Tylko jest jeden problem- żadnych procesów nie było i nie będzie :razz:
Pomroczność jasna ? Duch święty ? Wiatr ?
Ten post mnie rozbawił.
Dajcie spokój z tym pobieraczkiem, sprawa toczy się od lat - naiwni zapłacili, rozumni ludzie śpią spokojnie a wy się nakręciliście i tłumaczycie przekręt, który na samym starcie był skazany na klapę.
to była jakaś decyzja skutkująca unieważnieniem umów?
To jest najzwyklejszy przekręt, który w końcu zostanie ukręcony a umowy staną się nieważne
Pytanie za 100pkt czy w myśl tych regulaminów i zapisów “umów” ktoś już doznał konsekwencji w stylu wpisanie do KRD ? Czy komuś przyszedł do domu komornik ? Ktoś wylądował w sądzie ?
Podpowiem, poważne firmy, które wiedzą na czym stoją wpisują wierzytelności do KRD, zgłaszają sprawy do sądu i nasyłają komorników a nie wysyłają wezwania do zapłaty listem zwykłym jak reklamę po latach od rejestracji
"Spółka umożliwia zawarcie umowy o świadczenie Usługi Usenet w następujących pakietach cenowych:
Pobieraczek5 - Limit 5 GB transferu miesięcznie, okres świadczenia usługi - 12 miesięcy od dnia jej aktywacji - 7,90 PLN (słownie siedem złotych dziewięćdziesiąt groszy) brutto miesięcznie, opłata pobierana jednorazowo za cały okres świadczenia usługi poza okresem Bezpłatnego Testowania
Pobieraczek10 - Limit 10GB transferu miesięcznie, okres świadczenia usługi - 9 miesięcy od dnia jej aktywacji - 9,90 PLN (słownie dziewięć złotych dziewięćdziesiąt groszy) brutto miesięcznie, opłata pobierana jednorazowo za cały okres świadczenia usługi poza okresem Bezpłatnego Testowania
Pobieraczek20 - Limit 20GB transferu miesięcznie, okres świadczenia usługi - 3 miesiące od dnia jej aktywacji - 19,90 PLN (słownie dziewiętnaście złotych dziewięćdziesiąt groszy) brutto miesięcznie, opłata pobierana jednorazowo za cały okres świadczenia usługi poza okresem Bezpłatnego Testowania"
Fragment regulaminu zatytułowany “cennik”
A jak ja miałam konto to mi przysłali po jakimś tygodniu że 100 zł muszę dać… później coś o sądzie a o tych cenach co w cenniku nie było mowy więc?
A ich zignorowałam i mam spokój:)
no cennik ale mi wyjechali z około 100 zł… chociaż nawet nic nie pobrałam tylko się zalogowałam …
i płaciłeś?
mi w koncu dali spokoj xD i tak by mnie nie znależli =P~
Nie bo to było na kuzyna ale adresu ani nic nie dawał… tylko imię i nazwisko … a po drugie co zrobią 10-letniemu dziecku(bo ma tyle lat) ?
IP, chyba że masz proxy, ale też da sie przeszukać
Ja z pobieraczkiem nie miałem problemu bo w ciągu 10 dni napisałem im prośbe o usunięcie konta > odpowiedź, jak najbardziej pozytywna.
Ludzie, czy Wy nie umiecie czytać ze zrozumieniem: 7,90x12= 94,80
Wiesz marsellus wallace , ja nie umiem czytać
Ale komputerem umiesz się posługiwać, co to internet też widzę wiesz :razz:
A podawałeś/aś dane?
poprostu dac nadawce do spamu albo ja odpisalam kiedys… ;D to dajcie mi pozwe skoro tak mowicie… i dotad go nie mam ani nie ma zadnego zlgoszenia. Straszą tylko mlodych ludzi aby zaplacili. w moim przypadku bylo jeszcze na starych warunach gdzie regulamin byl dostepny po zarejstrowaniu lub jedynie w regulaminie. I nie koszrystalam z ich uslug. Pozatym mozna sciagac podania o rezygnacje z konta bo w prawie cywilnoprawnym rezygnacja obejmuje 2 tyg :> Poczytajcie a napewno znajdziecie na wielu forach oraz porady prawnikow… poniewaz oni strasza przepisami i ustawami. :> Lub zapraszam do urzedu ochorny konsumenta tam napewno pomoga
Siema jestem nowy w dobreprogramy.Czytałem kilka postów co pisaliście na stronie o POBIERACZEK.PL,to mówicie żebym się nie bał :oops: ??Już mnie straszą sądem #-o i rzeczywiście nie da się tam usunąć konta bo próbowałem,nawet nie ma takiej opcji że jest twoje konto i możesz edytować lub usunąć.Niestety podałem prawdziwe dane oprócz nazwiska,a nawet nic nnie ściągłem,bo z tego się nie da.Co mam zrobić???POMÓŻCIE
@perkusista1 olej sprawę,nic Ci nie zrobią,chcą Cię tylko nastraszyć,a ty ze strachu masz im zapłacić.Ale nikogo nie pozwali,zawsze kończy się na straszeniu z ich strony.Uspokój się już,nic Ci nie zrobią.
ok,dzięki Bartolini234
– Dodane 01.10.2011 (So) 13:25 –
ok,dzięki Bartolini234
Jak pisma do domu przychodzą bez zwrotki to nic, tylko w kosz wsadzić albo spalić. Nie mają dowodu, że pismo zostało dostarczone, bo równie dobrze mogło trafić do kogoś innego. Jakbyście musieli potwierdzać listonoszowi odbiór to co innego.
Chciałam Waszą uwagę zwrócić na jeszcze jedną sprawę dot. pobieraczka. A mianowicie:
Dnia 07.02.2010 roku dałem się złapać na darmowe 10 dni pobierania i dzisiaj przyszło mi pocztą zawiadomienie, że mam zapłacić 94,80zl za usługę dostępu do serwerów Usenet.Gdy to przeczytałem postanowiłem usunąć pocztę lecz na nic.Nie mogę sie zalogowac na poczte bo niby bledny login lub haslo gdy chce przypomniec haslo pisze ze nie ma takiego emaila a do zaplaty jest… ale mniejsza w to moje pytanie brzmi czy mozna to usunac i czy trzeba to placic ? jakie moga byc skutki tego cyz to bedzie narastalo i co miesiac trzeba bedzie placic ? czy moge miec przez to komornika i sprawe w sadzie ? jestem jeszce nieletni wiec nie wiem co robic. bardzo prosze o pomoc. Gdyby ktos mogl mi pomoc prosze o kontakt; gadugadu:10114631,menelson1@o2.pl im szybciej tym lepiej bo stres i nie wiem co robic…