Jak mam usunac konto na pobieraczek.pl?

Mi tez tak przysyłali jakieś ponad 1/2 roku temu na razie żadnych konsekwencji … nie podawałam adresu ani nic a ty?

ja wlasnie podalem… moj tata chce to zaplacic ale sie z nim kloce zeby nie placil … czytajac wczesniejsze posty mysle ze nie bedzie konsekwencji z tego, ale z drugiej strony to tez moja wina i zaakceptowalem umowe a ze regulaminu nie czytalem to tak wyszlo…

Nie płać oszustom i tyle u mojej siostry już ponad 2 lata minęło i słuch o pobieraczku zaginął po paru mailach i liście niby od prawnika ale z ich pieczątką i do tego był nie polecony i widać że to ściema od razu poszedł do kosza :D,nie bój się jest tysiące jak nie milony osób takich jak ty i tylko te co się boją płacą reszta nie oni i tak nic nie zrobią,mam nadzieję że postąpisz właściwie :-),ps. przeczytaj cały wątek zobaczysz ile osób myśli tak jak ja !!

nie plac… pokaż tacie ten wątek, jak se przeczyta to zmieni zdanie… a jeszcze jedno nigdy nie podawaj adresu na tego typu stronach:)

No więc jeśli podaliście fałszywe dane, to nie macie się o co martwić, bo żeby po ip dojść kim jesteście to musieli by uzyskać zgodę od prokuratora. (Chociaż prawdopodobnie podanie złych danych osobowych samo w sobie jest złamaniem prawa)

Ja tam, zarejestrowałem tam z 5 kont, po przesyłali kilka maili z groźbami, olałem to i żyje :slight_smile: - już minęły 2 lata od rejestracji.

Oni po prostu żerują na strachu użytkowników, i tyle…

Witam,

Da się coś ściągać z tej ich strony? ;>

Wydaje mi się że nie

Pewnie moja sprawa będzie identyczna jak wiele innych, ale udało im się naciągnąć mnie na założenie konta.

Przy rejestracji podałem email, imie i nazwisko nie swoje i nie pamietam czy podalem prawdziwą date urodzenia i adres.

Przyszły na email już dwa wezwania do zapłaty, a w tym drugim

Skoro znają moje ip, to czy mogą mi coś zrobić?? I co ja powinienem zrobić? zapłacić, lekceważyć i uważać następnym razem, czy co?

Jeżeli można to proszę o odpowiedź

List od nich zlekceważ i dla bezpieczeństwa ukryj IP w poście :stuck_out_tongue:

To email był. :smiley:

A to ip nie jest moje. Także spoxx

Ale nieźle się wystrachałem tym drugim emailem. :frowning: że będę musiał zapłacić, a nic nie pobrałem od nich ani nic…

Żeby usunąć konto z pobieraczka.pl trzeba się nieźle natrudzić. Ja też miałem ten problem :confused: Trzeba napisać do nich specjalne pismo, ale nie przekraczając terminu, który podają na wymówienie umowy. Ja skontaktowałem się także z instytucją do spraw ochrony praw konsumenta i polecam to rozwiązanie. Na pewno się z Wami skontaktują i poradzą co zrobić - na pewno NIE płacić! Oni wiedzą o co chodzi, nie musicie nawet za dużo wyjaśniać, bo dostają takich maili tysiące. Pobieraczek ma założoną sprawę w sądzie, ale nie mogę zrozumieć dlaczego do tej pory ten portal nie został zablokowany… :confused:

czyli mam nie płacić jezeli dostalem list tak? gdzie mam sie udac aby to wyjasnic? czy bez wyjaniana tez mi nic nie grozi?

Dodane 21.11.2011 (Pn) 16:45

niech ktos mi poradzi blagam moje swierze gg to 24389774

@soldier1445 Według najświe Ż szych informacji-zlej sprawę i po kłopocie,nic Ci nie zrobią.

Konkretnie trzeba zwrócić się do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Po prostu zgłosić zdarzenie. Oni też powiedzą Wam, żeby absolutnie nie płacić i wysłać do nich oficjalne pismo (najlepiej pocztą, ale może tez być faksem), że chcecie odstąpić od umowy. Ogólnie nie warto się przejmować. Ja tak zrobiłem i nie było już nigdy żadnej innej wiadomości od pobieraczka.pl. Najlepiej jeszcze im tam wspomnieć, że się zgłosiło sprawę do takiego urzędu. Powodzenia!

Nie ma potrzeby listownie im odpowiadać. Z tego co ludzie piszą na forach, ten list (do tego nie polecony) jest ostatnią próbą nastraszenie osób, które były na tyle głupie, że podały swoje prawdziwe dane. Do tego, jak ktoś jest niepełnoletni to tym bardziej powinien zapomnieć o wchodzeniu w dyskusje z pobieraczkiem. Ile razy można pisać, że oni tylko straszą słabe jednostki i nie było ani jednego przypadku, żeby pobieraczek skierował sprawę do prokuratury!

Dziś o 21:45 na TVP2 w Magazynie Ekspresu Reporterów jednym z tematów będzie “sławny” serwis, który zwie się “Pobieraczek”

Pozew przeciwko Panu zostanie skierowany do właściwego miejscowo sądu przez współpracującą z nami kancelarię prawną na podany przez Pana podczas zawierania umowy adres:

DOstałem już trzy emaile, a trzeci przedsądowy to:

Rico Fabio

38-400 Krosno

Fabioli 5

Przypominamy, że podawanie fałszywych danych osobowych mających na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy stanowi przestępstwo oszustwa zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Jeżeli podczas rejestracji podali nam Państwo fałszywe dane osobowe (otrzymamy wtedy zwrot listu z pozwem) o popełnionym przestępstwie niezwłocznie zawiadomimy właściwe organy ścigania. Do identyfikacji posłuży nam adres IP, z którego nastąpiło zawarcie umowy oraz jej dokładny czas i data. Polscy usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP, właśnie na wypadek ewentualnych przestępstw lub wyłudzeń dokonanych przez klientów.

Pana adres IP użyty podczas zawierania z nami umowy z dnia 25.10.2011 to 124.24.433.15. W związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania zgromadzonych o Panu danych w celu wyegzekwowania należności wynikającej z zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich właściwym organom ścigania w przypadku podania fałszywych danych.

Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy Panu ostateczny termin na dobrowolną spłatę zaległości.

Podałem fałszywe dane, więc mam zapłacić? czy nic nie robić?

A możesz przeczytać wcześniejsze posty w tym temacie? Każdemu trzeba odpowiadać z osobna, bo nie chce Wam się samemu poszukać odpowiedzi, która już padła?

to ja napisze po raz kolejny :NIE MASZ PŁACIĆ !!

Nie potrafisz szukać to płać :slight_smile: