Przecież to dosyć duże miasto, zresztą kiedyś wojewódzkie więc sklep zapewniam będzie.
Podlicznik w każdym pokoju?
Biedronka i Kaufland, trochę dalej znajduje się Galeria Słupska.
myślę że hotel jest tej klasy ze będzie miał “autorskie” mydełko + małe ręczniczki dla gości hotelowych
ale znając życie lepiej coś zabrać tego typu osprzęt ze sobą, niż czekać na łaskę pana:D
Mydło, ręcznik, kapcie, szlafrok - o to nie trzeba się martwić i niepotrzebnie wypychać plecaka na drogę.
W tej klasie hotelu na osobę przysługuje minimum 2 ręczniki - kąpielowy (duży) i do rąk (mniejszy). Zestaw kosmetyków też będzie mydło, szampon i żel pod prysznic dla każdego.
ja ze swej strony proponuję w miarę możliwości zrobić nieoficjalny turniej darta o puchar HZ
Skoro cały obiekt został wynajęty na potrzeby zlotu o to bym raczej się nie martwił, ale należy liczyć się z tym że prąd w pokojach będzie po włożeniu klucza karty do czytnika. Tak że z ładowania baterii czy laptopa raczej nici podczas naszej nieobecności. Chyba że się ugada z współlokatorem że jeden zostawia klucz w czytniku, a drugi będzie otwierał pokój, albo skombinować 3 klucz
Raczej na pokój.
Przy okazji jeszcze przypomnę żeby nie tykać zawartości minibarku (chyba że nas na to stać ). Ostatnio był opróżnione przed naszym przyjazdem, więc i pokusy nie było
I to raczej szału nie zrobisz, bo są to te małe hotelowe mydełka i żele
@Fiesta i żeby nie było jak w Rynie, Pani w recepcji pyta człowieka:
-czy korzystał Pan z mini barku?
-nie ja nie, to koledzy :^o :lol:
dosc ciekawa propozycja:D
niegdy nie gralem(czasem oglądalem) ale z chęcią bym sprobował:D
Faktycznie trochę głupie Już po zdjęciach widać, że to nie schronisko PTTK
Zresztą byłeś w Zamku Ryn - Dolina Charlotty Resort & SPA, choć formalnie nie ma statusu hotelu, to obiekt tej samej, 4-gwiazdkowej klasy. 2 ręczniki, szampon/żel pod prysznic, mydełko, woda mineralna na osobę to oczywista oczywistość w tego typu miejscach (o prądzie nie wspominając). Podobnie jak biureczko aby postawić laptopa, telewizor, telefon, czysta pościel itd. Podczas wizji lokalnej szlafroków nie zauważyłem, jednorazowe klapki były zdaje się jedne na pokój, mini barki (na szczęście) nie są jeszcze zamontowane (przynajmniej nie były w styczniu). Piszę “na szczęście” bo w Rynie kilka osób “zapomniało” przy wymeldowywaniu, że korzystało z mini barku. Ręczniki na basen wydawane są z tego co pamiętam przy basenie.
Reasumując co do “dźwigania” - ręczników zdecydowanie brać nie trzeba, żel/szampon można bo ten hotelowy ma zwykle 25-40 ml więc starczy na 2 mycia, klapki bym brał, jak ktoś bierze laptopa to na wszelki wypadek niech sobie weźmie patchcord bo Internet w pokojach jest po kablu (nie wiem ile mają patchordów w hotelu, ale jak dużo osób weźmie lapciaki to może braknąć). No i koniecznie kąpielówki/strój na basen bo grzechem byłoby go przegapić - w Dolinie Charlotty jest jeden z największych basenów jaki widziałem w hotelach plus do tego sauny (fińskie i parowe) i jacuzzi.
Na wszelki wypadek uprzedzam aby komuś nie przyszło do głowy przyjeżdżać z plecakiem browarów albo, co gorsza, czymś wysoko procentowym. Mamy wynegocjowaną specjalną stawkę na piwo (5 zł), co w tego typu obiektach jest naprawdę dużym osiągnięciem (nawet u mnie w knajpie osiedlowej jest drożej), ale warunek jest jeden - żadnego wnoszenia alkoholu zakupionego poza obiektem. Sorry arlid, nie piję do Ciebie, tak tylko chciałem ogólnie uczulić.
Natomiast gorąco polecam zakup ze 3 red bulli (tudzież innych energy drinków) bo sen to jest jedyna rzecz, której brakuje na Zlocie
te 7 dnie w oczekiwaniu na Zlot to będą najdłuższymi dniami tych wakacji już sie nie moge doczekać:D
czyli tyko zakazane jest kupowanie napojow %% ?
nie, na miejscu w hotelu możesz kupować do woli lub możliwości wątroby
chodzi o to, że nie można ze sobą przywozić produktów wysokoprocentowych, została wynegocjowana świetna cena na piwo w hotelu, więc w zamian jest zakaz wnoszenia swojego alkoholu
Wystarczy włożyć inną zwykłą kartę (np. kredytową czy dowód osobisty). Działa to na zasadzie zwykłego przekaźnika Przynajmniej z takimi się do tej pory spotykałem
Nie którzy do dziś nie pamiętają co zrobili z napojami z minibarku w Rynie :lol:
Hej,
Spoko, zawsze można wsadzić tam jakąkolwiek kartę, która rozmiarowo będzie pasować. Na zeszłorocznym zlocie karty od Fuji doskonale do tego pasowały.
Pozdrawiam,
Dimatheus
HotZlot 2009:
… dwa lata później … HotZlot 2011:
no i jak tu nie podziwiać organizatorów za załatwienie niezmienności cen mimo upływu lat w barach piwa drożeją, a na HotZlocie nie, także widać tu dobry gest w stronę zlotowiczów
ps. widzę, że jak co roku została poruszona sprawa piwa, hah widocznie nie można się tego ustrzec
Hihihihihi dobry wynalazek
Polak to jednak potrafi
W tamtym roku można było stosować wizytówki reklamowe intela http://max19.cba.pl/zdjecia/hotzlot_10/zlot_55.JPG więc z prądem w pokojach podczas nieobecności nie będzie problemu.