HotZlot 2015 - wątek ogólny

Potwierdzam. Nie pamiętam kiedy ostatnimi laty pochłonąłem takie ilości piwa.

9 rano, a ten już o piwie :stuck_out_tongue:

a kto prezesowi zabroni :slight_smile:

Głodny głodnemu wypomni :stuck_out_tongue:

:slight_smile:

Wy tu się martwicie piwem, a ja mam inny orzech do rozgryzięcia - 2 lipca wieczorem planuę pierwszy etap podróży na HotZlot Przewozami Regionalnymi (ponad 300 km), a te od 29 czerwca zamierzają rozpocząć bezterminowy strajk. I teraz nie wiem, czy szukać sobie i rezerwować jakiś inny środek transportu do Krakowa (co oczywiście spowoduje ponad 30-krotny wzrost kosztów, bo bilet w PR mam za złotówkę), czy też czekać (licząc, że jednak 2 i 3 lipca strajku na kolei nie będzie)…

Ja bym profilaktycznie rezerwował. Z Sanoka do Krakowa busy jeżdżą bardzo często, a to podróż rzędu niecałych 4 godzin :slight_smile: Bilety wahają się w cenach 20-40 zł. Zawsze możesz zakupić, a potem zwrócić (najpóźniej można 24h przed odjazdem) - jedynie stracisz 20% kosztu biletu. Z Czarnej do Sanoka jakoś się pewnie dostaniesz :stuck_out_tongue:

Polecam to robić przez portal e-podróżnik.pl (jeśli nie znasz w co wątpię :P). W praktyce odbywałem nie raz podróże z udziałem tego portalu i mogę powiedzieć, że są sprawdzeni i warci polecenia :slight_smile:

Niby tak, ale jak uwzględnić dojazd do Sanoka, czas oczekiwania na busa w Sanoku (od około 20-ej prawie do północy), a potem czas oczekiwania na odjazd z Krakowa (od około 4-ej do około 7 rano), to się robi ponad 12 godzin (w tym 7 godzin czekania). Jadąc Przewozami Regionalnymi mam tylko jedno czekanie około 2 godziny na początku, i około godziny w Krakowie. A w drugą stronę jest jeszcze gorzej (z kwiatkami w rodzaju czekania od 2:20 do 6-ej w Sanoku - mówię tu o godzinach nocnych i porannych, lub czekanie do 2:20 w nocy w Krakowie). Inaczej mówiąc strajk na kolei całkowicie rozwala mój plan dojazdu do i powrotu z HotZlotu.

Boże, te Wasze małopolskie busy to jakaś zgroza jest, wolałabym iść na pieszo. Jak mam się busem telepać do Sułkowic to jestem chora, a co dopiero dalej :stuck_out_tongue:

Neobus ma wygodne, duże autobusy. Coś pośredniego między PolskimBusem i Lux Expressem.

GBM - jeszcze jedno. Busy z Sanoka do Krakowa jeżdżą często, ale nie w godzinach, które mi odpowiadają (w końcu chcę być w Krakowie rano, a nie popołudniu lub wieczorem).

Czy w kąciku growym są chętni i posiadający na coś w rodzaju https://boardgamegeek.com/boardgame/15987/arkham-horror?

Oj tam :stuck_out_tongue: Zależy w jakich godzinach jedziesz - ale fakt, niekiedy jechać busem w tamtą stronę to jest jakaś masakra :wink:

Jej. to faktycznie niezła lipa Ci wychodzi przez ten strajk. Miejmy nadzieję, że nie będzie tak źle - aczkolwiek po PKP to można się spodziewać… niczego :wink:

msnet skąd jedziesz? :) 

Z okolic Ustrzyk Dolnych (Bieszczady, a w rzeczywistości Góry Sanocko-Turczańskie)

msnet chyba jednak rolki wejdą w grę :wink:

To by było logiczne A jeszcze logiczniej, uwzględniając ogromną dziurę w moim budżecie, byłoby zrezygnować z wyjazdu na HotZlot. Ale ja na szczęście nie jestem Spock :smiley:

Po dojściu do tego fragmentu już myślałem, że chcesz na Zlot “lecieć samochodem”, jak zrobili to pewni posłowie :wink:

a tak apropo, to sprawdzałem przed chwilą pogodę “długoterminową” dla Trzebieszowic… Zapowiada się naprawdę fajnie :slight_smile:

to ktoś w te prognozy w ogóle wierzy jeszcze ? :stuck_out_tongue:

Gdyby się sprawdziła, to było by całkiem znośnie :slight_smile: W sumie rok temu też było OK.

Ekipa z trójmiasta znów będzie gotować się najdłużej :slight_smile: