Dyskusje o Windows 7

Działa już chociażby klient poczty?

To błąd oprogramowania a nie systemu.

Ale owe oprogramowanie jest zintegrowane z systemem. A eksplorator nie wyłącza się podczas uruchomienia gier? Ja tak miałem -.-

Na tym PC’cie co w podpisie i to w dodatku jeszcze na maszynie wirtualnej, nie mam szans tego odpalić, nie?

Na maszynie wirtualnej nie, bo masz za mało RAM-u by podzielić go między 2 systemy, ale możesz bez problemu zainstalować je obok siebie.

Odpalisz normalnie, tylko bez Areo. A maszynę wirtualną odpalisz na home edition?

Nie odpali na wirtualnej maszynie, bo ma tylko 512 MB RAM, a 7 wymaga tyle do uruchomienia. Przydzieli tyle 7, a XP będzie trzymał dane w powietrzu? :stuck_out_tongue: Jednak, gdy zainstaluje na oddzielnej partycji, to wszystko będzie dobrze. :slight_smile:

Wole nie ryzykować z instalacją w “realu”, w końcu to wczesna beta, nie chciałbym utracić tego co mam przez jakiś głupi błąd.

Na home, virtualbox startuje bez problemu :slight_smile:

poniewaz nie moglem zainstalowac Win 7 na drugim dysku z powodu USB to zainstalowalem w wirtualnej maszynie, wrazenia- hmm… on dla mnie wolniej chodzi niz Vista ( w wirtualnej masznie), jakos tak dziwnie wolno owteiraja sie okienka , jakby taki mulowaty, czegos mu brakowalo - ale tak jak pisalem wyzej testowalem to na virtualnej maszynie (przydzielilem 1GB ramu)

Na maszynie jest gorzej zawsze. Na ‘reala’ jest o wiele lepiej z prawdziwymi sterownikami.

BTW. 30 GB starczy?

Racja co do maszyny. A XP Home Edition pomyliłem Vistą Home Premium ;pp

Pisałem wyżej o tych samych odczuciach z tym, że miałem zainstalowany normalnie, na podstawowej partycji.

Może nie “wolno otwierają” ale nie płynnie.

Gdzieś za pół godziny biorę się za instalację i zobaczymy (ciekawe czy pobierze sam sterowniki do karty graficznej i dźwiękowej, poprzedni build pobrał)

To mozna zmienić w rejestrze. Nie wiem dokładnie gdzie, ale kiedyś w Viście zmieniałem. Albo napisali na nowo eksploratora i coś zryli…

Nie przesadzaj. Sevena instaluje się jak Vistę- masz ładny, graficzny instalator, poza tym to już nie jest wczesna beta.

Wie ktoś jak poradzić sobie z ustawieniem folderów i żeby w ikonach na pulpicie nie dopisywał znacznika zabezpieczenia.

Wyłącz UAC ;p

Prędzej to, ze “zryli” bo Vista nawet na starym sprzęcie (barton2500 i 1,5 GB ramu) płynnie mi otwierała okna.

hehe, nie do końca masz pomysł, trzeba było czytać co napisałem wcześniej, nie będzie gadżetów.

Aha. Racja :x

Napraw ikony ;p >> TuneUp Utilites

Tyle razy instalowałem Sevena na osobnej partycji i jakoś danych mi nie zjadło :lol: (na partycji z Vista trzymam TYLKO system i sterowniki, nic więcej, żadnego programu od tego jest specjalna partycja)