Informuję, że mam jeszcze 2 miejsca w samochodzie i można się ze mną zabrać na Zlot. Startuję z Krakowa (A4 aż do Opola), przez który ponoć kilka osób przejeżdża tak więc pisać PW. Zostaję na pobyt przedłużony więc można ze mną wrócić w poniedziałek. Koszty paliwa podzielimy na ilość osób, autko to najprawdopodobniej Ford Focus lub Mondeo…
Jak jechałem na meczyk do Poznania to płaciłem na bramkach w KRK i Katowicach po 9 zł, potem w okolicach Gliwic pobiera się bilecik i płaci się 10 gr za kilometr w momencie zjazdu z autostrady (wtedy dla mnie to był Wrocław), czyli dla nas będzie to Opole (mniej więcej).
Jak 2 lata temu jechałem na Zlot to zjechałem z autostrady zjazdem 46 w kierunku Nysy, potem pięknym lasem na Lądek i do Zamku i wg mnie była to idealna trasa. Tym razem będę zmuszony zjechać nieco wcześniej Aby z okolic Opola zgarnąć użytkownika Przybylas.
Dla mnie już trochę spóźniona decyzja na transport autem - chyba, że anuluje jeszcze bilety na PolskiBus, ale w podobnych pieniądzach chyba podróż się nie zamknie a tak skoro Ci się nie chce powozić to mógłbym Cię wyręczyć ale tylko w jedną stronę. No i po drodze trzeba by było Djdziadka jakoś zgarnąć.
Jak niechcesz kierować całą drogę to bierz PolskiegoBusa w kupie będzie weselej, a w drodze powrotnej bierz samolot połączenia powinny być jeszcze w tych niższych stawkach.
Ano chyba tak Tylko z tego co mi Automapa wyliczyła, to z Paczkowa najlepiej przejechać przez kawałek czeskiej ziemi Dokładnie przez Javornik - chyba lepiej, zamiast objeżdżać, trzymając się polskiej granicy
Dalej mam jedno miejsce wolne. Trasa jak w zalaczniku. Prosze tylko o niepalenie w samochodzie Auto na benzyne, 1,4, nie pali jak smok Wracam w niedziele (sory…)
Oprocz mnie jedzie takze: drobok i kamil_w
Zakladam, ze przyjdzie sie wczesniej gdzies spotkac i jechac wieksza ekipa w kilka samochodow.
Mam jeszcze 4 wolne miejsca, wyjazd z Będzina przez Sosnowiec i dalej jeszcze można przez Katowice czy inne miejsce - do wyboru w miarę nieodbiegania drastycznie od trasy