HotZlot 2013 - wątek ogólny

Zabezpieczenie i asekuracja to nie problem :smiley: dowiedz się czy czynna i to mi wystarczy :smiley:

No to jedziemy:

Przede wszystkim witam i bardzo dziękuję za zaproszenie. Niespodziankę mi niesamowitą zrobiliście, bo od dawna absolutnie niczego nie napisałem na blogu, a i w komentarzach raczej mało aktywny. Z resztą nawet, gdyby było inaczej, to nigdy bym nie przypuszczał, że taki szarak i młodziak, jak ja, dostanie wejściówkę na taką imprezę bez żadnych szemranych układów :slight_smile:

Jeżeli chodzi o syndrom DjLeo, to w moim przypadku na zbyt wiele bym nie liczył, bo po moich niektórych wypocinach, a zwłaszcza ostatnich, doszedłem do wniosku, że jak naprawdę nie mam o czym pisać, to nie będę pisał na siłę, a że ostatnio nic ciekawego się u mnie nie dzieje, to i wpisów brak. No, ale zobaczymy, może sytuacja się zmieni :wink:

Już nie mogę się doczekać spotkania z tak pozytywnie pokręconą grupą osób, jaką tworzą użytkownicy i redakcja DP, a na razie będę kombinował, jak tu zorganizować dodatkowy dzień pobytu :wink: Jeszcze raz najserdeczniej dziękuję i pozdrawiam :slight_smile:

=D> I tak trzymaj - na ten dodatkowy dzień warto się zapisać. Często jest tak, że osoby, które jadą na HotZlot po raz pierwszy nie wybierają dodatkowego dnia wychodząc z założenia, że się “nie opłaca” bo jak to - 3 dni HotZlotu na pełnym wypasie są za 50 zł, a za jedną dodatkową dobę trzeba dopłacać “aż” 150?

Bierze się to oczywiście z tego, że podstawowy program HotZlotu finansujemy wspólnie z partnerami, a ten dodatkowy dzień już nie. Ma to jednak tę zaletę, że o ile podstawowy program HotZlotu jest przeładowany różnymi sesjami, wystawami itp. to tu już jest znacznie więcej luzu, więcej czasu aby podyskutować z redakcją czy innymi uczestnikami HotZlotu. Najciekawsze dyskusje w ubiegłym roku toczyły się właśnie podczas tego dodatkowego dnia, 2 lata temu było podobnie.

Wreszcie, zostając na dodatkowy dzień można pozwolić sobie na pełnię zabawy podczas sobotniej imprezy integracyjnej, bo w niedzielę nie trzeba jeszcze wracać - co szczególnie istotne jest dla kierowców :wink:

Cholercia! Z waszych opisów wynika, że atmosfera na zlocie jest niezwykła. Mam nadzieję, że szczęście mi dopisze podczas losowania. (:

Rzekłbym, że nawet mistyczna :mrgreen:

Leszku, po za konkursem ją !!

Parytety tego wymagaja!

Hej,

Nie omieszkamy zapytać. :slight_smile:

Zgadza się - nic nie przebije sesji Lighting Talks oraz niczym nieograniczonych rozmów do późnej nocy. Mogę z całą szczerością napisać, że Hot Zlot bez dodatkowego dnia, to jak obiad bez deseru. :slight_smile:

Z ust mi to wyrwałeś :smiley:

@AdrianSasquatch

Nic na siłę, to też nie jest wyścig jakiś, więc nie ma się co przejmować. To trochę musi sprawiać frajdę, bo w przeciwnym wypadku brak “fanu” z tego, może wywołać odwrotny efekt. Jak ja bym tworzył wpisy/komentował czy wykazywał jaką kolwiek inną aktywność dla statystyk i podsumowań (lub na siłę), to wolałbym w ogóle się nie udzielać. Chcę to piszę, nie chcę to nie. A że w tym roku moja aktywność była dużo większa, to tylko się cieszyć. Ale i tak się sam sobie dziwie ponieważ kilka rzeczy w tym roku mogło skutecznie to zmienić.

Dużo weny życzę! :wink:

Ja już brata nawróciłem na dodatkowy dzień, bo się zastanawiał czy nie być tylko na “programie basic” :smiley: Także oboje zostajemy na dodatkowym dniu :slight_smile:

Niestety ja chyba będę zmuszony wyjechać w Niedzielę, mimo że bardzo chciałbym zostać do samego końca :frowning:

Będzie więcej miejsca w drodze powrotnej :wink: a tak serio głupot nie gadaj tylko kombinuj.

Co do HZ tak sobie myślę, że dobrze byłoby jakoś przy sprawdzaniu listy obecności zakomunikować wszystkim o noszeniu identyfikatorów w widocznych miejscach. Teraz ogólnie zna się dużo osób ‘po twarzy’, ale pamiętam jak za pierwszym razem na HZ nie pomagały w poznawaniu zasłonięte identyfikatory przez karty do pokoi, czy pochowane w kieszeniach :slight_smile:

Krogulec czy w tym roku też są przewidziane jakieś kilka priorytetowych wejściówek dla aktywnej, skomputeryzowanej płci odmiennej? :smiley:

“Płeć odmienna” no ciekawe okreslenie :smiley:

@DjLeo, Dimatheus

To samo sobie pomyślałem jak zobaczyłem Avatar :wink:

@Krogulec

Pytanie mam odnośnie lightning talk. Czy udostępnicie laptop do prezentacji dla osób, które nie zechcą go ciągnąć na HZ? :slight_smile: Czy będzie na nim MS Office? Ahh i w jakiej rozdzielczości będzie obraz z rzutnika :slight_smile: Dziękuję :slight_smile:

Przypominamy o tym każdorazowo podczas powitania, hostessy też są uczulone aby zwracać na to uwagę. Ludzie są jednak wygodni i… często mają to przysłowiowych czterech literach. W tym roku na szczęście ten problem zniknie samoistnie bo 1) będą trochę inne identyfikatory 2) Zamek Kliczków to prawdziwy zamek - nie ma tam kart do pokoi tylko klasyczne klucze :stuck_out_tongue:

Z laptopem nie ma problemu, z MS Office również. Nie jestem jeszcze pewien rozdzielczości rzutnika - nasz ma 1280x800, a być może będzie inny, trudno powiedzieć z jaką rozdzielczością.

Hej,

Przynajmniej nie będzie problemu, gdy w pobliżu karty zadzwoni telefon. Nic się nie rozładuje i nie trzeba będzie biegać do rejestracji. :slight_smile:

Pozdrawiam,

Dimatheus

Na moje to łatwiej zgubić klucz niż kartę więc i tak będzie trzeba biegać do recepcji

Jakaś rewolucja w identyfikatorach ??

Czyżbyś szykował jakaś fajną prezentaceję na lighty? Supcio.

@AdrianSasquatch

Yay. Więcej fanów kucyków. Będziemy 20% cooler w 10 seconds flat!

Na bank będą kafelki. Mogę założyć się o piwo;)