HotZlot 2011 - wątek ogólny

Wszystko w swoim czasie. Ostatni Mohikanin, nie znaczy Samotny Mohikanin. W wigwamie, w którym dyżuruje squaw, takie decyzje nie zapadają zbyt szybko :^o

A ja się zarejestrowałam, jak tylko maila zobaczyłam i od razu wysłałam 50zł jako ta grzeczna dziewczynka. Dziękuji wielce za zaproszenie, z parą gaci, a nawet trzema stawię się na autobus w Słupsku i w blasku chwały przybędę :stuck_out_tongue:

No może z tą chwałą to przeholowałam…

Shiszka , o dzięki Ci za ‘objawienie’- nie będę sama :D/

No to może się w tym roku uda więcej zdjęć z drogi wrzucić niż w roku ubiegłym :slight_smile:

Co do ręczników to w tej klasie hotelu na osobę przypada: ręcznik kąpielowy + ręcznik do rąk może występować w ilości podwójnej. Kapcie hotelowe też powinny być na miejscu dla każdego. Z przykrego doświadczenia od razu chciałbym zaznaczyć - klapko-papcie można zabrać do domu bo jednorazowe, ale ręczników z hotelu się nie zabiera - to nie jest gratis i później widnieje jako obciążenie w budżecie organizatorów! !!

ja dodam od siebie, że naprawdę WARTO zabrać ze sobą klapki basenowe :slight_smile: w ubiegłym roku ja nie zabrałem, jak i z resztą spora część pozostałych czytelników/pisarzy, no i na basen/saunę/jacuzzi musieliśmy chodzić w tych “pokojowych kapciach”, które bardzo źle znosiły wodę… i niebezpiecznie się w nich chodziło po mokrych kafelkach… :slight_smile:

Natomiast co do zabierania ze sobą dobrego humoru, to powiem wam, że nawet jak nie zabierzecie go ze sobą, to sam przyjdzie już przy wspólnej podróży na miejsce docelowe, a z całą pewnością będzie go przybywać wraz z poznawaniem kolejnych osób z kręgu trzech portali :wink:

A są osoby które przedłużają pobyt, ale nie wybierają się na spływ? :wink:

Nie, takiej możliwości nie dopuszczamy :stuck_out_tongue: A na poważnie - kilka jest ale zachęcam do spływu bo to będzie super atrakcja :slight_smile:

Ile czasu mniej-więcej się spływa z Charlotty do Ustki? Na spływie jeszcze nigdy nie byłem, a z opowiadań niektórych znajomych wiem, że taki spływ to dobra sprawa i kilka godzin płynąć nawet można :slight_smile: Z tego co wyczytałem na podstronie Hotelu Dolina Charlotty, dział Atrakcje -> Na wodzie: http://www.dolinacharlotty.pl/pl/na_wodzie - to normalnie koszt spływu wyniósłby 75 zł / os + 10 zł / 1 h za wynajem kajaku :wink: w naszym FAQ HotZlotu jest kwota 65 zł, miło :slight_smile: Nie znalazłem nigdzie czasu spływu po tej trasie (w agendzie zlotu przewidziane są łącznie 3h na całość tej “akcji”, ile z tego to czas płynięcia, a ile na pozostałe manewry? :wink: po powrocie do hotelu ognisko :smiley: ). ktoś może już płynął tą trasą i wie jak głębokie są tam wody w razie czego i jakie są szanse wywrucenia się kajaku? :wink:

PS. Pytanie do redakcji portali Xenium -> czy będzie jeszcze jedna seria rozdawania zaproszeń, czy to już koniec na ten rok? Za dwa dni rusza otwarta rejestracja…

Ja sporo kajakami pływam. Różne manewry już na nich wykonywałem (z wędką w ręku) i powiem Ci, że przewrócić coś takiego nie jest łatwo, więc nie masz o co się bać.

Wiesz Arech Polak potrafi !!

thx Areh za info odnośnie kajaków :wink:

podepnę jeszcze do postu orientacyjną mapkę, dla tych, którzy będą jechali pociągiem bezpośrednio do Strzelinka koło Doliny Charlotty, na mapce zaznaczona stacja PKP, dolina, Strzelinko i kilka innych miejsc :slight_smile:

dolinacharlottymapa4.th.jpg

Sam spływ ma trwać około godzinę, ale nie wszyscy będą przecież mogli spływać od razu (kajaki będą wypuszczane w odstępach), poza tym trzeba uwzględnić chwilę w Ustce i czas na powrót - stąd 3 godziny w agendzie zarezerwowane na ten cel.

Zaproszenia są wysyłane cały czas.

thx Krogulec , już wiem przynajmniej mniej-więcej jak to wygląda od strony organizacyjnej :slight_smile: co do krókiego pobytu w Ustce - np. mordzio będzie mógł zajść do domu się przebrać, hehe nie no żartuję :smiley: podoba mi się to, że w tym roku jest dla uczestników okazja “grupowego, zorganizowanego ruszenia się z miejsca stałego pobytu” i to w takim stylu :slight_smile: Co do zaproszeń - sądziłem że chodzą one “seriami” co jakiś czas (gdzieś, tu czy na Gamikaze były ‘plotki’ o trzech seriach ;)), teraz już wiem, że schodzą regularnie, np. wraz z wycofywaniem się osób które “nie mogą:wink:

Kajakami dopłyniemy do zachodniej części Ustki, większość barów jest po wschodniej stronie :). Nie wiem czy w tym roku będzie uruchomione przejście w porcie, rok temu kursowała łódka w porcie, przewóz na drugą stronę portu -3zł/osoba.

a ja jak byłem w Ustce przed laty, to łaziłem gdzieś daleeko by przejść mostkiem (zaraz obok był kiosk z bardzo dobrym pieczywem :D) na drugą stronę… ehh… :slight_smile:

czyli co, proponujesz by jednak zostać po kajakach w Ustce nieco dłużej (conajmniej na 1 piwko integracyjne), dobry pomysł, co na to organizatorzy? :slight_smile:

Nic się nie zmieniło, przejście mostem jest możliwe a kiosk z pieczywem dalej stoi na swoim miejscu.

Chodziło mi o bezpośrednie przejście na drugą stronę portu (możliwe że będzie uruchomiony most pontonowy), jeżeli nie to trzeba się przejść ok 1,5km-2km do centrum Ustki.

Po zachodniej stronie są piwialnie i smażalnie ryb, rok temu piwo było tam w normalnych cenach.

Zobaczymy jak to wyjdzie czasowo. Sam chętnie pochlapałbym się chwilę w morzu, browarkiem też nie pogardzę. Trudno jednak powiedzieć ile czasu będziemy mieli na miejscu. Pamiętajcie, że trzeba jeszcze wrócić o jakieś sensownej porze na ognisko :wink:

Nic nie układa się po myśli :frowning: Nie dam rady ,wziąć udziału . Dzięki jeszcze raz :slight_smile: I życzę dobrej zabawy z_pijaki.gif

Czy możesz zdradzić do kiedy będzie trwała otwarta rejestracja?

@que_pasa

Wystarczy wejść na stronę główną HotZlotu, aby dowiedzieć się, że otwarta rejestracja rozpoczyna się 6 czerwca. Potrwa ona tydzień, przy czym nie ma znaczenia kolejność zgłoszeń, gdyż i tak przeprowadzone zostanie losowanie. Życzę Ci powodzenia. :slight_smile: