Co Ty powiesz? Proszę NIE CYTUJCIE wcześniejszych, archiwalnych już wręcz postów*. Aktualne jest tylko to co na stronie hotzlot.pl w sekcji Dojazd: http://hotzlot.pl/Dojazd.aspx (komu jak komu ale Tobie Madafaker nie sądziłem, że trzeba o takich rzeczach pisać :P)
Przypomnę, że PKP zmieniło w lipcu rozkład jazdy i stąd niektóre połączenia się pozmieniały - pisaliśmy o tym w tym wątku. To co cytujesz jest więc od dawna nieaktualne. Aktualnie rekomendowane połączenie do Krakowa to pociąg o 13:42 z Olsztyna (osobowy 7022) z przesiadką w Iławie na ekspres (EX 83414) do Krakowa. Planowany przyjazd 22:22, czas na przesiadkę blisko 30 min.
Wcześniejsze połączenie o 13:13 jest przez nas nie zalecane ze względu na niebezpiecznie krótki czas przesiadki w Warszawie (tylko 7 minut).
A i jeszcze autokar zlotowy będzie odjeżdżać z Rynu o 11:00, a nie o 10:55
* - dotyczy to nie tylko kwestii dojazdu - wszelkie wcześniejsze informacje jakie pojawiały się w wątkach zlotowych mogą być nieaktualne, mogły być luźnymi planami czy wręcz spekulacjami. Aktualne i wiążące są TYLKO I WYŁĄCZNIE informacje na http://hotzlot.pl.
Mam nadzieję, że ta aktualizacja wynika ze zmiany sposobu dojazdu, a nie z rezygnacji ze zlotu. A po aktualizacji zostaje nasza szóstka…
Limak,
Fracha,
Maryś,
Rulik,
Dimatheus,
kubush.
A do pozostałej piątki 2 pytania:
Pociąg, którym będziemy jechać - relacji Zakopane - Gdynia Główna - na dworcu w Katowicach powinien być o 00:25 i do 00:47 powinien czekać na peronie. Stąd pytanie, o której i gdzie się umówimy?? Wypadałoby nieco wcześniej, by móc władować się do pociągu, jak tylko wjedzie na peron (większe szanse na miejsca siedzące)…
Czy będziemy przesiadać się na drugi pociąg w Warszawie czy spokojnie dojedziemy do Działdowa i tam będziemy oczekiwać na przesiadkę?? Dlaczego pytam - jak będziemy mieć w pierwszym pociągu miejsca, to szkoda byłoby je tracić, przesiadając się na pociąg w Warszawie, bo zapewne będzie on ładnie załadowany. A z drugiej strony w Warszawce sporo osób będzie cięło na zlot, więc i towarzystwo byłoby większe. Pytanie więc, co przeważy…
Więc też postaram się być na dworcu przed północą - w sumie mam do niego 15 minut pieszo… A żeby łatwiej się znaleźć może zostawimy sobie namiary?? Na PW wysyłam Ci mój numer komórki…
Czyli jak na razie dwie osoby za Działdowem - faktycznie, zawsze w pociągu można zadecydować bądź zmienić plany…
Jako, że pracuję rzut beretem zaczepnym od dworca PKP, to mogę zakupić bilety wcześniej, jeśli ktoś chce, nie wiem jak to jest z dostępnością całodobową kas na dworcu.
Dla mnie żaden problem zakupić większą ilość biletów.
Jade samochodem z Bydgoszczy mam wolne miejsca jeśli jest ktoś chętny zapraszam zawsze dla niektórych to wygodniej niz pociągiem i na podzialke wyjdzie taniej
Mam prośbę. Jak już wsiądziecie w Gdynii, to zajmijcie przedział, bo ja dosiądę się dopiero w Gdańsku. Z tego co wiem, to Kaka’ chyba też. To będzie chyba największe zagęszczenie moderatorów na m2.