HotZlot 2011 - organizacja dojazdu

W akademikach PG nie ma tego problemu. Na jedną noc bezproblemowo można. Chyba nawet rezerwować nie trzeba :slight_smile: A ceny są bardzo dobre. Żeby dotrzeć na stacje SKM nie trzeba nawet w tramwaj/autobus wsiadać.

http://www.skm.pkp.pl/pelny-rozklad-jazdy/

Najgorsza jest chyba jednak ta podróż o 6:04 :confused:

I na dokładkę tabela opłat:

http://www.skm.pkp.pl/bilety/tabele-oplat/

a jak pociąg spoźni się 1 godz albo co gorsza 2?

to dziwnic na jakis nr poinformowac ze się spozni ktos te kiladziesiat min

Osz ch… Jeszcze niedawno sprawdzałem i było jedno połączenie ok. godz. 8. Chyba czegoś innego poszukam.

Hm, na stronie PKP, dokładniej na rozkładzie, pokazuje połączenie SKM o 7:22 z Gdańska Głównego z przesiadką w Gdyni Głównej.

Zgadza się, późniejsze połączenia są… do wakacji :D. Wtedy zmienia się rozkład. A i tak jest dobrze, bo w międzyczasie jest remont torowiska i w ogóle skmek ma nie być na jednym odcinku (właśnie do Słupska).

Pamiętam, pamiętam :wink:

Dlatego pisałem, że “ewentualnie” będzie dodatkowy kurs (gdyby była taka potrzeba). Nr telefonu kontaktowego jest podany na stronie Zlotu i w mailach - pod nim będzie można się kontaktować. Niemniej jednak bez paniki - w Strzelinku jest przystanek PKP, więc można spokojnie dojechać prawie na miejsce Zlotu pociągiem.

jak myslicie ile wczeniej powinno się zarezerwowac bilecik pkp zeby nie bylo problemów?

Ja mam zamiar kupić bilet góra pół godziny przed odjazdem. Z PKP jest różnie. Były już wirtualne pociągi, które kursowały tylko w rozkładzie jazdy lub takie, które raz jechały, a raz nie.

Na niektóre TLK-i z tego co kojarzę są jakieś rezerwacje miejsc, dodatkowo jest to sezon wakacyjny. Ja bym proponował przynajmniej dzień wcześniej kupić bilet.

Witam, do kogo mogę w sprawie rejestracji i opcji o autokarze, bo nie wiem czy zaznaczyłem czy nie bo nawet takowej nie kojarzę stamtąd :] a nie ukrywam zależało by mi na dojeździe chociaż to niby te ~3km to i z buta blisko.

Kupno biletu dzień wcześniej to najlepsza opcja. Jeśli jedzie się 1. klasą (są tacy? :P) obowiązkowo trzeba miejscówkę wykupić.

Mam jeszcze pytanie do osób zatrzymujących się dzień wcześniej w Słupsku. Gdzie zarezerwowaliście nocleg? Jakoś ja nić sensownego nie mogę znaleźć :?

Pisz na ten e-mail: rejestracja@hotzlot.pl

dzieki chlopaki za wypowiedz

i dodatkowe pytanie wybiera sie ktos pkp z rzeszowa albo/i krakowa pociągiem

Ja zwykle bilety PKP kupuję co najmniej z kilkudniowym wyprzedzeniem. Jakby coś nie jechało, to mają mi prawo zwrócić za niewykorzystany bilet, zwłaszcza, jeśli wprowadzają w błąd swoim rozkładem jazdy. Raz mi się zdarzyło kupić bilet dopiero jakieś pół godziny przed odjazdem pociągu. Radzę jednak kupić przynajmniej ten jeden dzień wcześniej.

Skm do słupska od 22 Czerwca jedzie z Gdańska o 6.00 następna jest o 10.25. Niestety tylko tą o 6.00 dojedziecie na czas.

Ten z przesiadką który podałem też da radę:

GDAŃSK GŁÓWNY 07:22

GDYNIA GŁÓWNA - przyjazd 07:56

Przesiadka i dalej:

GDYNIA GŁÓWNA 08:04

SŁUPSK 10:06

Areh , ale od 22 czerwca jej nie ma w rozkładzie.

W takim razie strona SKM kłamie, bo ja sprawdzałem połączenia na dzień 4 lipca 2011 roku. Chyba przejdę się jutro osobiście do informacji SKM zweryfikować informacje.

No teraz też mi pokazało, jakieś 30 minut temu już nie. Pociąg jedzie z Gdyni 08:04.

Hej,

A na niektóre pociągi rezerwacja i kupno biletu możliwe jest dopiero na 7 dni przed planowanym wyjazdem pociągu. :slight_smile:

W Pensjonacie Antonio. :slight_smile:

Pozdrawiam,

Dimatheus

Może się przypomnę :slight_smile:

Mam jeszcze dwa miejsca w aucie.

Trasa z wielkopolski przez Poznań, wyjazd w poniedziałek, powrót środa.

Warunki:

• klima włączona :stuck_out_tongue:

• nie palimy

• 50 zł od osoby (raczej taniej od biletu :slight_smile:

ps. głupi to ma jednak szczęście - cieszyłem się, że zostałem wylosowany, a dzisiaj podczas porządkowania poczty okazało się, że wcześniej i tak miałem zaproszenie imienne #-o