Galaxy s II czy HTC Desire HD. A może Iphone?

Witam!

Na wstępie chciałbym powiedzieć, znalazłem podobny temat ale nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi.

Więc przechodząc do problemu

Jestem całkowicie zielony jeśli chodzi o nowe telefony, zatrzymałem się na HTC TyTN II, obecnie mam SE W995i.

Już od dłuższego czasu planowałem kupić iPhone 4 i ostatnio postanowiłem wcielić moje plany w życie.

Jednak chciałem zobaczyć co wyszło nowego i zwariowałem, na początku upatrzyłem HTC Desire HD, poczytałem, już chciałem zamawiać gdy kolega wyskoczył

z Galaxy S II ( z tego co widzę, bardzo dobry telefon, ale nigdy nie miałem zaufania do samsungów, zawsze mówiłem że to szajsungi)

Do sedna.

Telefon będzie mi potrzebny do: Grania, chodzenia po internecie (głównie) i oglądania filmów.

Który z tych trzech telefonów mam wybrać??

Proszę was pomóżcie bo mam straszny mętlik w głowie.

Z góry bardzo Dziękuję i proszę o szybkie odpowiedzi. :slight_smile:

Samsung GAlaxy II Dwurdzeniowy procesor, Android i świetny ekran. Opłaca się.

W iPhonie najbardziej pociągało mnie to że wszystko chodzi płynnie, żadnych lagów nic.

Jak to jest z Galaxy ?

Chciałbym już jutro zamówić nowe cacko, proszę o jeszcze jakieś opinie.

Brałbym Galaxy II. Po odblokowaniu roota i wgraniu custom ROMa ma nawet jeszcze większą wydajność.

iPhone nie ma np. Flash Playera, który przydaje się podczas przeglądania neta.

W dzisiejszych czasach jakość Samsunga jest rewelacyjna. Pewnie nie wiesz, że procesor w iPhonie 4 jest od Samsunga, tak jak połowa części w iMacach.

Ja sam mam laptopa, monitor, odtwarzać CD, telefon i jeszcze parę rzeczy od Samsunga. Ze wszystkich jestem bardzo zadowolony, a zadanie wykonują w 110%.

Czyli już chyba wiem jaki sprzęt wybiorę.

Jeszcze jedno pytanie.

Orientujesz się może jakie formaty filmów odtwarza Galaxy? I w jakim nagrywa?

Dodane 04.09.2011 (N) 18:59

Czyli już chyba wiem jaki sprzęt wybiorę.

Jeszcze jedno pytanie.

Orientujesz się może jakie formaty filmów odtwarza Galaxy? I w jakim nagrywa?

Nagrywa - MP4, 3GP.

Odtwarza - 3GP, MP4, DivX, XviD

Oba telefony (SGS2 i iPhone) mają swoje zalety i wady. Najlepiej osobiście zapoznać się z oboma telefonami.

Do gier iPhone będzie lepszy, jest bardzo duży wybór. Ogólnie iOS jest bardzo sympatycznym i uporządkowanym systemem, bardzo dobrze współpracuje ze sprzętem.

Dużą zaletą SGSII jest duży, 4,3 calowy ekran. Ale nie każdemu odpowiada aż tak duży ekran, poza tym ma on mniejszą rozdzielczość od iPhone’a 4, więc i tak nie pomieści większej ilości informacji. Ale do filmów będzie niewątpliwie lepszy. Zwłaszcza, że Samsung odtwarza niemalże każdy format. iPhone też odtwarza każdy format, ale sprzętowo wspomaga tylko mp4 niestety.

A już niedługo premiera następnej generacji iPhone’a. :wink:

Sunbeam96, może i iPhone ma ten sam procesor co Samsung Wave, ale porównując działanie tych telefonów, to ten drugi może się schować głęboko.

Niestety, ale oprogramowanie, to najsłabsza strona Samsunga. TouchWiz w Androidzie jest bardzo przeciętny, a cały bada OS to porażka całkowita.

Odpowiedzi możesz poszukać tutaj:

Co wybrać? Iphone 4 / HTC Desire HD / Samsung galaxy s-2

Jak czytam co wybrać to aż mnie się coś dzieje. Wiadomo Samsunga się bierze jeśli się chce mieć telefon, a jak ktoś chce drogie świecidełko do niczego to bierze iShita.

typowa wypowiedź fanboya…

Wszystkie te telefony mają wady i zalety. Ja np. wziąłbym iPhone’a, ze względu na właśnie iOS’a; masa fajnych gier i przydatnych aplikacji. Jednak wszystkie te telefony są porównywalne.

Dziekuję wszystkim za podpowiedzi:)

Zamówiłem nowego Galaxy S II;)

Dobra decyzja.

A do ctr to posiadam samsunga i zte i byłem bardzo szczęśliwym posiadaczem iShity 4 i to nie był telefon. Ile nerwów straciłem przez ten dociskacz do papieru to nikt sobie nie zdaje z tego sprawy. System jak system, ale te ograniczenia są za duże. Miałem już począwszy od nokii, kończąc na ZTE i wiem co piszę. Trzeba naprawdę mieć dużo kasy, aby kupować coś co imituje smartfona z którego nie ma żadnego pożytku.

Kolega, posiadający od ponad roku IP4, zdecydował nagle go sprzedać na rzecz SGS II. Nakręcony dobrymi opiniami chciał się przekonać na własnej skórze jak sobie radzi Android’owa konkurencja. Wynik? Chłopak już nie może się doczekać premiery IP 5… :-({|= Oczywiście o niczym szczególnym to nie świadczy, oprócz niezmiennego faktu, że aby wydać prawdziwie rzetelną opinię należy produktu zwyczajnie używać.

Generalnie świetny sprzęt został “zepsuty” przez kiepski duet Android + Android Market. Będzie czas, to opiszę jego zmagania na blogu.

Mógłbyś trochę rozwinąć? Sam planuję zakup czwórki, jak tylko odłożę trochę kasy.

No odnośnie mojej historii to lubię testować telefony. No i tak już dłuższa chwila minęła iP ileś tam wersji i postanowiłem spróbować. Zakupiłem ten oto “telefon” i zacząłem się zapoznawać z tym produktem. Już 1 dnia zaczęło mnie irytować gubienie zasięgu ni z tego ni z owego. Także menu jak dla mnie za dużo na kupie nawalone szukanie wszystkiego itd, jakoś mało intuicyjnie jak dla mnie. Miałem już telefony z symbianem, wm6, androidem 1,5 - 2,3 i ten system na iP w ogóle nie przypadł do gustu. Jeszcze te ograniczenia, chcesz instalować coś to odblokuj tele, albo płać za większość. No a nawet na tak już nie lubianym symbianie było wszystko bardzo proste. Kopiujesz na kartę i instalujesz, ale nie trzeba ludziom utrudniać życie. No i właśnie był mankament tego telefonu przy sprzedaży. Wydałem na niego kupę kasy i chce stracić jak najmniej. Miesiąc czekałem aż ktoś go weźmie i straciłem i kupę nerwów jak i kupę kasy. Dlatego już prędzej przekonam się do LG niż do tej marki.

Moze czas zaczac mowic rowniez o ograniczeniach chocby galaxy gdzie trzeba wydawac na net, ze juz po kilku smsach sms wysyla sie jak MMS ale przed tym zeby wyslac trzeba wlaczyc transmisje danych bo z reguly w androidzie sie to wylacza zeby kasy nie nabijało. Kazdy system ma wady i zalety

@mozilla007

W takim razie zdecydowanie smartphone nie jest urządzeniem dla Ciebie.

Miałeś problemy z odsprzedaniem IP za rozsądną cenę??? Albo żart, albo był uszkodzony. Mógłbyś jeszcze powiedzieć skąd ta kupa straconych nerwów i kasy?

Potwierdzam, akurat urządzenia Apple w rozsądnej cenie i w pełni sprawne nigdy długo nie czekają na nabywców

No jakoś serwis stwierdził że urządzenie działa jak należy to wg mnie tracenie zasięgu itd to jest normalna praca produktu za bagatela 2 tysiące ?? No a odnośnie smartów to jakoś na androidzie idzie z karty instalować, symbian również to obsługuje, a stary to system jest. Nie licząc telefonów bez sytemu z java. Jakoś nie widzę sensu pchać kupę kasy za coś co się nie nadaje do niczego. Wątpię by ktoś na forum z męskiego grona kupował np szpilki by w nich chodzić, inaczej można powiedzieć że ci co kupują szpilki to mają skrzywienie psychiczne, albo była dobra reklama by kupić, aby później nie korzystać.

Ale jakby przed zakupem wiedziałeś, że jedynie instalacja z AppStore wchodzi w grę. Czy nie?

Innymi słowy przed zakupem kompletnie nie wiedziałeś na co się decydujesz i w końcu się rozczarowałeś. Jedynie nie rozumiem, czemu każdorazowo, gdy pojawi się temat IP 4 tak zdecydowanie każdemu odradzasz jego zakup. Każdy ma swoje potrzeby niekoniecznie pokrywające się z Twoimi.

Mógłbyś jeszcze powiedzieć skąd ta kupa straconych nerwów i kasy?