HotZlot 2010 - wątek ogólny

Technologia i oprogramowanie w aparatach poszły do przodu od tamtego momentu.

Szukając w necie można się dowiedzieć o nowościach w aparatach fotograficznych cyfrowych, większość niedoskonałości Fuji poprawiło

wypuszczając na rynek nowatorskie matryce “CCD EXR” (S100FR i S 200Exr) poszeżające zakres kolorystyki z zachowaniem szczegółów

w cieniach i obiektach jasnych. Do tego podobnie jak inni producenci użyto w najnowszym modelu (HS -10) również matrycy " b-CMOS"

której sama konstrukcja daje możliwości na nagrywanie filmów w trybie full HD lub z częstotliwością do 1000 kl./s.

A jakość zdjęc jest na wysokim poziomie do tego ekwiwalent ogniskowej obiektywu to 28-720 czyli super zoom 30x.

Byłem na zorganizowanym przez klubfuji plenerze i się mile zaskoczyłem możliwościami nowszych aparatów niż Fuji 9600

• acz kolwiek poprostu moje potrzeby odnośnie fotografii nie spełniał właśnie ten stary model z przed 3 lat.

p.s.

mój brat też twierdzi że może się uda mu dostać na Hot Zlot pomimo tego że nie używa tak szybko klawiatury jak spece z ITech.

No to czekamy :wink:

Zauważ że, Krogulec użył słowa “zapewne” czyli nadal nic pewnego :slight_smile:

Stronę odpalamy dosłownie za chwilę. Pierwsze zaproszenia pójdą jeszcze dzisiaj późnym wieczorem. Zaproszenia będziemy wysyłać w partiach aby nie okazało się, że tyle osób się porejestrowało, że ktoś kto dostał zaproszenie nie może się zarejestrować bo zabrakło miejsc.

Już jest !!

Jesteście najlepsi !!

Gratuluję szczęśliwcom, którzy otrzymali zaproszenia.

Losowanie to udany pomysł. Szanse się wyrównają.

Pozdrawiam

mam nadzieję, że mi się drogą losowania wygrać to zaproszenie :wink:

z rozpędu zapomnieliśmy napisać, że są też hotzlotowe tapety na pulpit :wink:

Woooow!

Nie no tapety na pulpit boskie. Zwłaszcza z tą siedzącą panią :stuck_out_tongue:

Nooooooooo :slight_smile: Mi się jeszcze podoba ta 3 - dzidzieniec :slight_smile: Tak swoją drogą dzidziniec podobny jak w Rynie tylko mniejszy chyba.

Pozdrawiam!

Druga tapeta jest super, a tą panią już widziałem na stronie zamku :smiley:

Ciekawe czy się załapię na zlot…

Edit:

Krogulec , Wszystkie tapety w rozdzielczości 1680x1050 mają 1600 pikseli a nie 1680 chyba, że mam haluny?

Nie tylko Ty masz takie myśli… :wink:

Czekaliśmy na info i się doczekaliśmy, mała iskra nadziei na imienne zaproszenie :wink: , ewentualnie łut szczęścia w rejestracji ogólnej… czas pokaże :smiley:

Pozdrawiam!

Hej,

Fajnie że pomyśleliście także o rozdzielczościach tapet na matryce HD Ready. :D/ Czas na zmianę tapety… :slight_smile:

Pozdrawiam,

Dimatheus

Czekaliśmy, czekaliśmy i się doczekaliśmy.

Tak fajnie się złożyło, że mam urlop w czasie Zlotu :smiley:

A szkoda że nie ma nic w rozdziałce 1920x1080.

120 px akurat ma pasek :slight_smile:

Niezłe te tapety Skoczeq narysował :smiley: Za 10 lat jego autograf na wydrukowanym piracie będzie wart miliony i będę milionrem :smiley:

nareszcie info :smiley: ciekawy pomysł z tą rejestracją. Oby się teraz dostać :wink:

Bardzo interesujące muszę przyznać :slight_smile:

a właśnie: jak będzie wyglądać losowanie tych zaproszeń?? macie jakiś program napisany czy skrypt do losowania czy może ręcznie?

Poprawimy :wink:

Zdjęcia źródłowe na to nie pozwalały - może uda się zrobić tapetę w tej rozdziałce z drugiego zdjęcia - zobaczymy.

skrypt to i tak tylko pseudolosowy może być :slight_smile: