HotZlot 2008 - wątek ogólny

Jarek_OSW , tak się składa, że nie uważam się za ani jedną ani drugą osobę :wink:

Mam nadziej, że będzie można zrobić coś w stylu “próbki”. Jeśli faktycznie temat nie będzie dla mnie interesujący to można się będzie przesiąść. Tak myślę…

Toć to to nawet ja potrafie. Gorzej jest potem, przynajmniej było na początku.

Od jutra rozpozczynam wypoczynek przed zlotem. Bo rzeczywiście zapowiada się bardzo ciekawie :slight_smile:

Mieliśmy mały poślizg ponieważ czekaliśmy na tytuł sesji jednego z partnerów, a osoba, która ją będzie wygłaszać jest za granicą.

Wszystkie prezentacje będą przez nas nagrywane - zawsze będzie można obejrzeć później na vortalu :wink: Niestety nawet 3 dni Zlotu to za mało aby pomieścić różnorodne tematy, tak aby każdy znalazł coś dla siebie, nie robiąc przy tym wykładów po 12 godzin dziennie :wink:

Dokładnie tak to sobie wymyśliliśmy :wink: Zakładamy też, że udział “osobowy” uczestników Zlotu w ścieżce kreatywnej i dla specjalistów IT będzie w proporcji mniej więcej 2/3 do 1/3 - tak też zostały zaplanowane sale. Prezentacje w pierwszej z nich, choć kierowane faktycznie głównie do grafików i webmasterów, powinny zaciekawić dosłownie każdego. Sesje w ścieżce dla specjalistów IT będą mocno techniczne (pod tytułem sesji HP kryje się tematyka blade’ów), sesja TomkaB również ma być dla prawdziwych IT Pro :wink:

Teoretycznie można będzie bo nie wymuszamy żadnych “zapisów” na jedną bądź drugą ścieżkę. Niemniej, jeżeli więcej osób będzie się chciało tak “przesiadać” w trakcie sesji to może powstać zamieszanie (ludzie będą krążyć po salach itp.). Dlatego też generalnie prosilibyśmy aby wcześniej się zdecydować - dla każdego jedna tematyka powinna być bardziej interesująca od drugiej lub na odwrót. Naturalnie nie ma żadnego problemu aby w przerwie pomiędzy sesjami zamienić sale i przejść do innej ścieżki. :slight_smile:

Też właśnie tak myślałem, że nie bardzo tak skakać po salach.

Poza tym to nawet nie wypada. Osobie wykładającej mniejszym lub większym stopniu też zależy na tym czy “zaspokaja” słuchaczy, a jak zobaczy że ludzie wychodzą… Damy radę :wink:

Został tydzień, więc prognoza pogody powinna być ‘w miarę’ wiarygodna :wink: można śledzić na bieżąco :smiley:

http://zlotowapogodynka.skroc.pl

MrFaUst , to na weekend deszcz ;/

i nie za ciepło ma być… szamana może wynajmiemy jakiegoś to nam zmieni pogodę :smiley:

Ważne żeby dobrze się bawić ( :mrgreen: ) w dobrym towarzystwie, reszta jest nieważna.

To też ważne, ale być praktycznie w sezonie w Jastrzębiej i nie zaliczyć kąpieli to też trochę dziwne.

Tym nie mniej życzę wszystkim udanej zabawy, mile i pożytecznie spędzonego czasu :slight_smile:

najwyżej zaliczymy kąpiel ale w basenie :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

i właśnie o to morze mi się rozchodzi… No cóż nie zmienimy przecież terminu nie? :smiley:

Ja ci mogę pomóc z openSUSE :smiley:

Będę miał swojego lapka z linuksem to sobie ocenisz :smiley:

Ja Cię mogę nauczyć z ubuntu :slight_smile:

Powiem tak: weź piwko, laptopa (chyba że piecyk będziesz zabierał ze sobą), podejdź do mnie i pobawimy się (oczywiście płytkami).

A jakbś kompa nie zabierał, to włamiemy się w nocy do kawiarenki i wykorzystamy któryś z tamtych kompów :smiley:

Areh , no naszą lubelską perełke obowiązkowo zabieram, heh co do kompa to z tym raczej problemów nie będzie. Heh a zabawki to Ty będziesz miał? :smiley:

Właśnie zastanawiam się czy brać jakiegoś laptopa.

nie nie, chodzi o dystrybucje :stuck_out_tongue:

lapa to się załatwi ;p

JA mam pytanko czy będzie tam jakiś bankomacik (może PKO :D)??

Jastrzębia Góra ul. Rozewska 1 Oddział PKO Banku Polskiego

takie coś znalazłem na stronie pko banku polskiego :stuck_out_tongue:

Coś się załatwi, a jak nie, to na miejscu zassiemy. Szkoda że wcześniej nie mówiłeś, to bym ściągnął. Teraz jestem w pociągu w drodze do Pragi, a wracam prosto na zlot (do domu wpadne tylko po czyste gacie).

Ale WBKa brak… grrr :evil: