Hiob wzorem nieświadomego cierpienia

Bo na prochach. czasami takie mocne dają, że narkomani to się ślinią.

ale ja nie takich miałem na myśli. Pod moją budką stoją tacy, którzy by mnie jeszcze obrobili, by mieć na chlanie, mimo iż już chleją za moje składki.

Cierpienie Hioba z inicjatywy szatana jest ewangeliczną analogią cierpienia i śmierci Jezusa Zbawiciela, w zastępstwie śmierci każdego z nas, też z inicjatywy szatana, który swoją inicjatywę negacji i manipulacji (Rdz 3,1-5) Rozpoczął w Edenie, czyli w systemie duchowo - informacyjnej całości (Rdz 2,25) Zwodząc prarodziców, którzy zjedzonym owocem banana, bez nasienia, nie dla was, dla zwierząt (Rdz 1,29-30) Uczynił destrukcyjne falowe zakłócenia w systemie - źródło wszelkich dramatów, cierpień i śmierci (Rdz 3,6-7) W Księdze Hioba oskarżył człowieka prawego o interesowność i poniósł porażkę. Natomiast w Dziejach Apostolskich jest tak też, że ludzi wyjątkowo podłych, okrutnych i przewrotnych, szatan nie chce znać, uważa ich za głupich ludzi, i bierze sobie ich za swoje medium. Natomiast okazuje szacunek ludziom, którzy nienagannie wykonują wole Boga Wszechmogącego, bo powiedział: Jezusa znam i wiem, kim jest Paweł, lecz wy coście za jedni? Czyli takich ludzi, nie chce znać, gorszych od siebie - szatana (Dz. 19,15)

image

Weźcie zablokujcie temu spamerowi konto, jak nie trole marketingowe i fejk newsy to jeszcze świadków jehowy brakuje nam tutaj …

2 polubienia

Widzę, że moderacja zaczęła wreszcie kasować te jego spamy :wink:
Tutaj już jest dyskusja, więc pewnie zostanie dla potomnych.

Ne wiem z jakiej parafi to coś potencjan wypełzło ale w Gdańsku nie ma szans tam jest już silna konkurencja

pam pam pam papapapap szeperepe szutututu OSTATNIE NAMASZCZENIE !!

Niektórzy widzą w nim zbawcę inni pajaca, ja widzę biznesmena bo wie jak zarabiać kase na de****

Też zaczynam uważać to za rodzaj SPAM-u. Bo w tych postach/tematach nie ma żadnych pytań, jest tylko “ogłoszenie”.
Tym razem ten nowy temat przeniosłem do już istniejącego, podobnego, ale faktycznie forum traktujące o komputerach i programach komputerowych, nie wydaje się dobrym miejscem na takie ogłoszenia.

Niemniej dyskusja wywołana takimi tematami jest bardzo ciekawa, dodajmy - dyskusja w której uczestniczy sporo innych, inteligentnych osób. :slight_smile:

Ta ostatni fragment mnie najbardziej rozbawił :smiley:

Chciałeś napisać chyba inaczej inteligentnych.

Odpowiem tak: przecinek ma znaczenie. :smiley:

W słuchawce usłyszał odpowiedź. Przekazał podwładnemu:
Stracić nie wolno, ułaskawić!
Podwładny przekazał dalej:
Stracić, nie wolno ułaskawić!

:slight_smile:

1 polubienie

Skąd pomysł że tylko w gdańsku?

Po co mnie znowu cytujesz i dołączasz sie po raz kolejny do dyskusji po mnie skoro masz problem ze zrozumieniem, czytaniem treści. I przekręcasz forme treści.

Powiedz mi gdzie ja napisałem TYLKO w gdańsku…

Napisałem że w gdańsku są już inni wariaci
Za to nie napisałem że nie ma ich po za Gdańskiem lub też że również są po za Gdańskiem.

Z tobą nie ma sensu wchodzić w żadną dyskusje bo gdzie nie napiszesz to rozmową z tobą jak z jakimś puklatym (przysłowiowo)

Kto się czubi ten się lubi :joy:

Zapomniałęm żę kiedyś tego downa do ignorowanych dodałem, zresztą nie tylko ja tylko głupie DP nie potrafi dać perma tylko okres czasowy i potem na nowo będę na forum widział takie perełki za miecha…

Nie świadomy wdając sie po raz kolejny do dyskusji z trolami po dłuższym okresie przerwy…

image

image

Jakie to jest głupie…

Poszukaj wariatów na swoim podwórku.
Chociaż w sumie chyba nie musisz…
Bierzesz udział chyba we wszystkich wątkach tego autora.

Powtórzę, skąd informacje o Gdańsku?
Z tego co widzę kolo jest z Knurowa.

Jeżeli to o mnie to zapraszam osobiście.
Każdy dzieciak jest kozak do ubliżania innym na odległość, z bliska już raczej nie.

Cholerka, ciężka robota. Masz gorszy dzień, nie zdołasz złapać klienta :wink: i ten uziemia się o posadzkę.

Apel do wszystkich forumowiczów na forum.dobreprogramy.pl Dlaczego? Znając biblijną prawdę ostateczną, swoimi dywagacjami czynicie destrukcyjne falowe zakłócenia - źródło wszelkich dramatów, cierpień i śmierci. Świadomymi będąc, że takimi, to nawet gardzi szatan (Rdz 19,15)

1 polubienie

Jesteś mistrzem :joy:

Jak w tym skeczu, ktoś zioło dosypał do kadzidełka i nawet podczas śpiewania Hosanna poszła do góry :slight_smile:

To to samo co 5G?