A tak odnośnie śpiewów chóralnych, to myślę że podczas sobotniego wieczoru zorganizowanie karaoke wcale by nie było głupim pomysłem
A od kiedy to ogień zmysłów pozwala ujarzmić się barierom stawianym przez rozsądek i opanowanie?
Możesz
BTW, przykład marsona pokazuje, że trzeba mieć nadzieję do końca - załapał się tzw. rzutem na taśmę
Przy okazji mały update:
Co roku są pytania o piwo, chcecie aby było jak najlepsze, a nie sikowate koncerniaki nasycone do granic możliwości CO2. Z drugiej strony zależy nam aby piwo było w rozsądnej cenie bo zwykle w takich obiektach kufel kosztuje 10-12 zł, a budżet hotzlotowiczów jest różny, nie każdego stać na takie szaleństwa. W tym roku wydaje się, że pogodzimy ogień z wodą bo - tadam! - udało nam się pozyskać super partnera na HotZlot.
Jest to Grimbergen, wyborne piwo klasztorne i piszę to jako (ostatnio) miłośnik raczej wina. Nieprawdopodobnie smaczne, w trzech odmianach (jasne, pszeniczne i ciemne) zadowoli kubki smakowe wszystkich piwnych koneserów. Degustowaliśmy i ocena zawsze była ta sama: R E W E L A C J A
Dla tych, którzy mają mniej wyrafinowane kubki smakowe będziemy mieli tańszą alternatywę - Kasztelan niespasteryzowany bądź Piast w cenie 6-6,5 zł za 0,5l, ale zamawiamy to piwo bardziej na zapas bo kto raz spróbuje tego Grimbergena nie chce pić niczego innego… Niemniej jednak alternatywa będzie, jakby co.
Grimbergen planuje także kilka niespodzianek, ale o tym przekonacie się już na HotZlocie. Sesji technicznej nie będzie, ale być może puścimy krótki film o historii tego browaru bo jest ona bardzo ciekawa i okazuje się, że łączy się z historią Zamku na Skale.
No i najważniejsze - bardzo nam zależało aby lać Grimbergena podczas sobotniej imprezy integracyjnej, jednak budżet nie jest z gumy. Na szczęście tu z pomocą przyszło Fibaro, które w tym roku zasponsorowało tę imprezę dzięki czemu będziemy lać to wyśmienite piwo. Także wielkie podziękowania dla Fibaro i… Grimbergena oczywiście
Super wieści Już się nie mogę doczekać
Z przyjemnością spróbuję tego piwa, jak Krogulec tak pisze to musi być naprawdę dobre. Przyznam, że nie piłem wcześniej.
Hej,
Nie pamiętam dokładnej nazwy, ale to pizzeria/restauracja w Katowicach na Mariackiej, niedaleko kościoła, idąc w jego kierunku po prawej stronie. Na początek zawsze proponują, że poleją każdego z nich do mniejszych pucharków w celu skosztowania i wybranie tego, które smakuje najlepiej. Mnie najbardziej do gustu przypadło ciemne.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Wszystko dostępne na stronie partnera
Blonde, Blanche i Double - Na pewno, inne w Polsce są prawie nie do zdobycia.
Kiedy forpoczta Zlotu zawita do zamku, a co za tym idzie kiedy zostanie uruchomiona strona relacji Na żywo ?
No to same świetne wiadomości, a przy okazji coś takiego znalazłem: http://www.chmielowisko.pl/2013/06/03/grimbergen-w-polsce-czyli-piwo-klasztorne-wedlug-koncernu/
Świetne wieści, zwłaszcza że piwo piję w ilościach “dla smaku”, a nie “dla oderwania się od rzeczywistości”
Będzie strach się napić, bo o ile na zlocie cena znośna to po wrocie bankructwo czeka
BTW jeden gimbergen to 6kasztelanów (ostatnio po 1,85 w kauflandzie byly ;p)
Pokazuje to ile warte są Kasztelany 1 Belg wart 10 eurolagerów
Też się na takie pamiątkowe załapałem
Akurat to było po zmianach przepisów, bo przez kilka tygodni nie mieli prawa używać fotoradarów, a jak wracaliśmy, to akurat od 1 weszło w życie nowe rozporządzenie i zaczęli łowy
Nie wiem jak wy, ale mi po przeczytaniu newsa od Krogulca, jakoś pić się zachciało
O kurczę… no to już zapowiada się świetne siedzenie przy złocistym
Tradycji stało się za dość, ale że to Ty drobok…
Jakim złocistym ?? Wszak Grimbergen Double trudno nazwać złocistym