HotZlot 2011 - wątek ogólny

Jesteś pewien na 100%? :wink:

Zadzwoń do recepcji i wypytaj o szczegóły, na pewno w 2 minuty rozwiejesz wszystkie wątpliwości :wink:

Kontakt: http://www.dolinacharlotty.pl/pl/dane_kontaktowe

Na 100% można płacić kartą - w ten sposób płaciłem za nocleg podczas styczniowego rekonesansu na miejscu :wink:

Może nie ten fragment po którym odbędzie się spływ, ale Słupia potrafi być naprawdę wartką rzeką :wink: Zresztą, podobno część rzeki sklasyfikowana jest jako górski szlak kajakowy :stuck_out_tongue:

Dzwoniłem, nic się nie zmieniło, można płacić za wszystko kartą :wink:

Jedyny minus spływania rzeką to jak trzeba machać wiosłami pod prąd, a ogólnie jest to bardzo przyjemne zajęcie. Kajaki najczęściej są 2 osobowe, ale można płynąć samemu. Opieka ze strony organizatora (hotelu) na pewno będzie.

ja płynąłem Hańczą, która w niektórych momentach była dość trudna (dla mnie)-wąska, z zwalonymi drzewami i rwąca (w moim pojęciu “rwącej” rzeki). I mogę stwierdzić, ze naprawdę trudno wywalić kajak, skoro ja dopłynąłem cały i zdrowy :stuck_out_tongue:

Dimatheus to dobrze, że nie jestem sam wśród nowicjuszy w tej dziedzinie sportu. Masz rację, raz się żyje!!

Hej,

max1910 , damy radę! Najważniejsze tylko, byśmy, płynąc w kajakach dwuosobowych, nie trafili razem do jednego z nich, bo będzie krucho… Teraz tylko podwyższyć sumę ubezpieczenia i można szaleć… :stuck_out_tongue:

Pozdrawiam,

Dimatheus

Co do kajaków i bezpieczeństwa - dopóki się siedzi, nie ma się czego obawiać. Nie próbujcie tylko w nich stawać. Ja próbowałem. Dobrze że woda już ciepła.

jak ktoś uważał na fizyce to wie że środek ciężkości w kajaku ma dużo do gadania :slight_smile:

Przesadzasz, nie raz na spływach kajakowych z kolegami bawiliśmy się w “gondolierów”. Fakt miałem najłatwiej bo zawsze pływałem sam jako kajak transportowy i trochę wypływanych godzin na wiośle.

Najmilej wspominam Drawę z początku sezonu po ulewnych deszczach - wysoki poziom wody, zwalone drzewa hardkorowa trasa z początku była, ale później pokazała swoje całe piękno na obszarze poligonu drawskiego - teraz już ten odcinek jest zamknięty. Ostatni spływ w ogólniaku to Radew i Parsęta i wypłynięcie w porcie w Kołobrzegu. W sumie za czas ogólniaka srebrne wiosła mam wypływane i tylko szkoda, że nie udało się ostatnio załapać na szkolenia dające uprawnienia instruktora kajakarstwa #-o

Ja byłem na dwóch obozach kajakarskich. Jeden na Brdzie do Bydgoszczy, a drugi na Czarnej Hańczy do Augustowa. Bardzo miło pływanie wspominam, ale nie mogę sobie pozwolić na przedłużenie pobytu:(

A ile kosztuje przedłużenie, gdzieś tu było chyba, ale znaleźć nie mogę? Wielu pyta (ja teraz zresztą też :stuck_out_tongue: ), a ja podziękuje - mimo, że może się nie dostanę bo to farta co nie miara trzeba mieć, ale i tak dziękuję. Za co? Za organizacje czegoś takiego. Byłem na III zlocie - było super, poznałem ciekawych ludzi, od których nauczyłem się nowych, ciekawych rzeczy. No i to był pierwszy zlot, spotkanie na jakim byłem, gdzie można było na swobodnie porozmawiać z hostessami :slight_smile: . Na zorganizowanie takiego Zlotu trzeba nie tylko umiejętności, ale i sporo cierpliwości, a jak tak patrze to z roku na rok jesteście coraz bardziej cierpliwi i wszystko wychodzi coraz lepiej. Dziękować =D> .

Hej,

FAQ’u punkt 16-ty - 150 PLN.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Dimatheus nie wiem jak Ty, ale ja jeszcze się pływać nie nauczyłem. Co do ubezpieczenia masz 100% rację. :slight_smile:

Mam pytanie. Niestety, dopiero we wtorek, środę będę wiedział co i jak będzie w pierwszym tygodniu lipca, więc stąd moje pytanie. Czy można się zarejestrować i ewentualnie - w razie wylosowania - zrezygnować, gdyby okazało się, że nie da rady?

Można zrezygnować, w życiu przecież różnie bywa. Przeczytaj FAQ, a dokładniej - punkt 13.

Hej,

Zawsze można ubrać do kajaku kapok - jak wypadniesz, będzie trzymał Cię na wodzie. Jakoś dodryfujesz do morza i ktoś Cię wyciągnie. :stuck_out_tongue:

Pozdrawiam,

Dimatheus

Każdy uczestnik będzie pewnie go miał, zapewne jest warunek konieczny, aby wziąć udział w spływie.