No macie ten kawałek trasy, ja się będę niestety zatrzymywał w samej Szklarskiej. Do celu mam 1h 30 min. autobusem + 3h 45min. koleją. Przynajmniej względem obecnego rozkładu jazdy. Chyba w wymyślaniu klauzul żaden urząd nie przebije PKP, połączenie niby fajne ale gwiazdka musi być: “Kursuje w okresie: 30. Lipiec do 13. Sierpień 2016; oprócz 8. do 10. Sierpień 2016”. O 11:27 w JG mam przesiadkę i niestety jest to siedem minut czasu.
Nie byliśmy jeszcze w Jeleniej Górze, więc przy okazji można bedzie miasto poznać Jeśli ktoś również planuje nocleg dzień przed w tym mieście, to dajcie znać. Do Szklarskiej z Jeleniej kursują pociągi za 5zł, połączenie jest zacne
Ja będę jechał z JG Cieplice, tylko nie wiem czy mnie zawiozą do Szklarskiej, czy pojadę pociągiem,. Jeżeli ta druga opcja to się jakoś ugadamy na konkretny pociąg, to mi pomachacie i dalej zabierzemy się razem
Ja już byłem w JG. Dokładnie to w 1997 w Cieplicach. A pamiętam bo to czas po powodzi był. Wszyscy panikowali, a ja sobie pojechałem, a co Podobało mi się i nawet chciałem tam któregoś razu jeszcze raz zajechać. Niewykluczone jednak, że jeszcze zmienię zdanie co do pobytu w Szklarskiej. Jestem dopiero na etapie planowania podróży i rozważań wszystkich za i wszystkich przeciw.