HotZlot 2010 - wątek ogólny

Oczywiście że chciałbym, by pojawił się ktoś z GG Network.

Napisałem tak bo dobrze widać, jaką ignorancką prowadzą politykę. Mają mnóstwo użytkowników i zdają się nie przejmować szczególnie tymi bardziej świadomymi co potwierdza się za każdym razem, jest to naturalne dla kogoś kto zdobył właściwie monopol, bo stoją za tym pieniądze.

Wydaje mi się że ten nie wiem czemu służący tekst odnosił się do mnie :twisted:. Tak się składa że dobrze wiem, jak to wygląda bo jak dotąd uczestniczyłem we wszystkich zlotach i jak dobrze wiesz, za każdym razem spotkania przebiegały na najwyższym poziomie a pytania, nawet jeśli trudne, prawie nigdy nie pozostawały bez odpowiedzi.

Po prostu mam nieodparte wrażenie, że byłoby “dość ciekawie”, gdyby pojawił się ktoś z GG, bo szczerze mówiąc, są jak dla mnie jedną z ostatnich firm, której zależy na indywidualnym podejściu do użytkownika, powiedzmy że trochę więcej niż początkującego.

Nikogo nie przekreślam, ale byłoby to dla mnie niezwykle ciekawe, co by z tego wyszło :stuck_out_tongue:

A ja to mam propozycje dokończenia na najbliższym zlocie wystąpienia Tomka i Docenta Od zera do serwera, bo o ile pamiętam nie zostało ono ukończone :wink:

a tak a propo starych kompów, coś z mojego miasta

Ostatnia Odra wyłączona

http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,7844962,Ostatni_komputer_Odra_w_Polsce_zostal_wylaczony.html

Ciekawe, choć by mogli by go w Lublinie zostawić.

@michalk jak zobaczyłem zdjęcia to mi się przypomniało ZETO w Poznaniu oraz dział o nazwie “System Ewidencji Kart Skorowidzowych” (SEKS)

w którym pracowałem przez 2 miesiące na komputerkach MERA. 3h pracy (wklepywanie dla ZUS-u danych) 1h zapisu na taśmach strimera.

Ja pracowałem tam o 2 miesiące dłużej od Ciebie :slight_smile: I nie zapomnij że niektórzy tam mieli “zaszczyt” pracy na Elwro Junior :smiley:

Niektórzy to mieli całe pracownie tego cuda techniki, a najzabawniejsze że pierwszy raz wchodząc do niej odnosiło się wrażenie że się wchodzi do ówczesnej salki szkoleniowej szkółki Yamahy (obudowy od organków Elwirka) :stuck_out_tongue:

Panowie warto skończyć tego offtopa i jakimś cudem próbować ściągnąć te maszynki na wystawę na zlot :mrgreen:

Moim zdaniem GG skończyło się na wersji 7.7, a to z czym teraz mamy do czynienia to nieczytelny, komercyjny, przesiąknięty reklamami gniot… co z tego, że poszerzyli funkcjonalność… nowe gg nie spełnia podstawowego warunku czyli wygody użycia i przejrzystości. :wink:

W związku z tym dobrze byłoby dać to do wiadomości panom z GG w czasie zlotu, a może w następnej wersji stan ten uległby poprawie. W innym wypadku pozostaje tylko siedzieć przy starej wersji, albo męczyć się z nową. Jeśli chodzi o zaproszenie kogoś od komunikatorów to jestem za GG, bo bardzo wiele osób tego używa więc największej liczby osób ten temat dotyczy. :slight_smile:

Zapomniałeś dodać nieświadomych, a zlotowicze chyba do takich sie nie zaliczają :stuck_out_tongue:

No właśnie, ja nr gygy posiadam ale nie pamiętam z jakiej wersji programu korzystałem ostatnio… juz od paru dobrych lat używam multikomunikatorów [Polecam Tlen7], myślę ze problem kolejnych wersji GG nie dotyczy większości z nas :wink: … ale faktycznie moglibyśmy cos zrobić dla Ludzkości Polskiej nie ogarniętej :smiley: i zaprosic na rozmowę kogoś z GG Network S.A.

Ten ich zapis na stronie:

Trochę sie mijają z prawdą :smiley:

Zgadzam się z taką opinią. Obecne wersje GG po prostu odpychają… Mają tyle tych wszystkich bajerków ale… po co? Czy to do tego ma służyć? Ja już dawno przesiadłem się na Pidgina i jestem zadowolony z jego wielkiej prostoty :slight_smile: a zarazem przejrzystości.

Co do kogo zaprosić, to myślę że GG jednak nie powinno mieć tu konkurentów… oni rządzą rynkiem, ich trzeba wymęczyć pytaniami :slight_smile:

Wydaje mi się, że gadka na temat kogo zaprosić, i czy GG czy kogoś innego, raczej nie ma sensu. Redakcja zbierze jak zwykle dobrą ekipę, więc nie ma się co martwić. I tak więcej pewnie zależy od samych firm, które chcą coś przedstawić, zareklamować i co najważniejsze zasponsorować nasze spanie i jedzenie :slight_smile:

Czy w tym roku też są przewidziane sesje lightning talks? Czy może jakaś inna forma czynnego udziału wykładach dla uczestników?

Pomysł ostatnio był bardzo dobry, ale może troszkę bardziej to zorganizować? Można by wpleść, krótkie prezentacje użytkowników pomiędzy normalne sesje, albo ostatniego dnia tak jak ostatnio, aczkolwiek z przygotowaną agendą z góry.

Możemy wtedy liczyć na bardziej przygotowane sesje uczestników, lepszą organizację i ustawienie agendy.

Minusem jest utrata spontaniczności tych wystąpień.

Co sądzicie na ten temat?

Jesteśmy społecznością i to jednak jest ważne czy użytkownicy portali chcą widzieć na Hot Zlot-cie przedstawicieli konkretnych firm.

Oczywiście nigdy nie znajdziemy złotego środka na to aby konkretna firma przypadła do gustu wszystkim zlotowiczom.

Redakcja na pewno znajdzie kilka nowych znanych firm które zafundują nam więcej ciekawych i wciągających prezentacji.

Nic nie stoi na przeszkodzie żeby od czasu do czasu zasugerować konkretną firmę, dystrybutora czy sam temat prezentacji.

Każdy z nas ma jakieś swoje własne zainteresowania i nawet jeśli dana firma go nie za bardzo interesuje to i tak sama

prezentacja może wiele wnieść nowego do życia codziennego.

W zeszłym roku chciałem być na “lightning talks” niestety życie wymusiło szybszy powrót do domu, w tym roku to niema takiej opcji żebym

nie został dzień dłużej. A z tego co pisał Krogulec będzie opcja przedłużenia pobytu o 1 dzień - czyli na pewno będzie “lightning talks”.

A może tak zaprosić kogość z AMD lub Intela, ale żeby te osoby nie tylko mówiły czystym marketingowym językiem, a np. omówiły architektury swoich najnowszych procesorów czy kart graficznych. Sądzę, że mogło to by być dość ciekawe :slight_smile:

Znając życie redakcja doczytuje nasze posty w tym wątku kogo byśmy chcieli zobaczyć na spotkaniu i w ramach posiadanych możliwości stara się nasze propozycje realizować - wiec im więcej propozycji to może się uda kogoś wreszcie wyłowić na przyjazd na spotkanie.

Ja ostatnio myślałem, żeby może kogoś z “naszej-klasy” albo blipa ? (oczywiście marzeniem jest facebook i twitter, ale chcę być realistą)

Tylko po co ??

Zeby sie dowiedzieć jak z portalu społecznościowego robi się piaskownicę dla gimbusów, której głównym celem jest trzepanie kasy ??

Ja bym chętnie pogadał z Cisco, Samsungiem (notebooki), oraz CD Projektem :smiley: Ale to na razie tylko lista życzeń :slight_smile: GG czy NK raczej się nie nadają na HZ. Ludzie by ich zjedli.

A już w ogóle szczytem szczęścia byłaby rozmowa z kimś od Google na temat Androida …

Analogicznie jak w przypadku GG. Chwila rozprężenia w postaci rozrywki. A jeśli na poważnie to coś o zabezpieczeniach na takim serwisie, prywatności danych i ogólnie o zagadnieniach z takim serwisem związanych.