Krogulcze, Jastrzębia Góra to przypadkowy wybór ? czy jednak ma to coś wspólnego z Twoim nickiem
…a tak na poważnie, być może wkrótce napiszesz coś więcej na temat połączeń z Wrocławia czy macie w planach jakiś busik ?
Krogulcze, Jastrzębia Góra to przypadkowy wybór ? czy jednak ma to coś wspólnego z Twoim nickiem
…a tak na poważnie, być może wkrótce napiszesz coś więcej na temat połączeń z Wrocławia czy macie w planach jakiś busik ?
A po co czekać aż Krogulec coś napisze? Sam możesz sobie połączenia sprawdzić: http://rozklad-pkp.pl/bin/query.exe/pn?
Z tego co się orientuje, do Gdyni trzeba będzie dostać się samemu.
Zdecydowanie bym optował za kwotą jednak 50 zł…bilety PKP są okropnie drogie…
Widać jednak muszę…
Dzięki za motywację - przynajmniej wiemy, że są ludzie dla których warto sobie “wypruwać flaki”
Ta ironia była całkowicie niepotrzebna…
Wiesz, nawet nie zwróciłem na to uwagi Zdecydowanie nie jest to przypadkowy wybór. Szukaliśmy ośrodka, który: jest położony w jakimś ciekawym miejscu (dla równowagi już nie w górach), spełniałby nasze wymagania odnośnie infrastruktury (sala konferencyjna na 200 osób i inne), nie kosztował majątek, oferował jak najlepszy standard i znajdował się stosunkowo blisko jakiejś większej aglomeracji. Stąd ośrodek, który znaleźliśmy i sama Jastrzębia Góra. Zajęło to masę czasu bo wbrew pozorom nie jest to takie proste aby pogodzić ww. warunki.
Mamy w planach jeden autokar (może nawet dwa - zobaczymy), który przywiezie uczestników Zlotu z Gdyni na miejsce i odwiezie do Gdyni po zakończeniu Zlotu. O której wstępnie będzie odchodzić poniżej.
Oczywiście, tylko wypadałoby napisać na którą trzeba być na miejscu
Sprawdzaliśmy już wcześniej połączenia kolejowe i wychodzi na to, że większość bezpośrednich pociągów przyjeżdża do Gdyni pomiędzy 9:00-10:30 oraz w okolicach 14:00-15:00 (poza Katowicami - 10:20 i 17:00). Do tego trzeba liczyć dojazd z Gdyni do Jastrzębiej Góry około 2,5 godziny (pakowanie do autokaru, przejazd, zakwaterowanie). W związku z tym tegoroczny Zlot chcielibyśmy rozpocząć trochę wcześniej - wstępnie myślimy o godzinie 14:00 i chcielibyśmy Was nastawić psychicznie abyście jechali tymi wcześniejszymi połączeniami - w każdym przypadku w piątek i tak trzeba będzie bowiem zrobić sobie wolne. Te późniejsze połączenia spowodowałyby, że Zlot mógłby najwcześniej rozpocząć się o 20:00 (biorąc pod uwagę zakwaterowanie i jakiś ciepły posiłek po podróży), a to zdecydowanie za późno. Zresztą już w tamtym roku większość osób żałowała, że Zlot był za krótki.
Reasumując wstępny plan przyjazdów/odjazdów jest taki:
Piątek:
11:00 - odjazd autokaru z Gdyni
13:00 - przyjazd do ośrodka
14:00 - obiad
15:00 - oficjalne rozpoczęcie Zlotu
Niedziela:
12:00 - odjazd autokaru z ośrodka
13:30 - przyjazd do Gdyni
13:50 - rozpoczęcie odjazdów pociągów powrotnych
Ponieważ plan przyjazdów i odjazdów bezpośrednich pociągów kształtuje się następująco:
Przyjazdy:
Katowice 10:20 (odj. 00:45)
Koszalin 10:35 (odj. 08:26)
Kraków 10:20 (odj. 22:53)
Łódź 09:49 (odj. 02:05)
Poznań 08:57 (odj. 02:48)
Szczecin 10:35 (odj. 06:00)
Warszawa 10:20 (odj. 04:55)
Wrocław 08:57 (odj. 00:05)
Pozostałe pociągi przyjeżdżają dopiero w okolicach 17:00 a to już zdecydowanie za późno. Wyjątkiem jest tu pociąg z Krakowa o 14:00.
Odjazdy:
Katowice 13:52 (przyjazd 21:50)
Koszalin 14:05 (przyjazd 16:22)
Kraków 14:52 (przyjazd 23:00)
Łódź 16:20 (przyjazd 22:56)
Poznań 14:47 (przyjazd 19:45)
Szczecin 14:05 (przyjazd 18:56)
Warszawa 13:52 (przyjazd 19:01)
Wrocław 14:47 (przyjazd 22:11)
Zdajemy sobie sprawę, że o ile z wielu rejonów dojazd pociągiem jest znakomity (Warszawa, Szczecin, Koszalin, o Trójmieście nie wspominając ) to z niektórych rejonów podróż zaczynałaby się w nocy (problem dotyczy głównie Krakowa i wschodnich rejonów Polski). Dlatego też w tym roku będzie możliwość wcześniejszego zakwaterowania - czyli inaczej mówiąc będzie można przyjechać dzień wcześniej i za niewielką opłatą (69 zł) skorzystać z pokoju ze śniadaniem (w tym samym ośrodku oczywiście) tak aby być następnego dnia wypoczętym na rozpoczęcie Zlotu. Ewentualnie z dalszych rejonów sugerujemy przyjazd w czwartek do Gdynii, nocleg (w hotelu lub u znajomych jeżeli ktoś ma) i rano podróż autokarem już na sam Zlot lub też po prostu przyjazd samochodem (o ile jest taka możliwość).
Chciałbym podkreślić, że zdajemy sobie sprawę, że nocna podróż z niektórych rejonów Polski będzie wyczerpująca ale jakie byśmy miejsce nie wybrali zawsze dla kogoś będzie daleko. W tym roku, dzięki opcji wcześniejszego zakwaterowania i noclegu, będzie można te uciążliwości ograniczyć.
Oczywiście w wyjątkowych sytuacjach będzie możliwość przyjazdu i zakwaterowania w piątek po 14:00 ale będziemy to odradzać - raz ze względu na zamieszanie organizacyjne, dwa ze względu po prostu na to, że umknie takim osobom część Zlotu.
Zależy jakim pociągiem się jedzie Jak chcesz jechać ICkiem, pierwszą klasą… Co do opłaty to tak jak mówiłem jeszcze nie wiemy. Budżet imprezy musi się zamknąć, a przy 200 osobach jest różnica czy wpłacają po 50 czy trochę więcej (chociaż ta opłata to i tak nikły procent kosztów organizacji imprezy). Tak czy siak postaramy się aby opłata była jak najniższa.
@Krogulec: motywacji Wam chyba nie brakuje… ? Zdajecie sobie przecież sprawę, że piszecie historię DobrychProgramów (no teraz też Gamikaze i TechIT). I jestem pewien, że nie będzie problemu z zapełnieniem ośrodków. Chętnych na pewno będzie więcej niż miejsc.
A co do nowej szaty DP - to nie była ironia, tylko cicha nadzieja…
Wierz mi, że jak czytam takie teksty to ręce mi opadają… Nasza motywacja nie jest nieskończona…
O to akurat się nie boimy
Kto przyjedzie - ten zobaczy A co? To już tajemnica
A tajemnic będzie zapewne jeszcze więcej…reasumując drodzy Państwo…czekajcie na hasło do rejestracji i przybywajcie…naprawdę warto…
A co to za tajemnica, która nie jest tajemnicą? :d
mnie także martwi lokalizacja zlotu nad morzem i to że koliduje mi to z kampanią wrześniową, chociaż jeszcze nie mam ustalonego terminu zaliczenia więc wszystko to jest jeszcze przede mną więc w sierpniu się wszystko okaże
No to ja będę na 100% jeśli starczy miejsca dla mnie…
Pierwszy zlot to niezapomniane przeżycie, bardzo liczyłem na drugi, już nawet zapewniłem sobie przepustkę u mojej Drugiej Połówki
Niestety jednak w tym roku nie dam rady, a wesela ‘szwagierki’ nie przełożę :Pa szkoda, bo mam nawet rzut beretem i bym pewnie mógł kogoś podwieźć z Gdyni
Cóż, będę z wami myślami i będę musiał zadowolić się relacją. Szkoda, bawcie się dobrze
To sobie porę wybrała w ząbek czesana. Ale, ale jak rzut beretem to wpraszam sie na weselna :lol:
A tak poważnie to szkoda :? Jeśli Cię ochota najdzie wpadaj w gajerku, jadła i boskich napojów nie zbraknie :lol:
gdyby nie to, że w niedzielę do południa nie będę pewnie w stanie prowadzić samochodu, a popołudniu są poprawiny sam bym Ci tę weselną przywiózł
Wielka szkoda - liczyliśmy m.in. na Twój udział podobnie jak większości spośród uczestników I zlotu.
No to niestety nie takie proste - Airborn musiałby się zarejestrować, a to wiąże się z rezerwacją miejsca na 3 dni…
hmm… czyli ci co przyjadą pierwszy raz nie będą nazbyt mile widziani ? [-X
Wiem,
ale jakby co oddam moje pół pryczy :lol:
to po co pisać o jakichś tajemnicach
każdy chce …ja również chociażby po to aby te nicki na żywo zobaczyć
Skąd taki wniosek? Napisałem po prostu, że liczyliśmy na to, że z większością osób z I zlotu znów się spotkamy.
oraz pół identyfikatora, pół miski zupy i pół krzesła na sali