qbans-88 o ile dobrze wiem to oni za ilość wylegitymowań dostają jakieś punkty
też mi się wydaje.
A powiem wam jeszcze inną historię spisania mnie
Szedłem sobie z kolegą do starego miasta w stronę Empiku. Patrze a w naszą stronę idą policjanci (dosyć daleko byli) i mówię kumplowi że mogę się z tobą założyć że nas spiszą. No i nas spisali Tym razem powiedzieli nam że to jest “rutynowa kontrola”
Sprawdzali nam telefony ale było wszystko wporzo
Ja nie wiem czy ja wyglądam podejrzanie czy co bo to trochę śmieszne jest
ToRuŃsKa PoLicJa RULEZ!!
Ostatnio zostałem spisany za dłubanie słonecznika i rzucanie łupinek na ziemie A jeszcze wczesniej za siedzenie na
;]
powinni się cieszyć może coś by urosło
A ciekawe co myślą tacy policjanci jak przeglądają ten temat.
hahaha, dobre, policjanci myślą :mrgreen:
oni nie mają prawa myśleć, oni mają działać zgodnie z prawem, choćby nie wiem jak głupie było
widzicie jest policjant
Mam pytanko, spisala mnie dzisiaj straz miejska za picie.
Jakie sa tego konsekwencje? Bo jak pytalem, to odpowiedzieli, ze nic, kazali posprzatac i powiedzieli, zeby sie wiecej tutaj nie pokazywac.
to się ciesz bo ja mandat dostałem 100 zł ale to było ze 3-4 lata temu
Niech się gonią
Kumpla złapali za nic! ŻAL.pl! A audice po mieście robią co chcą… Wielkie układy, masz kasę robisz co chcesz, proste.
Jeszcze pół roku temu bym tego nie napisał, teraz widzę jak jest.
Mam na myśli to, czy po takim spisaniu przychodzi do domu jakies powiadomienie, poniewaz moj kumpel dostal takie kiedys (nie wiem czy to prawda dlatego pytam).
Dodam, ze pierwszy raz mnie spisali i nie mam 18 lat, dzieki za odp. ^^
mnie spisują w lato prawie codziennie, więc nie masz się czym przejmować.
Wczoraj niestety taki policjant spisał “nas” za pociągnięcie za koszulke…spisał na straty…
W zime, kolega szedł przy ogrodzeniu (drucianym). Niechcący zawadził o krawężnik i wpadł na ogrodzenie a policja z na przeciwka jechała i go złapała. Powiedzieli: “Zaraz pojedziemy do rodziców i zobaczymy co oni powiedzą na to że ich syn dewastuje mienie publiczne”. :?
Czy po spisaniu do rodzicow idzie jakis list albo cos takiego?
Edit: Prosze o odp, bo nie chcialbym zeby starzy sie dowiedzieli o tym
Spisanie-spisaniu nie równe
kilka razy mnie spisali jak jechałem samochodem - jak spytałem w jakim celu to grzecznie wyjaśnili że to “do statystyk” a poza tym za każdy skontrolowany samochód mają jakiś tam dodatek do pensji
rarowul , nic nie przesyłają.
Ponawiam moje pytanie: “czy jak policja spisze to przychodzi do domu jakis liscik, albo cos takiego?”
Wiem, ze dostalem odpowiedz, ale duzo osob mowi, ze jak ich spisali, to przyszlo. Powiem, ze kazali mi podac imie, nazwisko, imiona rodzicow, nazwisko panienskie matki, date urodzenia, miejsce zamieszkania i szkole. Prosze o odpowiedz, dzieki. (nie mam 18 lat.)
nic nie powinno być , mniej już też spisywali … czepiają się 15 latka;p
osobiście mam jeden sposób na to żeby nie zostać spisanym