Sorry, za te głupie błędy …
Znów to samo
Hmm…
Pokaż mi zawartość tego katalogu:
J:
cd sources
dir
(po kolei)
Na zrzucie ekranowym urywa na 25 pozycji (niżej nie widać).
Poza tym chciałem, żebyś z cmd.exe to zrobiła, żeby się upewnić, że normalnie ma dostęp do tej lokalizacji.
A jak mam to zrobić?
Naprawdę w tej kwestii jestem totalnym laikiem
Poleceniami wpisywanymi po kolei (w cmd.exe) i za każdym razem enterem zatwierdź:
J:
(enter)
cd sources
(enter)
dir
(enter)
Powinno wypisać zawartość folderu.
A tak niżej przewinąć (na literkę “i”, żeby nazwy się pokazywały, bo jest alfabetycznie poukładane)
Coś się pokazuje jak wpiszesz:
Dism /get-wiminfo /wimfile:J:\sources\install.esd
Dziwne, że nie widzi przy odzyskiwaniu, a tu widzi. Zrobimy troszkę inaczej. To samo, ale z powershella.
Wpisz w start powershell
i uruchom jako administrator. Powinno pojawić się podobne okienko, ale z niebieskim tłem.
Wpisz potem tam:
Repair-WindowsImage -Online -RestoreHealth -Source "J:\sources\install.esd:1"
(w jednej linii wszystko)
A jakbyś dodała jeszcze jeden parametr na samym końcu:
-LimitAccess
(spacja) i ten parametr.
Nie musisz wpisywać od nowa. Kliknij w strzałkę w górę na klawiaturze.
Widocznie normalnie czyta plik, ale nie może z niego naprawić.
U mnie na maszynce wirutalnej z Windows 10 działają te polecenia. (aż sam sprawdziłem).
Można jeszcze spróbować samo:
Repair-WindowsImage -Online -RestoreHealth
Z Windows Update wtedy spróbuje, ale czarno to widzę. Ale to powershell, więc może pokaże jakiś przydatniejszy komunikat, “co go gryzie”
W każdym razie obawiam się, że system będzie do reinstalacji, bo ja już pomysłów nie mam jak to ogarnąć.
Być może jeszcze coś @iJuliusz wykombinuje w tym temacie.
Obraz ISO masz, więc nagrać tylko programem Rufus na czystego pendrive i reinstalacja jeżeli już nikt nic nie będzie w stanie poradzić.
Łącza będą aktywne przez 24 godziny od momentu utworzenia.
Łącza są ważne do: 5/19/2020 22:36:47 PM UTC+2
Jakby to ISO z Media Creation Tool było wadliwe:
@krystian3w ISO jest dobre, bo media creation tool sprawdza sumę kontrolną po ukończeniu pobierania. Jak coś jest nie tak to wywala błąd i pobieranie startuje od nowa.
To jest ten sam obraz, który można pobrać jak masz inny UA niż Windows.
Tak powinno być moim zdaniem
Repair-WindowsImage -Online -RestoreHealth -Source "J:\sources"
Mnie chodzi o fakt czy może nie namierzacie pliku x86 a autor pobrał obraz o “masie” 8,5 GiB jako miks x86 i x64 w jednym.
Jakby pominąć kompresje i możliwość zbicia x86 z x64 w jeden obrazy to wtedy są takie same, a tak to nawet rozmiary mniejsze i raczej MS nic z tym nie robi.