HotZlot 2012 - organizacja dojazdu

Mam pytanie w sprawie przystanku,. Otóż mój nieszczęsny ranny autobus odjeżdża z przystanku “Trzebieszowice d.k”. Jak to daleko od zamku? Z tego co patrzyłem to ok 1.5km, tak? Orientuje się ktoś, czy na autobus pośpieszny trzeba rezerwować miejsce? Wydaje mi się, że nie, ale wolę się spytać dla wszelkiego. :stuck_out_tongue:

Skontaktuj się z przewozźnikiem (na stronie http://e-podroznik.pl masz napisane jaka firma obsługuje połączenie).

Tak do Wrocławia jadę busem, a dokładnie dwoma:

Odjazd 11:30 czwartek 12 lipiec – Gdańsk, Gdańsk Dworzec PKS

Przyjazd 17:15 czwartek 12 lipiec – Warszawa, Dworzec Autobusowy Metro Wilanowska s. 14

Odjazd 18:00 czwartek 12 lipiec – Warszawa, Dworzec Autobusowy Metro Wilanowska s. 14

Przyjazd 01:15 piątek 13 lipiec – Wrocław, Dworzec POLBUS-PKS, peron IV

Ostatnio korzystając z usług PKS to bez rezerwacji wcześniejszej ciężko było do autobusu wsiąść, więc polecam ją zrobić wcześniej jak jest taka możliwość.

Zgadza się. Widziałem już sytuacje podróży na podłodze czy po prostu odmowę sprzedaży biletu.

Tak jakoś strasznie długo jedzie ten bus… we wrocku masz jakiś nocleg czy impreza całą noc?

ostatecznie ustaliliśmy z djdziadkiem, ze noclegu nie szukamy wiec wychodzi party. Co do długości przejazdu to jest czas rozkładowy, jak do tej pory korzystając z ich usług zawsze na miejscu byłem przed czasem, no i 5 godzin do warszawy to nie długo porównaj z PKP :lol:

djdziadek też z trójmiasta czy on jedzie z WWA? 5 godzin do WWA to krótko, ale do wrocka to już trochę czasu jest. PKP jedzie niby 7 godzin z hakiem (chyba sporym hakiem) - ale jakoś nie bardzo lubię korzystać z ich usług.

Wciąż nie wiem czym podróżować… :wink:

Dziadek wsiada o 20:50 w łodzi do tego busa do Wrocka

@DjLeo - owszem kilka osób jedzie tą trasą, jeżeli będą chętni na zebranie się to można to zrobić - w najgorszym wypadku każdy będzie jechał po swojemu :slight_smile: Jeszcze czasu zostało do organizacji.

@deepone zgadza się, będziemy się pewnie umawiać na kilka dni przed wyjazdem na zlot.

Dostałem kilka zapytań na priv -

Informuje więc, że mam już komplet (a nawet ponad :))

Może jednak zarezerwujcie sobie jakieś miejsce chociażby w D.W. Piast aby przespać się na kilka godzin, bo później będziecie przysypiać na Zlocie :?

Spokojnie damy rade - aktualnie głównie ciągnę nocne zmiany więc liczę na to, że pośpię w trakcie transportu. Obiecuje nie przysypiać podczas zlotu - ani razu jeszcze mi się to nie zdarzyło. :lol:

DW Piast polecam, nie sugerujcie się, że np na booking.com, w opiniach piszą, że wygląda jak szpital psychiatryczny :stuck_out_tongue: byłem, spałem (wcale nie w kaftanie :P) i żyję :slight_smile: jedyny mankament, że tramwaje jeżdżą zaraz za oknami, ale ja ich po n9party nie słyszałem…

3mam Cię za słowo - agenda w tym roku mocno napięta, ja tam bym mimo wszystko proponował aby się porządnie wyspać przed :wink:

No ja nie do końca polecam - największym plusem tego obiektu jest lokalizacja i cena.

gowain, Ty masz trochę nie do końca adekwatne wrażenia, bo z tego co pamiętam wynająłeś pokój 2-osobowy za cenę zbliżoną do hotelu Etap, a na Booking.com ludzie komentują głównie miejsca po 27 zł w pokojach wieloosobowych. Jeżeli ktoś szuka taniego obiektu to nic tańszego nie znajdzie, ale wystarczy dołożyć kilkanaście złotych i spać w znacznie lepszych warunkach.

Śmiem zaryzykować stwierdzenie, że jak zostanę przyłapany na spaniu lub nieobecności podczas sesji to dobrowolnie poddam się wszelkim sugerowanym karom z wydaleniem włącznie. :wink:

Od miesiąca przymusowo trenuje organizm (zmiany po 12-17h) i już wiem, że wystarczy dobra solidna drzemka w granicach do 2 godzin i wstaje rześki i wyspany, sporadycznie mam jeszcze przyśnięcia przy maszynie, ale to takie sesje nad ranem po 15 minut max - na czas wycięcia formatki.

Współczuję ci, nie ryzykuj bo cię ktoś przyłapie :stuck_out_tongue:

Skoro się deklaruje to już będę się strzegł aby nie podpaść. Odkąd bywam na tych imprezach żadnej sesji nie przegapiłem, no jak były ścieżki tematyczne to ciężko było być na obu naraz.

Krogulec się o Was martwi bo chrapaniem możecie zagłuszać sesje :slight_smile:

Jak się uda zarejestrować w pierwszej serii ok. 13-14 to do obiadu akurat będzie czas drzemki na regeneracje sił.

Spanie to najbardziej nieodzowna część życia, jak można ją tam marnotrawić :slight_smile: