HotZlot 2015 - wątek ogólny

Power bank mocno się nagrzewa i nie ładuje.

Zapewne pojedyncze przypadki…u mnie oczywiście okay…

to samo zrobiłem, znaczy się sama sobie wzięła…

U mnie też działa :slight_smile:

U mnie świetnie się spisuje jako ładowarka do lasera w rowerze :slight_smile:

Fakt że nagrzewa się dość niebezpiecznie, ale to tylko dodatek do całego zlotu, nie ma co darowanemu w zęby patrzeć. Fibaro i tak dużo dało od siebie, nie ma co się czepiać takich detali :slight_smile:

W końcu zlot był HOT to i powerbank musi być gorący.

Ja u siebie chyba problemów nie zauważyłem :wink:

Chciałbym kumplom kupić w prezencie Grimbergena, macie jakiś namiar żeby go zamówić?

Bo na:

http://www.piwabelgijskie.pl

niestety braki :wink:

Chyba już wcześniej ktoś tego linka podawał, ale co mi tam:http://www.smakpiwa.pl/pl/searchquery/grimbergen/1/full/5?url=grimbergen

Sorki, po wysłaniu zauważyłem że brak towaru, ale zawsze możesz zapytać kiedy będzie dostępny.

Mają być dostępne w ciągu 1-2 tygodni :slight_smile:

W sumie Carlsberg Sobie strzela w stopę, sprzedaż w sklepach odniosłaby lepszy skutek niż tapy, w mojej małej “piwnie tradycjonalnej” wiosce Niemieckiej cały zapas Blondasa i Dubla (tylko te były) zszedł na pniu, brakowało mi tylko Witka, chętnie bym odnowił smak, nawet jeżeli nie ma startu do Kormorana…  Biorąc pod uwagę cenę 1,09€ za butelkę myślę, że Grimbergen odniósł mały sukces :wink:

Na szczęście 3 rodzaje tego zacnego trunku można wypić na wrocławskim ryneczku :slight_smile:

Cudze chwalicie, swego nie znacie :stuck_out_tongue_winking_eye:

A gdzie to można kupić?

W większości dobrych sklepów z piwem. Widzę że gowain wie co dobre.

Akurat z tej paczki najlepiej mi smakował Pacific z Artezanu, ale ogólnie co tydzień/dwa kupuję za każdym razem inne cztery-pięć buteleczek :slight_smile:

Co uważacie za “dobre sklepy” bo u mnie jeden taki w mieście niby jest, ale o Grimbergenie nie słyszeli, a i sytuację z drzewem na “posłańca” widzieliście :stuck_out_tongue: (feministki by mnie rozstrzelały :P)

Grimbergen nie sprawia, że sklep jest dobry :wink: Podejrzewam, że Oni mają specyficzną politykę limitowania swojego piwa, żeby podkreślić jego wyjątkowość. Dobre sklepy, to zazwyczaj nieduże sklepiki, gdzie właściciel sprowadza co chwile nowe piwka i gdzie znajdziesz trunki z takich browarów (choć to nie do końca browary) jak choćby: Pinta, AleBrowar, Artezan, Olimp, Kingpin :slight_smile:

A no i jak idziesz do takiego sklepu, to nie licz, że za 30zł kupisz 10 piw, prędzej ze 4 :wink:

To  również, o czym świadczy sposób dystrybucji (bo oficjalnie dostępne jest tylko piwo lane  z kija). Piwo w butelkach dostępne w nielicznych sklepach pochodzi z “prywatnego” importu na niewielką skalę. Oficjalny dystrybutor nie ma z  tym nic  wspólnego.

Ale wydaje mi się że dopiero  wchodzą na polski rynek i go dopiero badają. Dlatego u nas dostępne są tylko 3 podstawowe rodzaje Grimbergena, a jak wszystkim  wiadomo w Belgii jest ich przynajmniej 3 razy więcej.

W zeszły weekend z kumplem 2 sześciopaki zimnego Blonde rozpracowaliśmy momentalnie :slight_smile:

Z tak wysublimowanymi gatunkami to bardzo niszowy rynek, dla faktycznych smakoszy…statystyczny Kowalski nie będzie sobie d… zawracał jego poszukiwaniami na półkach…nie ma co liczyć na powszechne nasycenie asortymentem…nie wspominając o relacjach cena - popyt…