HotZlot 2011 - wątek ogólny

Dzizes nie Kopacz :wink: Po jego prezentacjach na konferencjach MIC wychodziłem nieźle pozamiatany :wink:

No ba. :lol: :x

Szczerze czekam na tą prezentacje Na kanwie wyszyte Dominik Dałek (dobreprogramy) mam wspomnienie zeszłorocznego polowania na łasice i wierze, że będzie ciekawie i wesoło.

Ja tam kinecta obstawiam i tyle… co do dyskusji do białego rana chyba będę musiał w niedziele iść spać o 19 :stuck_out_tongue:

a to ciekawe…, niedawno był taki zapis w Agendzie:

15:30-16:00 - Robomotyle

Dominik Dałek (dobreprogramy)

a teraz jest:

15:30-16:00 - Na kanwie wyszyte

Dominik Dałek (dobreprogramy)

:smiley: zdecydowanie lepszy tytuł, ten drugi, rzecz jasna, pierwszy już się przewijał na portalu (blog) :P. Również mam dobre wspomnienie zeszłorocznej łasicy, zobaczymy czy i tym razem będzie to równie profesjonalnie poprowadzona prezentacja (mimo wówczas “trudnej” porannej godziny prezentacji było ok! a może to właśnie dzięki temu?) :smiley:

Już nie mogę się doczekać Hot Zlotu!! Ciągle przeglądam te dwa wątki o HZ… aaaaaaaaa to już robi się nie do wytrzymania!! :stuck_out_tongue: :smiley:

W chwili publikacji agendy tytuł by po prostu “tymczasowy” :wink: Chwilę później go zmieniliśmy :wink:

Fajnie że Ryan będzie coś prowadził, chłop ma gadane :lol: :lol:

Widać, że MS sypnął sporym groszem, bo cały pierwszy dzień jest na jego wyłączność. Przeglądam agendę i nasuwa mi się jedno pytanie: co z SONY? Drugi główny sponsor, a nie ma ani jednej prelekcji z udziałem jego przedstawiciela.

Będzie miał stanowisko ze swoim sprzętem i tam pewni będzie prowadził wszystkie swoje prelekcje :slight_smile:

Może głupie pytanie, ale czy na HZ zdjęcia może robi każdy i wszędzie, czy są jakieś ograniczenia?

Hej,

Tak, każdy i wszędzie. :slight_smile:

Pozdrawiam,

Dimatheus

Do tej pory nie było ograniczeń i sądzę że że administracja poinformowałaby nas o tym gdyby coś się zmieniło.

Nie pamiętam jak to było na jednej z prezentacji Microsoftu w Rynie. Na pewno nie było przekazu na żywo, ale chyba również prosili o pochowanie aparatów/dyktafonów/kamer… Głowy jednak nie dam uciąć…

Hej,

Dokładnie - Tomek mówił do kamery, że niestety tej sesji nie będzie w transmisji i w materiałach dostępnych po zlocie. A okazało się, że w sumie nowości nie było zbyt wiele - głównie i tak chodziło o SeaDragon’a. :slight_smile:

Pozdrawiam,

Dimatheus

Mówicie tyle o Tomaszu Kopaczu, że aż sobie przypomniałem, że też kiedyś brałem udział w jego wykładzie na IT Academic Day. Mówił bardzo żywiołowo, to fakt. :slight_smile:

Nie wiem, jak Wy, ale ja naliczyłem 7 osób z Microsoftu! Przy czym rekordzista (wg najkrótszego czasu), Mariusz Jarzębowski, będzie miał tylko 15 minut?

A co do Sony - jest jeszcze jakby co jedna anonimowa prezentacja we wtorek o 16.30, może wtedy ktoś od nich?

&&

hehe, oczywiście tak dla żartu złączyłem te dwie informacje :smiley: Co do SONY, może będzie tak jak w roku ubiegłym, że będą mieli swoje stanowisko i tylko tam będą się prezentować, a wiadomo już jaką dziedzinę będą prezentować? multimedia? gry? sprzęt? :wink:

Może o zabezpieczeniach ich serwerów będą mówić :lol:

Każdy i wszędzie - po to będzie właśnie fotorelacja live współtworzona przez uczestników HotZlotu dostępna pod adresem: http://dobreprogramy.pl/HotZlot

Będziemy zachęcać wszystkich do wrzucania tam fotek możliwie na bieżąco (strona jest przygotowana aby łatwo można to było zrobić nawet ze smartfonów). Mniej zależy nam na jakości zdjęć (aparaty w komórkach), bardziej na aspektach reporterskich (ujęcia). Chodzi nam przede wszystkim o oddanie wyjątkowej atmosfery HotZlotu czyli połączenia wiedzy (sesje techniczne) z zabawą (części integracyjne) przemnożonej przez olbrzymie grono uczestników. Hotel jest piękny, pogoda mam nadzieję dopisze więc liczymy, że wyjdzie z tego fajny materiał :slight_smile: Oczywiście wszystko z zachowaniem granic przyzwoitości - zdjęcia “kupy w kiblu” albo “kaczki po Smoleńsku” będą kasowane (to akurat dwa autentyczne przykłady z I i IV HZ).

Sony będzie miało mini-kafejkę z kilkoma notebookami gdzie będzie można skorzystać z internetu, zapoznać się z ich sprzętem i (mała niespodzianka :P).

Stopniowanie napięcia … Ja już chcę jechać na HZ !!