Jak mam usunac konto na pobieraczek.pl?

Takie IP jak ja mam to ma połowa Belfastu :slight_smile:

co im da adres ip ? Jedynie policja i prokurator może dostać dane klienta od operatora, od którego się logowano/ściągano. Reszte to patrz mój post wyżej

A tam się dygacie, nie jest tajemnicą że osoba w wieku do 13 lat nie może co do zasady zawierać czynności prawnych, więc wszystkie umowy zawarte z taką stroną bez zgody opiekuna są z góry nieważne i takiej linii obrony ostatecznie można się trzymać :wink: Czyli najpierw olewać, a potem jak dalej będzie coś szło nie po myśli zastosować manewr nr. 13 :smiley:

Zgłoszą sprawę do prokuratury.

@ProTofik, adres MAC też można wydobyć :wink:

I co z tego że masz IP wewnętrzne. Twój dostawca ma obowiązek trzymania logów który z adresów IP wewnętrznych w danym czasie korzystał z danego serwisu.

Nie ma anonimowości w internecie, można ją sobie włożyć pomiędzy bajki …

Napisz to właścicielom działających botnetów, a wcześniej organom które starają się ich wyśledzić :wink:

I co jak zechce to znając twoje IP cię znajdę ?? :smiley:

witam, tylko jedno pytanko. Nie chodzi mi o usunięcie danych,ale znowu dostałem po raz kolejny od tych mend e-maila:

Oczywiście dane nie są moje, kurcze sam nie wiem, czy olewać czy nie. Najlepsze, że byłem na ich stonie z jakieś tego niby dnia co podają, ale tam przecież nawet nic nie ma i co chwile przysyłają mi takie e-maile. Kurde czy w Polsce jest prawo, żeby mogli uzyskać moje prawdziwe dane na podstawie IP? No i czy oni w ogóle koumś sprawę wytoczyli, czy to strachy na lachy? Wiem że temat rzeka, ale miał ktoś z tego tytułu nieprzyjemności, kurcze przyznaje się, nie czytalem regulaminu, ale tak naprawdę to w taki sposób, co druga strona w internecie może nas zrobić w bambuko i potem straszyć, bo co druga osoba nie czyta regulaminu :frowning:

Do mojej siostry też kiedyś to wysyłali jak do każdego:P

powiedziałem jej olać i olała i jest spokój :smiley:

Na podstawie ip można uzyskać dane …

trzeba zwrócić się do dostawcy internetu …

nikt w internecie nie jest anonimowy :slight_smile:

Nie było słychać aby komuś sprawę wytoczyli :]

Straszą tylko wg mnie

Ten pobieraczek teraz co raz częściej się go znajduje szukając czegoś w google

sam już dużo razy zostałem przekierowany z innej strony na jego stronę

Ostatni raz piszę w tym temacie bo pisanie 10 000 razy tego samego robi się nudne :stuck_out_tongue:

Przeczytajcie cały temat i będziecie wiedzieć xD

Ok jeszcze znalazłem takie coś i z tego skorzystałem:

cytuje, może innym sie przyda :

fiesta , od czego jest TOR ;D?

Słuchajcie mam takie pytanie.

Załozylam konto na tym pobieraczku w listopadzie i od tego czasu dostałam juz dwa meile ktorych tresc juz doskonale znacie :wink:

Nie minęło jeszcze 3 miesiące od czasu załozenia i tak sie zastanawiam czy warto wysylac i meila z moją rezygnacją… ?

ps. jestem niepełnotetnia, nie mam jeszcze 17 lat :wink:

Będę wdzięczna za jakąś konkretniejszą odowiedz :))

a teraz dostałem taką odpowiedź:

to co mam dalej robić? Oczywiście dodam, że moje dane są fałszywe, szczerze powiedziawszy denerwuje mnie to, że nigdy o czymś takim nie słyszałem, a w taki sposób w sumie każdy nas może zrobić w bambuko w internecie, ponieważ zakładając gdzieś konto, (nie wierzę,że wszyscy czytają regulamin)możemy się dowiedzieć tego samego co od nich. Jak to możliwe, że taka firma może w ogóle istnieć i naciągać ludzi, sprzedawając pustą stronę i w zamian żądać pieniędzy! Jakby na to nie patrzeć to oszuści! Pytanie tylko co robić dalej?

Dodane 13.01.2011 (Cz) 21:14

Próbuj, ale i tak ci nie odpuszczą, nie łudź się przecież to oszuści i wyłudzacze pieniędzy, szczerze, to tylko mam nadzieje, że takie gnojki skończą gdzieś w rowie z potłuczonym łbem, tak jak inne gnojki, którzy wyłudzali pieniądze i myśleli że mają prawo i wszystko po ich stronie, naprawdę mam nadzieje, bo tylko na to trzeba mieć nadzieje w tym kraju bezprawia, gdzie oszuści maja więcej praw od normalnego człowieka!

Dodane 13.01.2011 (Cz) 21:16

a powiedzcie mi, czy ja dobrze rozumiem, że jeśli wpłace te zasrane ponad 90zł, to ta umowa jest tylko na 1 rok i po roku automatycznie sie rozwiązuje?

$4 pkt 9 regulaminu pobieraczek.

To prawda nie wiem czemu nic poza dostaniem kary od uke nic z nimi nie zrobili

Powinni w piguly zamknac caly pobieraczek. Kara za niska pakierhakierxd naprawde za niska.

ja rowniez dałam sie zlapac na to.Tyle ze nie przeczytałam regulaminu.wiem moja wina…ale wysłalam im maia ze rozwiazuje umowe. poczytałam duzo na temat tego zasranego pobieraczka i powiem wam ze najlepiej olac sprawe. ja nic po za zalogowaniem sie na tej str nic nie robilam.

Dodane 13.01.2011 (Cz) 21:44

i takze uwazam ze takie strony powinno sie zamykac…

Słuchaj, ja wiem że oni wykorzystują naiwność ludzką i tego, że tak naprawdę mało kto w internecie czyta regulamin, hmm w sumie w podobny sposób, jak dalej tak pójdzie może w ich ślady pójść więcej oszustów, którzy z premedytacją będą wyłudzać od nas pieniądze. Niestety wychodzi na razie na to, że jednak w tym momencie prawo jest po ich stronie! Też nie jest mi do śmiechu, ale w sądzie nie mam zamiaru być i być karanym. Napisałem i wysłałem do Stowarzyszenia Konsumentów Polskich e-maila w tej sprawie, zobaczymy co mi odpiszą, bo nie wiem co mam robić, prawda jest taka, że za chwilę będzie strach gdziekolwiek się logować jeśli będzie tak dalej, bo jak jednym się uda, to na ich miejsce pójdą w ślady inni i zrobi się straszny syf? Bedzie strach korzystać z internetu? Za chwile może się okazać, że zakładając konto gdzieś na forum, nie wiem cokolwiek, podpisaliśmy podobną umowę, bo gdzieś tam na dole pisało coś mniejszym druczkiem, że to tylko próba na 5dni? Proponuję na waszym miejscu również gdzieś poruszyć tą sprawę w jakimś urzędzie, bo tak naprawdę to nie jest wcale śmieszne…

ja siene smieje… zszokowałam sie dostajac maila.zadko wchodze na takie str i pierwszy raz spotykam sie z takim czyms.Ze logujac sie podpisuje sie umowe…

Wysłałam im meila z moją rezygnacją… Ciekawe co mi odpisza xD