HotZlot 2011 - wątek ogólny

Co do piwa to grunt żebyś trzymał poziom (chociaż dosłownie bardziej chodzi o pion :/) :wink:

Polecam korzystać z tego co daje zlot: sesje techniczne, możliwość poznania ciekawych (czasem znanych z sieci) ludzi, dobra zabawa w dobrym tego słowa znaczeniu.

Nie rozumiem ludzi przemykających w trakcje sesji na basen i ciągłych narzekaczy :stuck_out_tongue:

… i piwnych degustatorów, dla których ważniejszy jest rodzaj alkoholu niż sesje …

Podejrzewam, że w okolicy Hotelu/Strzelinku etc nie ma żadnego sklepu poza ‘ogólnospożywczym’ w których nigdy nic nie ma?

a po co ci sklep?

Po fajki jak się skończą :stuck_out_tongue: nie będę przecież z wagonem jechał :smiley:

ja jeszcze mam pytanie organizacyjne : czy w hotelu jest platnosc kartą ? bo na stronie hotelowej chyba takiej informacji nie ma …

:stuck_out_tongue:

na te kilka dni dasz rade zabrać ze sobą, chyba że palisz 5 paczek dziennie :stuck_out_tongue:

Jest możliwość, to nie są wczasy pod gruszą :stuck_out_tongue:

@Krogulec

Co to za tajemnicza sesja we wtorek o 16:30? :slight_smile:

Ktoś zrezygnował? Może trzeba coś poprowadzić :smiley:

Obstawiam Sony z Vegasem nowym - zamiast poprawić co ludzie chcieli dali 3D bo to trendy :slight_smile:

To pomyśl o ludziach którzy mieszkają na jakimś “wygnajewie”. Dorzuć do tego niskie/brak kieszonkowego/pensji to masz potem powód, dlaczego ludzie chcą się nacieszyć takimi bajerami. Po za tym z doświadczenia wiem, że produkty firmy x która będzie miała swoje wykłady dla mnie po prostu leżą i kwiczą. I to też wolę zachować się kulturalnie i nie męczyć ich i siebie. Do tego dochodzi, że nie każdy wykład/sesja musi być ciekawy (ocena teoretyczna nie potwierdzona badaniami organoleptycznymi). Oraz ostatnie czyli konflikt interesów czyli my idziemy na sesje gadu-gadu dowiedzieć się czy następna wersja będzie ogarnięta (pobierać mniej zasobów, będzie o choć 1 reklamę mniej) a nam producent mówi o kolejnych super funkcjach które pozwalają komunikatorowi odtwarzać filmy.

Więc nie wiem o co wam chodzi :P. Ale ze swojej strony obiecuje, że każdy dostanie szanse bycia wysłuchanym przez mój majestat. :twisted:

Znaczy picie piwa i sesje się w prosty sposób wykluczają w mojej opinii. Z reguły nie pijam przed 17 :wink: A piwo to ważny element.

Sponsorzy płacą za to żebyśmy ich wysłuchali, jest czas na przyjemności hotelowe i impreze oraz czas na sesje techniczne. [-X

Jedni przygotowują takie prezentacje że miło posłuchać (nawet dla niekorzystających z ich produktów), a innych trzeba przemęczyć, ale nie będę wskazywał palcem :slight_smile:

W trakcie 3 hotzlotów była jedna sesja z której wyszedłem w trakcie (było później widać w relacji video:P), ale to była prezentacja niżej niż dno, polegająca na robieniu suchych żartów z innych firm.

EOT

Ja tam wychodzę z założenia, że wyjazd na HotZlot to prezent od dobrychprogramy.pl, więc gościnność trzeba docenić i nie nadwyrężać jej - nawet jeśli coś nie leży stricte w moim kręgu zainteresowań - to z ciekawości i poniekąd szacunku do organizatorów z chęcią wysłucham wszystkich sesji.

Basen / sauna / jacuzzi są teraz w każdym mniejszym bądź większym mieście i wcale nie kosztuje to jakiegoś majątku, więc wybrać można się we własnym zakresie.

Narzekaczy też nie rozumiem, ale Polacy tak już mają :stuck_out_tongue:

Czepiacie się, a prawda taka, że tu każdy chojraczy a na zlocie będzie pewno zupełnie inaczej :wink:

“Wieczorna niespodzianka w Rock Pubie” Czyżby jakiś zespół miałby się pojawić na miejscu?

To z takim nastawieniem niech na przyszły raz nie aplikują na HotZlot bo tylko niepotrzebnie zabierają miejsce tym dla których najważniejsze są sesje i możliwość otwartych dyskusji na ciekawe tematy z naprawdę wspaniałymi ludźmi. Piwo czy jakiekolwiek inne napoje są tylko dodatkiem do dysput ciągnących się do białego świtu a nie celem w samym sobie …

Zastanówcie się, kto paci za Wasze atrakcje i czego za to oczekuje . Okażcie szacunek dla Redakcji DP która tworzy HotZlot.

kurde, znowu rozpocząłem jakiś umoralniający wątek :o

Najdziwniejsze jest to, że w ogóle trzeba taki temat poruszać, o!

To z innej beczki.

Ja już w sobotę wyjeżdżam w kierunku Słupska :slight_smile:

Cóż ja zawsze traktowałem sesje z pozoru nieinteresujące jako okazje by poznać dany temat :wink: Dzięki zlotowi dowiedziałem się że istnieje takie narzędzie jak różdżka do zaznaczania, czy ten myk z usuwaniem zbędnych rzeczy ze zdjęć :lol: Dzięki temu przestałem korzystać z painta a zacząłem używać gimpa :smiley: :lol:

Ja coś czuje że sesja gadugadu będzie równie burzliwa co pierwsza sesja MS na pierwszym zlocie :smiley:

Byle by nie była jak prezentacja Ubuntu z II Zlotu :slight_smile:

Chyba sobie zainstaluje by wiedzieć jak wygląda ostatnia wersja. Ostatnio jak zainstalowałem z ciekawości to na pierwszy rzut oka nie wiedziałem gdzie się podziała lista kontaktów i jak wysłać wiadomość. Wszędzie na pierwszym planie były reklamy …

Chcę tylko zauważyć, iż na Hot Zlot wybiera się twórca WTW, więc mimo wszystko prezentacja może się okazać bardzo ciekawa :slight_smile: