To nie był żart moja siostra dostała.
Ten ten serwis już 2 lata wisi w necie? Bez kitu, a ludzie się dalej na to nabierają :x .
pakierhakierxd @ chodzi o e mail czy list? jeśli dałem złe dane osobowe to tez dostane? I co w tym liście było?
Wysyłali wpierw maile a po 2 latach przysłali list tak jakby niby od windykacji ale z pieczątką pobieraczka i cały list napisany na komputerze nawet podpis na końcu jego w taki sam sposób
jeśli dostaniecie to przeczytajcie i wyrzućcie do kosza … ten list nie ma żadnej wartości prawnej …
pakierhakierxd tak się zastanawiam czy z takim czymś nie warto by było pójść na policje, przecież takie coś można spokojnie podciągnąć np. pod zastraszanie i na pewno nie mają prawa takiego czegoś rozsyłać.
Mają prawo takie coś rozsyłać, strona ma abonament to ma prawo go ściągnąć od ciebie. Ich problem, że nie weryfikują kont listem jak allegro. A co do samych ściągających piracicie wasz problem, podałeś prawdziwe dane << jesteś kretynem to płać ;]
I skończcie ten spam bo to do niczego nie prowadzi.
Witam wszystkich.
Zostalam oszukana przez ten portal. Pisze do pana ktory twierdzi ze to nie sa oszusci. W takim razie niech mi ta osoba powie jak mam nazwac kogos kto zarejestrowal mnie na tej stronie bez mojej wiedzy? Ktos bez mojej zgody ani wiedzy (a twierdzic smie ze to ten portal) zarejestrowal mnie na tej stronie, i wymusza ode mnie pieniadze, a do tego straszy mnie sadem. Przyznam ze przestraszylam sie co do tego wezwania gdyz strona pobieraczek.pl ma prawo zawierania umowy z klientem bez jego pisemnej zgody podpisem. (przecztalam to na stronie tvn24 przeciwko tej strony) maja prawo skierowac nas na droge sadowa przynajmiej wedlug tvn24. Osobiscie zaplacilam za niekorzystanie z uslugi pobieraczek.pl bo przyznam przestraszylam sie tym sadem. w ciagu tych 10 dni ja probowalam usunac ten portal zeby mnie nie naliczalo poniewaz nie korzystalam z tego a 10 dni bylo darmowe. Jednak nie udalo mi sie usunac tej strony mimo wielu prosb. Ja tego nie zamierzam tak zostawic, ja tez mam swoje prawa. Niech wiec ta szanowna osoba ktora pochwala pobieraczka nie pisze taich rzeczy ze nie oszukuje ten portal. Chyba ze ja sie myle, i to ja sama siebie oszukuje i naciagam na ogromne sumy? Kazdy kto uwaza ze zostal oszukany i czuje sie urazony zgloscie sprawe do Rzecznika praw konsumentow. Tam odpowiednie kroki podejmia. Tak jak ja to zrobilam. Dziekuje wszystkim:)
// Edit by Kaka’
A gdzie polskie znaki diakrytyczne? Przypominam, że na forum obowiązuje używanie polskich ogonków. Proszę na przyszłość pamiętać o regulaminie forum.
Jeśli nie dostajecie do domu pocztą pisma za potwierdzeniem odbioru [tzw. żółta zwrotka] to nie ma się co przejmować, rwać włosów z głowy.
Powyżej kolejny post kogoś kto jak widać nie potrafi czytać regulaminów nie tylko na po…czku. Ile jeszcze osób zarejestruje się na tym forum tylko po to, żeby pochwalić się swoją głupotą?
Moja siostra dostała ten list ale on nawet więc nie był polecony więc mógł nie dotrzeć do odbiorcy…
ja po otrzymaniu go żeby nie denerwować nikogo poczytałem że inni też otrzymali, takie straszenie tylko tym razem na adres przeczytałem i wyrzuciłem nie informując nikogo jeszcze by siostra zapłaciła chociaż poprzednio nie płaciła,nie warto płacić dla tych oszustów siostra tylko tam się zarejestrowała i nic więcej nie robiła a po 10 dniach dostała e-mail to ja poradziłem jej nie płacić wiedząc że to oszustwo na szeroką skalę i czytając komentarze w necie
zresztą powiem wam coś nawet jakby się przyczepili to nic by jej chyba nie mogli zrobić ponieważ ona wtedy miała 13 lat i zgody rodziców nie dostała w ogóle nie pytała rejestrowała się tak jak na każdym innym serwisie.
Ostatnio kolega w moim wieku też się tak zarejestrował i jemu też powiedziałem że to oszustwo aby zignorował te maile itp.
i jak napiszą list że żeby wyrzucił bo to i tak ściema… innym radzę tak samo postąpić
heh.Gdybym ja miał taką sytułację usunołbym imalia i zmienił Ip w wierszu poleceń. 8)
No to sobie poczytaj ten regulamin, on jest tak skonstruowany, że prawnicy muszą go czytać przynajmniej 2 razy. Ostatnio pisano o tym w magazynie Komputer Świat, list powinien przyjść jako polecony, żadne e-maile, natomiast żeby kogoś wpisać na listę dłużników, trzeba mieć dług minimum 200zł ze zwłoką powyżej 60 dni. Ludzie którzy płacą, po prostu dali się nabrać.
Pozdrawiam!
Witam nieswiadomie zalozylem konto na pobieraczek.pl i po 2 latach przyszlo mi do zaplaty 94.80 i pisza ze jest to postepowanie juz w drodze prawnej i mowie od razu podalem swoje dane prawdziwe i przyslo mi to do domu:/prosze o informacje
To ściema
Spraw takich w Internecie jest pełno. Olej to i czekaj na skutki. Jeśli napiszą, że złożyli wniosek do sądu (czego nie zrobią), to zapytaj ich o numer sprawy, po czym zapytaj w sądzie o szczegóły dotyczące tejże sprawy. Uzyskasz informację o braku takowej.
Ja wygrałem Założyłem konto ale zaraz po tym kolega mi powiedział coś o te stronie … Napisałem im e-maila “Proszę o usunięcie konta z emaila @gmail.com użytkownika Stefan Kręcidupa.” i usunęli
Boś nic nie pobrał
Na moje szczęście xD
niestety te pozwy to nie jest żadna ściema. Jakiś czas temu Weiss robił program na ten temat w zetce. Ludzie zgadzają się na regulamin, którego nie czytają, a w którym jest wyraźna informacja o tym, że za pobieranie trzeba płacić. Do jakiegoś momentu jest za darmo a potem “promocja” mija. I to jest zgodne z prawem, dlatego w sądzie wygrywają zawsze. Proponuję więcej uwagi przyłożyć do czytania regulaminów, zwłaszcza w tego typu serwisach.