłośliwiam się - walk the talk.
to było w maju chyba
Zacznę od końca, jeśli pozwolisz Nad kwestią HotZlotu trwają prace organizacyjne. Nie da się jednak ukryć, że są spore obawy o kwestie pandemiczne. Tak jak bardzo chcielibyśmy się spotkać ze społecznością, tak, wbrew pozorom, organizacja tego przedsięwzięcia w cieniu koronawirusa jest potrójnie skomplikowana. Jeżeli wszystko dobrze pójdzie i nie zaliczymy problemów z gatunku piąta fala i kolejny lockdown, to HotZlot powinien się odbyć na początku jesieni.
Masz rację, że taka deklaracja padła. Porozmawiam z @Docent na temat funkcjonalności, nad jakimi pracują i poproszę, żeby taką naszykował.
Jak robią kilka rzeczy na raz, to żadnej nie zrobią dobrze. Trzeba zacząć od ułożenia listy priorytetów i ustanowienia nadzorcy
Mądrego to i dobrze przeczytać Dzięki za podpowiedź, najwyraźniej takich ludzi brakuje, może zaaplikujesz? i w końcu będzie zrobione to tak jak trzeba
Nie znam się na Waszych silnikach, a przede wszystkim nie wiem, co tam dodaliście od siebie, bo to najczęściej z modami jest problem, a nie z core files.
Najlepiej dajcie 45-46 dni by można było się zapałać na 2 szczepienia lub wyruszyć w podróż za szczepionką Ad26.COV2.S („Janssen Pharmaceutica”/„Johnson & Johnson”).
Hej, mały update na dzisiaj - udostępniliśmy właśnie blogerom alternatywną metodę wyświetlania zdjęć w galerii. Obecnie była tylko mozaika, a teraz w ustawieniach tego bloku treści można wybrać też „slider”. Mała rzecz, ale mam nadzieję, że cieszy i może pozytywnie wpłynąć na wygląd i urozmaicenie wpisu.
Wojtek, kiedy nasze teksty będą pojawiać się na głównej? To chyba najbardziej interesuje bloggerów. Jak zapewne wiesz , ilość wyświetleń naszych tekstów spadła o 90%.
Raczej zostaje pograć w Dangannro(ad)n(ma)pę.
Aktualnie „na 100%” pracujemy nad umieszczaniem najlepszych wpisów blogowych na rolce artykułów na stronie głównej serwisu, czyli powrotem do znanego poprzednio rozwiązania. Szczerze wierzyłem, że uda się to zrobić szybciej, ale po drodze napotkaliśmy naprawdę poważny problem techniczny związany z architekturą istniejącego rozwiązania (wpisy blogowe są w zupełnie innym systemie niż treści redakcyjne). Jesteśmy w trakcie refaktoryzacji praktycznie całego komponentu scrolla do listingów, która przy okazji naprawi kilka innych niedogodności i ułatwi nam utrzymanie całego projektu. Potraktowaliśmy to więc jako większą inwestycję w projekt.
Oprócz tego na bieżącej roadmapie mamy drobne zmiany w promowaniu nowych blogerów/debiutanckich wpisów na SG bloga oraz nowe funkcje w edytorze (m.in. cofanie zmian, dodanie większej liczby obsługiwanych embedów).
Wszelkie pozostałe kwestie czekają na moment, kiedy pojawią się zasoby i będziemy mogli te tematy podjąć - decydują o tym właściciele biznesowi. Nie wykluczam, że jakiś temat zostanie podjęty poza oficjalną roadmapą - czasami każdy z nas lubi sobie coś zakodować dla własnej satysfakcji i samorozwoju, a w naszej pracy mamy na to zapewniony jakiś % czasu.
Przy tej okazji chciałbym mimo wszystko jeszcze raz zwrócić uwagę, że sporo udało się już zrobić i to także na podstawie Waszych postulatów czy zgłoszeń: ukrywanie anonimów i ignorowanie użytkowników w komentarzach, etykiety „Autor”, daty przy polecanych blogach, RSSy artykułów, blogów (także indywidyalnych blogerów) i programów, a także duża aktualizacja forum wraz z trybem ciemnym - to tylko wybrane ficzery i zmiany, a minęły nieco ponad dwa miesiące.
To sobie zakodujcie o powiadomieniach o odpowiedzi na komentarz na stronie głównej DP. Bo ubiliście jedną z najbardziej potrzebnych funkcjonalności. Tak dla własnej satysfakcji i samorozwoju.