Jak mam usunac konto na pobieraczek.pl?

Przede wszystkim nieletnia czy pełnoletnia dla prawa nie powinno to robić różnicy(taki nieletni myśli że wszystko mu można bo nie mam 17 lat !!

Jak się tak boisz to przeczytaj wszystkie posty i będziesz wiedziała co zrobić! :slight_smile:

już była o tym mowa 35832-58325razy… OLAĆ OLAĆ OLAĆ i nie przejmować się ! !

Zadziwiająco odpisali, że konto zostało usunięte i mam spokój :slight_smile:

ale wysłałeś do nich emaila w ciągu 10 dni? czy zapłaciłeś?

Dajcie już spokój z tym pobieraczkiem.Dla nowych użytkowników forum polecam przeczytac to o czym pisane jest wczesniej…wtedy zadecydujecie co dalej czynic.ja nie zamierzam nic robic w tej ich sprawie.jak mi cos przyjdzie do domu to przyjdzie.wtedy sie bede martwic.dla nieletnich dam rade :slight_smile: moze lepiej powidzcie rodzicom.Ale watpie zeby cos sie działo w tej sprawie wiec nie warto sie przejmowac.

http://www.youtube.com/watch?v=NE_1RV-r … re=related

podajcie dalej

Witam,

mam taki problem. Zarejestrowałam się na pobieraczku 15 stycznia, podałam swoje niepełne dane. Jestem pełnoletnia. Nic nie ściągnęłam z tamtej strony, ponieważ nie znalazłam tego, czego chciałam i zapomniałam o tym serwisie. Ponieważ podałam również adres email z którego rzadko korzystam i sprawdziłam go dopiero miesiąc później, dostałam emaile grożące pozwem sądowym. Teraz jest już kwieceń, dotąd ignorowałam sprawę i nic więcej mi nie przychodziło. Aczkolwiek minęły już ponad 3 m-ce od tamtego czasu, konta mi wciąż nie usunęli i nie wiem, czy powinnam dalej tą sprawę ignorować, czy też coś z nią zrobić, a jeśli tak, to co?

Zignoruj ich. Jeżeli ten e-mail nie jest Ci potrzebny, to go usuń. Ja miałem podobną sytuację, pisali, że pójdę na dożywocie do kryminału. Zignorowałem ich i cisza do tej pory.

Ja tez mam ten sam problem. Otrzymałam Przedsądowe wezwanie do zapłaty za usługę Pobieraczek5 juz 28 marca niestety dopiero dzis (1 maja) wsrod wielu wiadomosci smieci zobaczylam tego maila. Oczywiscie o ile pamietam nic nie sciagnelam z tamtej strony, poniewaz nie znalazlam, czy akurat bylo to nie dozwolone, jakos tak kojarze, tego czego akurat potrzebowalam i zapomnialam o tym serwisie. Jestem oczywiscie pelnoletnia i podalam niepelne dane. Czy cos mi grozi? Wyslalam dzis rezygnacje, ale niestety dopiero dzis :frowning:

Tylko wszystkie prawie linki o oszustwie pochodzą sprzed co najmniej roku, a jak ta sprawa wyglada teraz?

Dodane 01.05.2011 (N) 18:48

Varda_katheonn, Jak przebiega Twoja sprawa z pobieraczek.pl? Ja tez mam z nimi problem, moze podpowiesz mi co robic?

Ja mam też “problem” z pobieraczkiem nic tam nie pobierałem i przysłali mi wezwanie do zapłaty a teraz dostałem 2 wiadomość od nich

Szanowny Panie,

Rejestrując się w serwisie Pobieraczek.pl musiał Pan zapoznać się z

treścią warunków umowy oraz je zaakceptować. W przeciwnym wypadku

rejestracja nie doszłaby do skutku. W treści umowy jest wyraźnie

napisane, że przysługuje Panu 10-cio dniowy okres próbny, a w razie

niezadowolenia może Pan w każdej chwili zawartą umowę wymówić. Pan

nie skorzystał z 10-cio dniowego prawa do wypowiedzenia umowy, więc

zobowiązał się Pan do nabycia najtańszego dostępnego pakietu.

"Załącznik nr 2 “Cennik”:

"Pobieraczek5 - Limit 5 GB transferu miesięcznie, okres świadczenia

usługi - 12 miesięcy od dnia jej aktywacji - 7,90 PLN (słownie siedem

złotych dziewięćdziesiąt groszy) brutto miesięcznie, opłata pobierana

jednorazowo za cały okres świadczenia usługi poza okresem Bezpłatnego

Testowania"

Zgodnie z cennikiem znajdującym się w zaakceptowanym przez Pana

regulaminie pakiet Pobieraczek5 zapewnia możliwość pobierania 5 GB

danych miesięcznie. Opłata za jeden miesiąc wynosi 7,90 PLN (słownie

siedem złotych dziewięćdziesiąt groszy) brutto miesięcznie.

Należność pobierana jest jednorazowo za okres trwania umowy po jej

zawarciu. Całkowita opłata wynosi 94,80 zł (7,90 zł x 12 miesięcy).

Po uregulowaniu należności Pana konto w naszym serwisie będzie aktywne

przez okres 12 miesięcy, po czym samoistnie wygaśnie, a umowa nie będzie

przedłużana.

Zaległą kwotę w wysokości 94,80 PLN należy zapłacić w wyznaczonym

terminie od dnia otrzymania wezwania do zapłaty. Istnieją dwa sposoby

opłacenia należności:

1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZ … 8HRUHYK9EZ

Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz

podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.

1. Poprzez przelew bankowy na następujące dane:

Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.

Numer rachunku: 19 1750 1325 0000 0000 1305 6811

Tytuł przelewu: Pobieraczek5 -

) działa?

To są oszuści !!

jJa mam to samo co ty SONDEM MNIE STRASZĄ

a z ich strony nic a nic nie ściągnąłem bo nie dało rady jak chciałem wyszukać plik to nic mi nie wchodziło, a na głównej był plik. NP

minecraft, przed zalogowaniem był plik, jak sie zalogowałem i w wyszukiwarce napisałem identycznie ( minecraft) nic nie wyskoczyło.

i oni za taką strone śondem!!???

neoki , proszę poprawić błędy w pisowni :?

cześć, mam poważny i ten sam problem… z tym serwisem. dziś otworzyłam pocztę i znalazłam wiadomość o wezwanie do zapłaty… a nic nie pobierałam z tej strony tylko się zarejestrowałam i wyjechałam na wakacje i zapomniałam o tym koncie… dzis każą mi płacić za coś… strasznie się boje bo nie mam 18 lat a mojej rodziny nie stać na zapłacenie takiej kwoty… nie wiem co mam zrobić w tej sytuacji… pomóżcie

jpd, przeczytaj cały temat, a nie cały czas pisać jedno a to samo, ręce już opadają …

hey widze ze juz upłynęło sporo czasu kiedy tu pisaliści. Mozecie napisac czy oprócz zastraszajacych meili mieliscie później jakikolwiek problem z pobieraczkiem - czy przestali pisac>?

tak dwa razy mi wysłali na e-maila wiadomość co 10 dni i spokój już nie wysyłają =D>

Po ok. 2 latach wyślą list poczytajcie na necie :P,jak dostaniecie go to nie przejmujcie się nim bo to i tak ściema i wyrzućcie do kosza

A co za list dostaje się po 2 latach? Też jestem zastraszany ale chyba nie będe płacił… Czytałem też na jakimś forum, ostatnio jakiś koleś wpisał że"dopiero co go stary z łóżka wyciągnął bo windykator przyszedł (po roku od zalogowania chyba?) i wyciągnął 465 zł… Czy tak może być?

Ta jasne, założę się że ta osoba która to umieściła jest jednym z założycieli pobieraczka :stuck_out_tongue: . Wszytko jest wyjaśnione w tym wątku.

EDIT

A to z tym listem po w latach to był żart, ale chyba go nie wyczułeś :expressionless: .