Jeśli ktoś zdecyduje się na opcje akademika, to niech da znać tu lub na priv - możliwe, że będę w GDA właśnie w jednym z tych akademików przed zlotem.
Ale bardziej nastawiam się na wyjazd samochodem na Zlot (Palio Weekend, wyjazd z Ciechocinka/Torunia ewentualnie zgarnięcie kogoś po drodze również wchodzi w grę).
Zostały mi 2 miejsca:
Średnie spalanie auta 7,5l/100km LPG (przy bardzo mocnym obciążeniu max 9 )
Ja ze swojej strony po raz kolejny zachęcam, wybierających się z dalszych zakątków Polski, do przyjazdu dzień wcześniej do Słupska (tudzież Ustki jak lobbuje mordzio, albo Trójmiasta jak lobbuje Olmeca) bo trasa jest długa, to będzie początek wakacji - ruch na drogach spory, więc zmęczenie murowane. A tak można bezstresowo przyjechać, odpocząć, wykąpać się w morzu (opcja Ustki/Trójmiasta) i następnego dnia rano “na świeżo” stawić się na Zlocie. Koszt noclegu (18-60 zł/os.) to nie fortuna - warto odżałować parę groszy aby być wypoczętym na Zlocie
to mogę iść za nią na ten staż, hah… bo ja wziąłem wolne w czasie HotZlot’u (już wcześniej zaklepać musiałem), mimo, że na zlot się niestety w tym roku nie dostałem… więc co ja będę robił… : ] ew. do Ustki pojadę i jak będzie akcja z integracją po spływie kajakowym w Ustce, to chwilę (zapewne przy piwku) posiedzę i pogadam z ludźmi jak było ale to jeszcze niepewne, aczkolwiek Krogulcowi pomysł z zatrzymaniem w Ustce się podobał
GBM jedzie z Krakowa, więc możesz do niego dołączyć w pociągu do Gdyni, a później zwinę was obu na pozostałą część trasy.
Z własnego doświadczenia z ubiegłego roku polecam wykorzystanie możliwości noclegu dzień wcześniej gdzieś na trasie. Rok temu to dla mnie była spora droga na HotZlot tak więc nocleg z Quepasa wypadł w Poznaniu, gdzie zabrałem rano ze sobą cztery dodatkowe postacie (Papuga, Pangrys, Ronin, Pirat), a we Wrocławiu czekał jeszcze Djdziadek. Naprawdę warto zrobić sobie taką przerwę bo się szybko w pierwszy dzień nie zamula.
No niestety, tak jak Vanshei napisał- jestem na stażu i wolnego ni ma. Może jeszcze kiedyś uda się jechać na zlot A póki co będę chłonęła wiedzę z zakresu ochrony konkurencji i konsumentów :lol:
Mam tylko nadzieję, że wuja Krogulec pamięta o mojej spódniczce…
@djfoxer - obecnie jeszcze nie wiem gdzie, ba, nie wiem czy w Słupsku, czy w Ustce semtex i mordzio coś kombinują z noclegiem i semtex obiecał dać mi znać jak coś znajdzie