Iphone 4 vs Samsung Galaxy S2

Nie tylko w Polsce.

Polska: 3179.00 PLN

Niemcy: 739,00 € ~2948 PLN

UK: £612.00 ~2729 PLN

Trochę nie rozumiem tego wątku, przecież iPhone jest produkowany przez Foxconna z podzespołów Samsunga. Jakby nie patrzeć to wybór między jednym a drugim Samsungiem, z tymże ten drugi ma zdrapane logo.

Innowacyjność produktów Apple również stoi pod znakiem zapytania, skoro muszą oni kopiować rozwiązania Nokii.

No bo to zlepek różnych technologii różnych film wciśniętych w metalowe pudełko, do tego kilka funkcji okrzykniętych rewolucyjnymi i już wszyscy gnają do sklepu :slight_smile:

Wiecej na ten temat nie będę raczej pisał…

Nokia żadnych patentów nie naruszyła, to Apple zapłaciło ugodę. Gdyby byli niewinni, to by tego nie zrobili. Nic dziwnego - ich wniosek był jakimś żartem, Nokia miała telefony podłączanie przez USB, zanim jeszcze ktokolwiek o iPhone słyszał.

Witam wszystkich,

Od paru lat jestem zatwardziałym Ajfoniarzem 2g 3g 3gs 4g(od października) ostatnio miałem problem z 4 w trakcie oczekiwania aż tel. wróci z serwisu zakupiłem Galaxy S II i powiem jedno WOW! !!

Niestety iphone żeby był super telefonem po prostu musi być z JB i parę poprawek z cydii zainstalowanych plus oczywiście standartowo pewne aplikacje z APP Store. SGS2 z miejsca obsługuje video avi ma fajną nawigację od googli i wiele funkcji których w standardzie brak Ipkowi.

Kamera jest dużo lepsza ale też nie ma się co podniecać bo telefon jak by nie patrzeć wyszedł pół roku później zobaczymy co będzie w Iphone 5.

Jakość wykonania SGS2 jest poprawna w stosunku do naprawdę świetnej appla.

Obsługa tel. Iphone marzenie SGS no cóż musze się jeszcze przyzwyczaić ale w zasadzie OK.

Czego mi brakuje w SGS2 jest parę antywirusów co oznacza że jest taka potrzeba i to mnie boli. nie udało mi się zsynchronizować tel. z Outlookiem (być może jest na to jakiś trick) w Ipku działa super.

Ekran z jednej strony fantastyczny lecz troszkę duży.

Denerwuje mnie strasznie hegemonia Apple choćby z musem instalacji nowego firmware przy odtwarzaniu tel. nie wiem jak będzie tutaj ale uważam że obydwa telefony są świetne.

Czytałem gdzieś (chyba PCWORLD lub CHIP) że w andorid market można złapać aplikację która potrafi rozwalić tel. - oczywiście softwarowo Jak ktoś wie coś więcej na temat virusów na Androida to chętnie pogłębię swoją widzę.

moje typy

Wygląd, jakoś wykonania IphoneSGS2

Obsługa wygoda IphoneSGS2

Aparat,kamera Iphone

Szybkość działania Iphone=SGS2

Dodatki i funkcje iphone

Bezpieczeństwo IphoneSGS2

Aplikacje IphoneSGS2

Internet Iphone

Co do wirusów na androida to nie warto instalować wszystkiego po kolei bo napewno się coś złapie po drodze. Tak to jest im większa popularność tym więcej śmieci krąży wszędzie. Najlepiej popatrzeć na komentarze i opinie użytkowników, bo zawsze idzie się dowiedzieć czy to coś w ogóle działa. A co do softa to zawsze zmieniam na jakiegoś moda bo telefony z reguły lepiej działają.

Kilka dodatkowych uwag po bliższej znajomości z SGS II:

Flash przeglądarki mi nie wywalił. Choć mam ZTE. Odnośnie Gameloft to jak u mnie przywraca stan 1:1 to na SGS2 tym bardziej a tytuły są odnośnie tego tego telefonu. Nawet w Quake 3 można spokojnie pocinać bez zacięcia. NOVA 2 też działa u mnie super. Nie wiem czemu ludzie boją się jakiś modów produkowanych przez znawców, przecież one działają o dużo lepiej niż systemy dawane przez producentów.

Czy to, aby nie dyskusja na temat IP4 vs SGS II?

Widzę że użytkownicy iphonów mają bardzo małe wymagania względem swoich maszyn. Tylko czy wtedy oby napewno potrzebują smartfona? Na ich miejscu zadowoliłbym się nokią 3210. A co do szafirowego szkła IP4 i “tandetnego” plastiku w SGII to polecam ten film porównujący przeżycie obu telefonów po upadku:

I wszystko na ten temat.

IP 4 vs Nokia 3210. Przygotuj takie porównanie na blogu DP. Z pewnością będzie wiele ciekawych komentarzy :smiley:

SGSII jest lepszy pod każdym względem, a iPhone to zabaweczka dla szpanerów :wink:

Gdyby MeeGO było rozwijane, to Nokia N9 mogła by z nimi spokojnie konkurować, bo system jest po prostu świetny :wink:

Sam widziałem MeeGO i powiem krótko: Nokia zwaliła sprawę z porzuceniem projektu i pójściem na stronę M$. I popieram zdanie wyżej.

@mozilla007

Obserwuję Twoje komentarze, gdy tylko pada magiczne hasło “iPhone”. Stąd pozwoliłem sobie na krótkie podsumowanie:

Serio uważasz, że taka argumentacja trafia do kogokolwiek? Twoje doświadczenie opierasz o trefnego iPhone’a, z którym dodatkowo miałeś problem przy odsprzedaży. Przyznasz, że bez względu na markę słabo wypadasz jako recenzent.

@snajpersky

To pomyśl w innym kierunku: kupujesz komputer za liczmy 2000 zł i co się okazuje, że komputer to tylko ładnie wyglądająca skrzynka która z komputerem ma mało co wspólnego i jak się odsyła do sprzedawcy okazuje się, że działa jak należy. Z drugiej strony kupujesz komputer za 1000 zł i co się okazuje komputer spisuje się jak należy. To gdzie tu jest logika ? To ja wolę mieć średnio wyglądającą obudowę, ale by łopatą można było kopać, a nie na nią patrzeć i załamywać ręce. Dziękuje za ich pseudo telefony i tyle, a odnośnie całej firmy to te ich patenciki to już sięgają absurdu, który jest opłacany przez ich fanatycznych wyznawców. Nawet nie umieli wytrzymać i pozwali jakąś kawiarnie bo ma jabłko w logo (odnośnik do artykułu http://www.chip.pl/news/wydarzenia/prawo-i-polityka/2011/10/apple-jablko-to-zakazany-owoc). To naprawdę jak się na to popatrzy i pomyśli co ta firma wyprawia to i właściciela i resztę powinno się pozamykać w pokojach bez klamek z kartonami jabłek. Jeszcze opatentowanie odblokowania ekranu to też jest dość duża przesada. To co teraz jakaś firma ma zrobić co produkuje soft ? Wpaść na pomysł “to teraz damy użytkownikom możliwość odblokowania telefonu jak po nim po skaczą” ? Czysta paranoja i tylko ludzie to mogą zmienić jeśli pójdą po rozum do głowy. Recenzentem nie jestem, ale jestem klientem który chce od telefonu/smartfonu, aby był tym czym jest, a nie ładnie wyglądającym opakowaniem, które się do niczego nie nadaje. Szczerze wątpię by toś kupował produkt bo opakowanie ładnie wygląda, pierwszym razem się nabiorą, lecz drugim razem już się mija coś takiego z daleka. Mam propozycje jeśli bronisz tego czegoś. Idź do sklepu i kupuj coś tylko dlatego że opakowanie ładnie wygląda i była super reklama w TV lub na jakiejś ulotce, ciekawe czy w tym wypadku będzie to takie łatwe. Dobranoc.

Kurde, gdybym mógł opatentować patentowanie, to chyba milionerem bym był :wink:

Ich patenty są z kosmosu, rozumiem jeszcze Thunderbolty, jakieś technologie przez nich wykonane, ale kształt prostokątny albo “slide to unlock” no co oni myślą, że tablety będą trójkątne?

Tak, myślę wielokierunkowo, ale za Tobą nie nadążam.

Przed wydaniem pieniędzy, a już szczególnie większej kwoty, dokładnie przyglądam się wybranemu produktowi jak i konkurencji. Możesz mieć pretensje wyłącznie do siebie.

[…]

Dziękuje za ich pseudo telefony i tyle

[…]

Jak już to za telefon. Miałeś okazję używać jednego modelu.

Patenty przyznaje Urząd Patentowy, nie Apple.

[…]

To co teraz jakaś firma ma zrobić co produkuje soft

[…]

Powalczyć o patent wcześniej? O ile się nie mylę, patent ogranicza terytorium USA. Bardzo emocjonalnie podchodzisz do nagłówków traktujących o patentach bez samodzielnych przemyśleń. Inne korporacje również dysponują pakietami patentów. Możesz również na nich rozłożyć swoją złość.

[…]

lecz drugim razem już się mija coś takiego z daleka

[…]

Obawiam się, że jesteś w błędzie. Każda kolejna odsłona iPhone’a bije rekordy sprzedaży. Tutaj znajdziesz pierwszy lepszy sondaż, który zaprzecza Twojej teorii. Dodatkowo, przynajmniej w Stanach, klienci ósmy rok z rzędu są najbardziej zadowoleni z komputerów Apple’a.

[…]

Szczerze wątpię by toś kupował produkt bo opakowanie ładnie wygląda

[…]

O ile dobrze pamiętam, to sam tak zrobiłeś.

[…]

Mam propozycje jeśli bronisz tego czegoś.

[…]

Mylnie mnie odbierasz. Obalam Twoje wyssane z palca teorie, co poniekąd może wyglądać na obronę produktu, ale o mniejszej dla mnie wadze.

[…]

Idź do sklepu i kupuj coś tylko dlatego że opakowanie ładnie wygląda i była super reklama w TV lub na jakiejś ulotce, ciekawe czy w tym wypadku będzie to takie łatwe.

[…]

Wytłumaczyłem Ci jak podchodzę do zakupów. Ale odpowiadając - tak, takie podejście jest najprostsze, czego niestety jesteś dobitnym przykładem :slight_smile:

W tym wszystkim najbardziej zdumiewające jest to, że oceniasz cały rynek konsumencki przez pryzmat jednego modelu iPhone posiadanego przez miesiąc. Niebywałe, ale niestety bardzo popularne podejście.

Odnośnie tego wykresu to są w USA brane, a jak wiadomo to są ludzie którzy kupują bo dobrze wygląda i im to wystarczy. Telefonów posiadałem multum i żaden po okresie miesiąca i więcej nie miał problemu z wykonaniem rozmowy np 5 minut. Czyli albo się dzwoni i się cieszy z rozmowy, albo się ma i cieszy się z tego że się ma.

to prawda, że w ip4 nie ma radia z rds’em?

jeśli tak to faktycznie dyskwalifikuje go kompletnie…