@anon741072
Mistrzem jest tylko i wyłącznie Jezus Zbawiciel, ja jestem tylko i wyłącznie narzędziem do tłumaczenia biblijnych wersetów.
Słabe z ciebie narzędzie, bo jeszcze ci się nie udało nikomu niczego wytłumaczyć
Ale przecież każdy w domu ma gdzieś biblie lub nawet książeczka/modlitewnik z komuni
No i na Polski język już dawno temu została przetłumaczona więc nie wiem po co tu siejesz ferment i opowiadasz pierdoły.
Ogólnie ja nie lubie czytać typowych książek fantasy tzn sie wole D&D które podchodzi pod gry z gatunku RPG.
Dotrzyj do oryginałów i wtedy się baw w tłumaczenia.
@Quassar
Według ciebie, biblijne wersety nie muszą być wyjaśniane. To proszę o wyjaśnienie biblijnych wersetów (Wj 7,10-12)
Wystarczy czytać ze zrozumieniem ale ja nie bede bawil sie z tobą w twoje gierki i nie będę żadnych tekstów fantazy wklejał tutaj.
Forum poświęcone gruncie rzeczy o technologii, komputerach. elektronice… Idź być trolem gdzie indziej.
Za kogo Ty się uważasz że ośmielasz się przekręcać Słowo pochodzące od Boga?
Widzę żę już 3 lata temu też robił syf
Dobra dałem mu ignora nie ma sensu tracić czasu na trola…
Pośmialiśmy sie było fajnie, a teraz żegnam -,-
Srututut pam pam pam szere-pepe Ostatnie namaszczenie xD
Jak już nikt nie będzie karmić tego trolla, to jest nadzieja, że nastąpią trzy lata spokoju.
Chciałbym je usłyszeć, bezpośrednio od niego.
Poczekaj na audiencję
Jezus nie napisał Biblii, to jest wybór tekstów, jakie mieli ochotę na przestrzeni wieków dobrać i zredagować różni ludzie. Jeśli mowa o nowym testamencie, to już w ogóle jest to bardzo mocno okrojony wybór, bo wiele tekstów tych samych autorów było by skandalicznych. Biblia to nie słowa Boga, a słowa ludzi, którzy byli czasami przekonani, że opisują z nim związane sytuacje, a czasami nie, ale z pewnych powodów ich przekaz został uwzględniony w formie jaka była w danych czasach potrzebna. Ponieważ ludzie w tamtych czasach mieli inną moralność, to i przekaz się zmieniał. W nowym testamencie mieli coraz większy socjalizm, jaki panował w cesarstwie, więc i teksty są nasiąknięte tą ideologią.
@wasabi1084
Biblia jest źródłem wiedzy, wiary i świadomości, zbieżna z odkryciami nauki. Stary Testament pisany przez wieki przez ludzi z różnych grup społecznych, w całości stanowi jedną spójną całość. Natomiast Ewangelie napisane są dla czterech archetypów o różnej percepcji tych samych wydarzeń, oraz dla czterech narodów.
Ty się zaciąłeś, czy ten spambot ma tak małą ilość zdań, że się w kółko powtarzają?
I w tej Biblii nigdzie nie wspomniano żadnych “destrukcyjnych falowych zakłóceń”
Zapisano w niej natomiast że Jezus powiedział:
"Niech wasza mowa będzie: Tak, tak; nie, nie. A co nadto jest, od Złego pochodzi."
Do Twoich “destrukcyjnych falowych zakłóceń” stosuje się właśnie drugie zdanie.
Nie masz prawa powoływać się na Syna Bożego, heretyku.
Ja ciebie prosiłem o takie szczegóły już dawno, nie ustosunkowałeś się do dziś.
Pytanie trochę inne, jakie imię nosi bóstwo które wyznajesz?
Znasz je?
Ustosunkujesz się w sposób logiczny do mojego choć jednego pytania?
Jakim prawem zadajesz pytania skoro sam nie raczysz odpowiadać ?
Właśnie, @potencjan ogarnij się. Nie chodzi o Twoje przekonania bo wierzący z niewierzącym mogą dyskutować tylko że Ty nie umiesz dyskutować i masz trudności ze zrozumieniem tekstu pisanego.
Posługiwanie się nic nie znaczącymi ogólnikami (“falowe zakłócenia w systemie”) i nieodpowiadanie na pytania stawia w wątpliwość twoje zdolności poznawczo-umysłowe. Jesteś w ogóle człowiekiem czy internetowym botem?
Myślę że jest jednak człowiekiem, o czym świadczy milczenie kiedy ma problem z czyimś pytaniem. On zachowuje się jak struś, a bot starałby się coś odbełkotać.