W akademikach PG nie ma tego problemu. Na jedną noc bezproblemowo można. Chyba nawet rezerwować nie trzeba A ceny są bardzo dobre. Żeby dotrzeć na stacje SKM nie trzeba nawet w tramwaj/autobus wsiadać.
Zgadza się, późniejsze połączenia są… do wakacji :D. Wtedy zmienia się rozkład. A i tak jest dobrze, bo w międzyczasie jest remont torowiska i w ogóle skmek ma nie być na jednym odcinku (właśnie do Słupska).
Dlatego pisałem, że “ewentualnie” będzie dodatkowy kurs (gdyby była taka potrzeba). Nr telefonu kontaktowego jest podany na stronie Zlotu i w mailach - pod nim będzie można się kontaktować. Niemniej jednak bez paniki - w Strzelinku jest przystanek PKP, więc można spokojnie dojechać prawie na miejsce Zlotu pociągiem.
Ja mam zamiar kupić bilet góra pół godziny przed odjazdem. Z PKP jest różnie. Były już wirtualne pociągi, które kursowały tylko w rozkładzie jazdy lub takie, które raz jechały, a raz nie.
Na niektóre TLK-i z tego co kojarzę są jakieś rezerwacje miejsc, dodatkowo jest to sezon wakacyjny. Ja bym proponował przynajmniej dzień wcześniej kupić bilet.
Witam, do kogo mogę w sprawie rejestracji i opcji o autokarze, bo nie wiem czy zaznaczyłem czy nie bo nawet takowej nie kojarzę stamtąd :] a nie ukrywam zależało by mi na dojeździe chociaż to niby te ~3km to i z buta blisko.
Ja zwykle bilety PKP kupuję co najmniej z kilkudniowym wyprzedzeniem. Jakby coś nie jechało, to mają mi prawo zwrócić za niewykorzystany bilet, zwłaszcza, jeśli wprowadzają w błąd swoim rozkładem jazdy. Raz mi się zdarzyło kupić bilet dopiero jakieś pół godziny przed odjazdem pociągu. Radzę jednak kupić przynajmniej ten jeden dzień wcześniej.
W takim razie strona SKM kłamie, bo ja sprawdzałem połączenia na dzień 4 lipca 2011 roku. Chyba przejdę się jutro osobiście do informacji SKM zweryfikować informacje.
Trasa z wielkopolski przez Poznań, wyjazd w poniedziałek, powrót środa.
Warunki:
klima włączona
nie palimy
50 zł od osoby (raczej taniej od biletu
ps. głupi to ma jednak szczęście - cieszyłem się, że zostałem wylosowany, a dzisiaj podczas porządkowania poczty okazało się, że wcześniej i tak miałem zaproszenie imienne #-o