haha ładny ze mnie użytkownik który nawet dobrego skrótu nie zna
właśnie him^^ , co do tej sprawy. To jak narazie chłopaki się szykują jak by byli na 100 % pewni, że pojadą
a tak chyba nie jest, nie? Co już zaklepywanie miejsc przed rejestracją?
oj nie ładnie, nie ładnie
dlatego nie pojedziesz
oj miesca starczy dla wszystkich
em, MySQL to SZBD - System Zarządzania Bazami Danych, nazwanie go BD jest użyciem potocznym, ale zupełnie niewłaściwym i błędnym
Powróćmy do sedna sprawy, czyli do zlotu
to wracajac do sedna sprawy zapytam: jak to wlasciwie jest z rejestracja ? kto pierwszy ten lepszy? czy moze administracja weryfikuje zgloszenia w jakis sposob?
W ubiegłym roku było tak, że administracja wysłała kilkanaście zaproszeń do użytkowników (nie bardzo pamiętam według jakiego kryterium), a reszta miejsc, która została…no to już było kto pierwszy ten lepszy"
Rejestracja plus późniejsza weryfikacja dla ogólnych użytkowników.
Szlag… Że nie możecie tego zrobić miesiąc później, bym był już pełnoletni xD. No cóż, trzeba będzie poczekać do przyszłego roku ;). Tak z ciekawości zapytam, ile osób jechałoby z górnego śląska?
nawet można kuszetke wziąć, albo sypialnie. Koszty dostępne tutaj: http://intercity.pl/pub/files/Przepisy_ … scowki.pdf
tak na marginesie, to myślę, że wartoby się umówić na jakiś znak rozpoznawczy, bo wiadomo, że najlepiej sie już zapoznać w pociągu Myślałem o koszulce z poprzedniego zlotu, no ale nie wszyscy ją bedą mieć, poza tym tych z poprzedniego zlotu to bym akurat poznał Jakieś inne propozycje?
Takie rzeczy to najlepiej jak wszyscy się już zarejestrują
no tak tak, oczywiscie teraz to nie ma co planowac, bo jeszcze nie wiadomo dokladnie komu się uda pojechać
Co nie zmienia faktu iż moja skromna osoba zakłada firmową koszulkę z poprzedniego zlotu na podróż…od razu będzie wiadomo “who is who”…
no wiec ja- jesli zdarze z rejestracja - bede na 100%. niewazne trudy podrozy, niewazna odleglosc (mieszkam w krakowie…), niewazne koszty.
co sie dzialo rok temu to nie zabierze nikt. genialna impreza i w tym roku pewnie bedzie jeszcze lepsza.
co do pociagu; trzeba sie jakos bardziej zorganizowac. kuszetka to bardzo dobry pomysl. 12 godzin w pociagu to jednak czasu troche jest.
jakbysmy sie zorganizowali, moglibysmy wlasnie wynajac jeden taki przedzial (badz wiecej- zalezy ile osob) i przez te 12 godzin… bo ja wiem ?
grac w szachy… pic… sluchac muzyki… pic… no i rozne inne rzeczy. jak wspomnial juz kolega wyzej, taka organizacja to bezpieczniejsza opcja.
czy bylby ktos chetny wziecia na siebie funkcji glownodowadzacego nad ta grupa?
wysuwam kandydature madafakera :). pomoc moge w tej funkcji bardzo chetnie.
EDIT::
znalazlem jeszcze dosyc ciekawe polaczenie wprost do jastrzebiej gory:
Podróż autobusem czasowo wychodzi prawie to samo…ale pociągiem to zawsze większy komfort…można przynajmniej z toalety spokojnie korzystać i nogi na korytarzu rozprostować.
Z kuszetką też bym “nie szalał”…wystarczy spokojnie np. cały przedział mieć do dyspozycji.
Ale z ciekawości wysłałem maila z zapytaniem o cenę biletu autobusowego na trasie Kraków - Jastrzębia Góra.
hmmm tylko jakbysmy jechali tym pociagiem. to prosilbym TLK.
ja wiem ze zlot, ze za pol darmo itp. ale roznica pomiedzy IC a TLK nie jest kosmiczna i do strawienia ale na studencka kieszen IC w obie strony jest dosc… kosztowne. zwlaszcza ze TLK wychodzi blisko 2x taniej.
w kazdym razie madafaker; spotkalibysmy sie na krakow glowny? bo trzeba by zorganizowac te grupe, tzn zeby ten przynajmniej jeden przedzial zapelnic.
swoja droga tez tak gadamy gadamy a jeszcze nie wiadomo czy sie zdarzymy zapisac! moze jakas informacja od Krogulca, kiedy dokladnie wyruszy rejestracja zeby mozna bylo czatowac przed kompem na mozliwosc klikniecia odpowiedniego linka?
chyba ze znowu bedzie czas dla wybrancow i czas dla zwyklej ludnosci pozniej?
Z Krakowa do Gdynii jedziemy TLK…powrót to już IC.
Co do reszty zagadnienia…będzie czas do niego wrócić po zakończeniu rejestracji.
Ja będę wsiadał na stacji Kraków Płaszów…przed Krakowem Głównym…
Zlot oficjalnie ogłoszony!
Zapraszamy do lektury newsa:
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15 … zytelnikow!
oraz strony Zlotu:
Użytkowników, którzy planują pojawić się na Zlocie prosimy się o wpisywanie się w komentarzach do ww. newsa
Sugerowany przez nas pociąg w drodze na Zlot to właśnie TLK. Najdogodniejsze połączenie powrotne do Krakowa to IC ale to już powrót, więc każdy będzie mógł wracać czym chce… Najważniejsze aby dotrzeć na miejsce Zlotu przed lub w czasie przewidzianym na rejestrację i zakwaterowanie - później rozpoczną się sesje i może się zrobić bałagan jeżeli więcej osób przyjechałoby po tym czasie.
Więcej informacji o agendzie i sposobach dojazdu (w tym na temat godzin odjazdu bezpłatnego autokaru) znaleźć można na stronie Zlotu.
Informacje już są Od 4 do 10 sierpnia przewidziana jest rejestracja dla osób, które otrzymają imienne zaproszenia. Od 11 sierpnia rejestracja będzie otwarta dla wszystkich zainteresowanych. Przy czym zdecydowana większość uczestników I zlotu otrzyma zaproszenia do tej wcześniejszej rejestracji
Oczywiście planuję się pojawić na tym “hot” zlocie
Komu trzeba dać łapówkę żeby dostać miejsce ??
Pojadę na 100% o ile załapie się na miejsce.
Oferuje 2 miejsca w aucie z Poznania