A no faktycznie jest problem - tym bardziej że jedna i druga strona pokazuję zupełnie inne pociągi: Sitkol wyświetla pociąg TLK56200 relacji Gdynia Główna -> Wrocław Główny, natomiast strona rozkładów PKP wyświetla pociąg TLK56510 relacji Gdynia Główna -> Jelenia Góra (we Wrocławiu skład zmienia numer na TLK16201). Na szczęście startują o tej samej godzinie, więc chyba nie powinno być bardzo problemowo. Ewentualnie zostanie poczekać na aktualizację - założę się, że do końca dnia na stronie PKP będzie zmienione na to, co pokazuje Sitkol - lub zadzwonić na informację.
Sugeruję spytać na stacji (albo zadzwonić na informację). Rozkład w sieci bardzo, bardzo często nie zgadza się z rzeczywistym a rozmowa na dworcu w której pada “ale w sieci ten pociąg istnieje” kończy się najczęściej opieprzem od miłej pani w okienku. Do 2050 może PKP pozbiera się i prezencja wszystkich spółek kolejowych w sieci nie będzie ssała. Póki co jednak jest jak jest.
A co do omawianych dalej 2 pociągów na tej samej trasie w małych odstępach - nie ma się czemu dziwić, to koleje. Zamiast próbować zrozumieć należy zaakceptować.
Właśnie na ten rozkład reagują na dworcach alergicznie. Przykład: jechałem z Katowic do Wrocławia i żaden z 2 pociągów w które celowałem na podstawie strony nie istniało (jeden IR, jeden TLK). Był jeden, dokładnie pomiędzy, operowany przez TLK.
To tak nie do końca. Już pisałem, że to jest jeden pociąg. Prawdopodobnie przy aktualizacji nie usunęli starych rekordów i teraz wychodzi, że ten sam pociąg jedzie dwa razy. Nic, poczekamy do rana - Sitkol z tego, co wiem, jest aktualizowany w godzinach wczesnoporannych - może błąd zostanie poprawiony. A może też ten na stronie rozkładów PKPK też ulegnie zmianie…
Jak nie do końca? Podają dwa? Podają - czyli coś jest nie tak. Nie wiadomo czy w innych miejscach nie ma też “powtórzonych rekordów”. Nie wnikam w powody. Jak poprawią to podmienimy
Tak oto Krogulec udowodnił, że jeden błędny rozkład jest lepszy od drugiego błędnego. Serio, jak ktoś jedzie do Wrocka pociągiem (tak jak np. ja) to gorąco polecam zadzwonić na informację.
Dla przypomnienia - jeżeli ktoś przy rejestracji zapisał się na autokar “na wszelki wypadek”, a załatwił sobie inny transport to bardzo proszę o info na maila rejestracja [at] hotzlot.pl
Mamy w tej chwili więcej chętnych niż miejsc w autokarze, a nie ma sensu zamawiać kolejnego autokaru dla kilku osób.
Do wszystkich którzy zaznaczyli chęć przejazdu autokarem poszły właśnie maile z informacji skąd, o której itd.
Szkoda. Zależało mi na tym, by wracać z kimś w poniedziałek - poświeciłbym już ten bilet na piątkowy pociąg… A tak może zabierzecie się wszyscy razem jednym wozem. Mam nadzieję, że uda mi się z kimś w poniedziałek zabrać i dostać się jakoś do Wrocławia.
Wszystkich którzy przyjeżdżają pociągiem do Wrocławia chcielibyśmy uprzedzić, że w związku z remontem zamknięty jest budynek Dworca Głównego PKP - działa dworzec tymczasowy z wyjściem od ulicy Suchej (co akurat z punktu widzenia miejsca odjazdu autokaru zlotowego jest na rękę bo w głównym budynku są dwa wyjścia i potencjalnie można było się zgubić).
Więcej informacji: http://pkp.wroclaw.pl/ (strona prywatna ale krótko i zwięźle wszystko jest opisane)
Już kończę ostatnie przygotowania mojej czarnej księżniczki - do 14 mają mi odrobaczyć klime, ekipa dogadana i już czekam na start w czwartek po południu, tym razem mój wyjazd będzie miał dwa etapy - do Poznania i na HotZlot :lol: