Dyskusja o nowej stronie DP

Warto wiedzieć

Widzę, że niektóre osoby zbyt dosłownie wzięły znaczenie słowa „dyplomata”. Jeżeli @Kristov_pl uważa, że czyjaś wypowiedź nie wnosi nic ciekawego - ma do tego prawo, bo jego punkt widzenia. Lecz nie upoważniania do takich tekstów:

2 polubienia

Chodzi byś nie naruszał wolności słowa Radka na forum jak wylewa słusznie pomyje.

Kasuj wątki i posty o wazerach jak taski odhaczone.

@Kristov_pl faktycznie obchodzi się z użytkownikami na forum dość obcesowo ostatnio. Ogólnie, to poziom wypowiedzi na forum mógłby być faktycznie nieco lepszy. Natomiast od członków redakcji, to raczej oczekiwałbym łagodzenia dyskusji i dużego dystansu. Chill Krzysiek :wink:

Co do tego „nic nie wnosi do tematu”, to topic już dawno nie jest „NOWE Dp Q&A” więc ciężko powiedzieć, czy dany komentarz coś wnosi, czy nie. może zienić temat na "Dyskusja o nowym DP ?

Co do BSODów to faktycznie art, nie jakiś wybitny. Ja się nawet nie dziwię i nie marudzę , ze na DP będą się pojawiać i takie „populistyczne ciekawostki”, dobrze by było, żeby było jak najwięcej innych natomiast.
O BSODach kiedyś nawet też pisałem na blogu - 10 lat temu :slight_smile:
I’m Blue , czyli niebieski ekran śmierci. (dobreprogramy.pl)
Wpis jak wpis, ale pewnie dziś dało by się ciekawiej o zmianie koloru z niebieskiego na czarny napisać. Ciekawiej, a nie kalkując zagraniczne serwisy.

No ale to moja subiektywna opinia. DP mało robi takich „naprawdę autorskich” treści ostatnio mam wrażenie. Testów, Laba, recenzji - czegoś nad czym trzeba spędzić więcej czasu, niż przeczytać i informację gdzieś i przepisać po swojemu, czy przetłumaczyć.
No ale to już serio moja subiektywna opinia…

A wracając do blogów, to też rozumiem, że gdybym plótł bzdury o spadku wyświetleń, to śmiało by mnie kristov, czy snow rainy szybciutko sprowadzili na ziemię i zaprzeczyli.

1 polubienie

To kolejna boleść DP. Niedługo skrót DP będzie rozwijany jako „Dobre plagiaty”. Niektóre artykuły to wprost bezczelnie kopiuj - wklej z zagranicznych serwisów. Autor takiego wpisu ogranicza się tylko do jego przetłumaczenia i wstawienia dwóch, trzech zdań od siebie. Wszystko nawet byłoby ok gdyby podano wtedy źródło ale zawsze jest tak, że autor podpisuje się pod takim artykułem jakby był to jego własny tekst. I to jest ta wybitna jakość o której tutaj pisze @Kristov_pl która pozwala na publikację plagiatów na głównej stronie? To jest po prostu kradzież.
Widać, że jeżeli chodzi o korektę i redagowanie treści na DP to w tym serwisie ona nie istnieje. Nie ma chyba tutaj czegoś takiego w redakcji, że tekst zanim ukaże się na głównej musi zostać zatwierdzony najpierw przez korektę a potem głównego redaktora. Bo takie kwiatki złodziejstwa jakie się tu przytrafiają to głowa aż pęka.

2 polubienia

Oj, oj! Stąpasz po kruchym lodzie! Zaraz przyleci Kowaszowa i zacznie ci grozić sądem za pomówienia! (z autopsji :laughing:)

Proszę bardzo - tylko jeżeli przegrają - a przegrają bo można od ręki porównać artykuły z DP z tymi z innych serwisów gdzie zdania są identyczne co do treści to DP miałoby kolejne problemy. I nie wybroniłoby się ze to „prawo do cytatu” bo nigdzie w ich artach nie zostało umieszczone ani link do źródła ani też słowa z innych serwisów nie zostały ujęte w cytat.

1 polubienie

Muszę pamiętać żeby DP nie czytać przy obiedzie. Takie ohydztwo mi DP wyświetla.

2 polubienia

Co to jest?

Wygląda jak bycze jaja. Lepiej nie drążyć.

1 polubienie

Wiem, że jedzą jaja tasiemca, ale to jakiś owoc chyba, bo w jakiejś łupinie.
Google grafika nic nie podpowiada.

Znowu kurs języka w 2 tygodnie ze śmiesznymi okularami jakich nie wysyłają:

obraz obraz

obraz obraz

obraz

Masz do kolekcji :slight_smile:
Screenshot 2021-07-13 at 23-31-53 dobreprogramy - strona główna
Screenshot 2021-07-13 at 23-31-43 dobreprogramy - strona główna

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie:

https://www.dobreprogramy.pl/@lixo12/movavi-video-editor-activation-key,blog,114785

Niby na 10 sekund wskoczyło do sekcji rekomendowanej ale wyparowało w oczekiwaniu na rekomendacje Krzyśka redaktora/moderatora do wpisów blogowych?

PS. lixo to niby znaczy „ty śmieciu/odpadzie/ścierwie/raku społeczeństwa”.

Daj sobie na blogi i wróć na dobreprogramy, i czytaj o makrowirusach.
„Adres zmienił lokalizację”
Pewnie masz jeszcze w zakładkach adres html dobrych programów. Usuń zakładkę i utwórz nową bez html.
Zniknie 404+https://www.dobreprogramy.pl/movavi-video-editor-2021,program,windows,6628687530509953

Mnie chodziło o wpis blogowy pana @lixo12 (profilu na forum nie zrobił).

Przy okazji on linkuje do crakców w opisie profilu:

@lixo12 - dobreprogramy - link w prawej kolumnie.

Bug wlazł na buga i to nieprzyzwoite :stuck_out_tongue_winking_eye:

Komentarze też wcięło…

1 polubienie

Nie chcę wsadzać kija w mrowisko, ale nie są identyczne - bo często ‘tłumaczy’ to osoba, która nie ma wiedzy technicznej i bzdury wychodzą :frowning:

1 polubienie

A ja tam zadowolony, leci muzyka z radia a ja mam RDS na głównej stronie DP :>

1 polubienie

Brakuje tylko TA