HotZlot 2015 - wątek ogólny

Ja na andku używam caldav i przez niego impotruje do mojego ownCloud-a

Zawsze pozostaje jeszcze tzw. “analogowy” sposób, czyli fotka otrzymanego w pakiecie startowym harmonogramu :slight_smile:

O super inforamcja z tym Fibaro i powodzenia z innymi polskimi firmami.

Niestety tak różowo też nie ma… :wink: Ogólnie problem jest w tym, że nikt poza nami takiej imprezy nie robi - zwykle są to z jednej strony konferencje gdzie sami uczestnicy płacą słone kwoty, więc ewentualni partnerzy dokładają się albo niewiele albo wcale (a czasami wręcz to im się płaci aby przyjechali) albo, z drugiej strony, imprezy typu Intel Extreme Masters czy inne imprezy masowe (głównie targi itp.) gdzie partnerzy muszą wyłożyć więcej grosza, ale za to liczba odwiedzających idzie w dziesiątki tysięcy, a nie w 160-200 osób. My z HotZlotem nie podpadamy w żadną z tych kategorii, co powoduje duże komplikacje w pozyskaniu funduszy u samych partnerów (duże firmy mają budżety na poszczególne typy działań, osobne na PR, marketing, eventy itd.). Zainteresowanych firm jest sporo tylko jak przychodzi co do czego to się okazuje, że odbijają się od jakiegoś Chińczyka czy Amerykanina, który klepie budżety i patrzy na suche cyferki…

W tym roku dodatkowo sami sobie namieszaliśmy bo chcieliśmy ściągnąć więcej polskich firm aby trochę odświeżyć tematykę, a z drugiej strony - co już niestety potwierdzone - odpadł nam Intel (były tam duże zmiany personalne i nie wyrobią się aby przygotować się na HotZlot w tym roku…).

Niemniej jednak HotZlot oczywiście się odbędzie, oprócz Fibaro na liście partnerów mamy m.in. Kingstona, Operę, Synology, TP-Linka, wspierają nas także Samsung (choć w mniejszym stopniu niż we wcześniejszych latach), 11bit studios, D-Link, IQP, MapaMap i kilku innych. Czekamy jeszcze na ostateczną odpowiedź z dwóch ostatnich firm i będziemy publikować ostateczną listę :slight_smile: Oprócz Fibaro będzie jeszcze coś fajnego “made in Poland”, ale nie będę na razie zdradzać szczegółów aby nie psuć niespodzianki :wink:

Ja i tak co roku jestem w szoku patrząc na partnerów/sponsorów, których udaje Wam się zorganizować. Super wiadomość z Fibaro (czy warto już ćwiczyć Mario? :stuck_out_tongue: ), trochę mniej fajna z Intelem. Czekam, jak i pewnie większość użytkowników na dalsze informacje.

//Nie cytuj poprzedzającego posta :wink:

Właśnie wpadła w moje łapki gra planszowa “Kolejka” - czy ktoś z HotZlotowiczów chciałby spróbować w niej swoich sił podczas długich HotZlotowych wieczorów?

post-123091-0-59337600-1435243059_thumb.

ten sposób uprawiałem od dwóch lat, tym razem jednak chciałbym mieć to normalnie już :slight_smile:

skoro jest plik to z czymś musi być zgodny, kwestia tylko znaleźć :slight_smile:

a co to za apk bo może jest wersja pod android…

Nazywa się “Add to calendar”.

Czyli mam grę zabrać ze sobą. Ok. Gra się w 2-5 osób.

P.S. Właśnie się uczę w nią grać :smiley:

post-123091-0-25904700-1435246697_thumb.

nic takiego nie ma niestety w GP ;/ 

Skoro nie wiem, co to ten ogonek, to znaczy, że mam tylko podstawę (jeśli to pytanie dotyczyło gry) :slight_smile:

Tak dotyczące było gry. W ogonku pojawia się towar deficytowy jakim jest wódka, która można zamienić na każdy inny potrzebny z listy jak również dodatkowe zasady dochodzą.

Zmroził Cię strach o własny “ogonek”? :smiley:

Ogonek tak czy siak będzie… po piwo i karkówkę :wink:

Jak zawsze.

W zestawie jest instrukcja :stuck_out_tongue:

pamiec.pl/pa/edukacja/materialy-edukacyjne-i/gry/ogonek/9613,Dodatek-do-gry-Kolejka-Ogonek.html

O tym dokładnie wspominałem pisząc o ogonku [emoji12]

Po co instrukcja @msnet wyuczy się ją na pamięć i każdemu zasady wytłumaczy :slight_smile: