Mam podobny problem jak kolega wczesniej… Pavilion 65xx core 2 duo 2GHz, 2GB ramu, GF8400M GS. Fifa mi dzialala tak jak powinna tylko 1 dnia zaraz po zainstalowaniu. Pozniej gra sie jakby na slow motion. WizZz wspomnial o przelaczeniu na 1 procesor. Moje pytanie brzmi: jak to zrobic? btw podobne problemy mialem przy demie… i jak na tym mialem slow motion tak na pavilionie 61xx core2 duo 1,6 1GB Ram i Intel945 wszystko dzialalo super. Prosilbym o jakies rady, lecz z dokladnym opisaniem co i jak wykonac. Pozdrawiam.
rezerK
W tym temacie było wyjaśnione jak przełączyć grę aby działała na jednym rdzeniu
Sorry za długi link :oops:
Odpowie mi ktoś?
A czy na moim szprzęcie ruszy? jeśli tak to na jakich detalach?
Tak, ruszy.
Na jakich detalach to nie powiem… :?
Sądzę że na średnich powinno spokojnie hulać
Szkoda że tylko na średnich…
Mój kumpel Na celeronie 1.7GHz 1gb ramu i geforce fx5700 256mb grał na wysokich myślałem że mi też na takich ruszy…
dzięki za odpowiedz
Możesz spróbować Ale Twój kumpel ma więcej pamięci na karcie i jeszcze raz tyle ramu co Ty
Ale procesor słabszy… i jego komp chodzi gorzej niż mój… a infernal mu się cioł na niskich a u mnie na srednich nie wiec myślałem sobie że może czasami się uda…
Procesor słabszy o 100MHz więc praktycznie nieodczuwalnie. I jak jego komp może chodzić gorzej jak ma lepszy sprzęt xD Ale dobra koniec offtop’a
Wypowiadalem sie w tym temacie jakis tydzien temu. Mianowicie mialem problem ze zwalnianiem fify w trakcie meczu. Okazalo sie ze wina lezala w sterownikach do mojej karty 8600gs. Na dolaczonych z płyta do laptopa fifa wlasnie tak dziwnie zwalniala, na tych ze strony intela tez, jak sciagnalem i zainstalowalem wersje 163.74 i 163.71 tez nie bylo poprawy. Dopiero gra zaczela normalnie pracowac na wersji sterownikow 163.69. Same problemy z ta karta… Ale sprawa sie wyjasnila nareszcie.
Mam sprzęt
1.4 GHz
256 RAM
Procesor AMD Athlon XP 1700+
Karta: NVIDIA GeForce 2 MX\MX 400
i FIFA 08 nie działa jest tylko ciemny ekran dlaczego??? FIFA 07 śmigała bez problemu na średnich detalach. POMÓŻCIE PROSZE
Na kartach MX może działać ale nie musi.
Najnowsze sterowniki do grafiki posiadasz ?
Gra oryginał ?
ehmmm tylko jak to zrobić aby chodzilo na jednym rdzeniu?
ehmm…tak -
Ctrl+Shift+Tab i powinno Ci się otworzyć okienko Windows Task Manager, poszukaj w zakładce Processes Fifa08 kliknij PPM i tam wybierasz Set Affinity i następnie rdzeń który chcesz.
lub
Jak już odpalisz grę ctrl+alt+delete, szukasz procesu gry, następnie PPM daj na ustaw koligacje i odznaczasz jeden rdzeń.
Kolejnym razem zanim zapytasz to
no a jak to sprawdzic?? bo niewiem
Jak to jak ? Zainstalować fife 08 i sprawdzić czy będzie chodziła.
Innej możliwości niema.
Mam pytanie w sprawie kompa bo teraz mam GeForcea MX więc mi raczej nie pójdzie FIFA 08
Chcę zmienić kompa i mam do was pytanie czy komponenty które na razie wybrałem będą dobre, jeśli nie możecie zaproponować inne???
Intel Core 2 Duo E6750 2,66GHz
ATI Radeon HD2600XT 256MB DDR4 800/2200
PAMIĘĆ PATRIOT 2*1024MB 800 MHz
Dysk Samsung 320 GB ZASILACZ 550W
i płyta główna GIGABYTE lub ASUS dokładnie nie wiem
PLEASE o ODPOWIEDŹ
osz ty w życiu!
mobo na pewno nie gigagrzałke i asusa…
DFI albo abit albo EVGA
Siemka mój kumpel ma problem z tą grą. Objawy to czarny ekran po włączeniu fify. A o to jego konfiguracja
Intel Core 2 DUo E4400
EVGA Geforce 8600 gts
Płyta Gigabyte (coś z końcówką DS3)
Dysk 500 gb
Pamięć 2 gb Kingston
i Zasilacz Chieftec 450 watt.
Nie wiem o co chodzi kumpel ma przecież b.dobry komp a mu nie działa fifka