HotZlot 2012 - organizacja dojazdu

Informuję, że mam jeszcze 2 miejsca w samochodzie i można się ze mną zabrać na Zlot. Startuję z Krakowa (A4 aż do Opola), przez który ponoć kilka osób przejeżdża tak więc pisać PW. Zostaję na pobyt przedłużony więc można ze mną wrócić w poniedziałek. Koszty paliwa podzielimy na ilość osób, autko to najprawdopodobniej Ford Focus lub Mondeo…

Ekipa, która ze mną jedzie:

Penguin (powrót w poniedziałek do KRK)

Przybylas (z i do Opola)

@Szuri21 masz może aktualne info jak wyglądają opłaty na A4 z Krakowa do Opola?

Tu macie aktualny cennik opłat na A4

http://www.pludry.pl/attachments/Image/ … zie-a4.jpg

Katowice-Kraków - 18 zł

Gliwice -Wrocław - 16,30 zł

Jak jechałem na meczyk do Poznania to płaciłem na bramkach w KRK i Katowicach po 9 zł, potem w okolicach Gliwic pobiera się bilecik i płaci się 10 gr za kilometr w momencie zjazdu z autostrady (wtedy dla mnie to był Wrocław), czyli dla nas będzie to Opole (mniej więcej).

Wygląda to dokładnie tak jak wyżej na grafice.

Chyba najlepiej wypiąć się z autostrady na zjeździe w Prądach i potem na południe Niemodlin->Nysa->Otmuchów->Paczków->… dobrze myślę?

Pytam, bo tam raczej się nie kręcę :slight_smile:

Ja bym jechał trasą przez Olkusz do Katowic i stamtąd już autostradą - kawałek fajnej drogi w akceptowalnej cenie. Takie jest moje zdanie.

Google maps tak poleca, więc coś w tym jest

Jak 2 lata temu jechałem na Zlot to zjechałem z autostrady zjazdem 46 w kierunku Nysy, potem pięknym lasem na Lądek i do Zamku i wg mnie była to idealna trasa. Tym razem będę zmuszony zjechać nieco wcześniej Aby z okolic Opola zgarnąć użytkownika Przybylas.

Dla mnie już trochę spóźniona decyzja na transport autem - chyba, że anuluje jeszcze bilety na PolskiBus, ale w podobnych pieniądzach chyba podróż się nie zamknie a tak skoro Ci się nie chce powozić to mógłbym Cię wyręczyć ale tylko w jedną stronę. No i po drodze trzeba by było Djdziadka jakoś zgarnąć.

Jak niechcesz kierować całą drogę to bierz PolskiegoBusa w kupie będzie weselej, a w drodze powrotnej bierz samolot połączenia powinny być jeszcze w tych niższych stawkach.

Ano chyba tak :slight_smile: Tylko z tego co mi Automapa wyliczyła, to z Paczkowa najlepiej przejechać przez kawałek czeskiej ziemi :slight_smile: Dokładnie przez Javornik - chyba lepiej, zamiast objeżdżać, trzymając się polskiej granicy :slight_smile:

Jade z okolic Katowic więc do Katowic mogę podjechać.

Mam sporo miejsca :slight_smile:

Tak, ja wracam w stronę Katowic czyli prawie do celu :slight_smile:

Ja dokładnie jadę z Będzina - więc do Sosnowca rzut beretem :slight_smile:

Zostaje na pobyt rozszerzony jakby coś było niejasne :slight_smile:

https://maps.google.pl/maps?saddr=jaworzno&daddr=Trzebieszowice+151,+57-540+L%C4%85dek-Zdr%C3%B3j+(Hotel+Zamek+na+Skale)&hl=pl&ie=UTF8&ll=50.44876,18.050537&spn=1.467349,4.22699&sll=50.347924,16.781187&sspn=0.091905,0.264187&geocode=FTsR_gIdyxgmASmhzAfWgMIWRzHV4dVw0HW_4A%3BFZQ_AAMdgw8AASFMMxV21t6ajimX7YNYhhsORzFMMxV21t6ajg&mra=ls&t=m&z=9

Dalej mam jedno miejsce wolne. Trasa jak w zalaczniku. Prosze tylko o niepalenie w samochodzie :slight_smile: Auto na benzyne, 1,4, nie pali jak smok :slight_smile: Wracam w niedziele (sory…)

Oprocz mnie jedzie takze: drobok i kamil_w

Zakladam, ze przyjdzie sie wczesniej gdzies spotkac i jechac wieksza ekipa w kilka samochodow.

osobe chetna zapraszam na PW

@tfl sprawdź PW

Mam jeszcze 4 wolne miejsca, wyjazd z Będzina przez Sosnowiec i dalej jeszcze można przez Katowice czy inne miejsce - do wyboru w miarę nieodbiegania drastycznie od trasy :slight_smile:

:hahaha:

A co jeśli okażę się wielkim zboczeńcem :lol: :hahaha:

Wyślę info o aktualnym stanie rzeczy na PW

Ktoś może jedzie z Poznania lub przez Poznań?? Chętnie się zabiorę.

Z racji tego, że papierosami gardzę jakoś wytrzymam bez dymka :wink:

@kamil_w

Ewentualnie sie zatrzymam, gdyby to byla kwestia zycia lub smierci :slight_smile:

Jedzie ktoś z Olsztyna może?

Kilka postów wczesniej ktoś pisał ze startuje z okolic więc przejrzyj temat wcześniej.