To po to zapłaciłaś żeby teraz kontu usuwać, korzystaj z konta i pobieraj , jeżeli w ogóle Ci się to uda. :lol:
Nie można usunąć konta na pobieraczku, bo Oni twierdzą, że w chwili obecnej to niemożliwe… Co to ma kurcze być?
Moja koleżanka skusiła się tą reklamą z tymi 10 dniami darmowego pobierania, zalogowała się, nie mogła nic ściągnąć i potem zapomniała o tej stronce… A potem któregoś pięknego dnia, zagląda do poczty, a tam wezwanie do zapłaty i to prawie 95 zł i grożenie organami sądowniczymi. A za co ona ma płacić? Raz się tylko zalogowała i nic nie ściągnęła i jeszcze ma za to płacić? Co za zdzierstwo normalnie. Teraz kumpela trochę panikuje bo nie wie co zrobić. Czy zapłacić czy nie? Nawet usunęła swoje konto e-mail, żeby ją nie nękali, ale nadal boi się, co będzie dalej, a przecież jest niepełnoletnia
A powinno być tak - nie logujesz się, nie ściągasz, nie płacisz - konto zostaje usunięte i nie problemów z żadnymi spłatami za usługi, z których się nie korzystało.
Mogła przeczytać regulamin. Tak czy inaczej, nie należy im płacić, nic jej nie zrobią.
Usun poczte email i moga cie pocalowac w ****
CZy ktoś w ogóle dostał wiecej jak 2 wiadomości na pocztę jak to jest z tym? I czy ktoś dostał już wezwanie do sądu?
Czy w ogóle jest się czego bać przecież oszust nie pójdzie do sądu i nie będzie wyłudzał pieniedzy od nas jak jego “firma” jest nielegalna. tak jak piszecie i to co mówią w reportarzach na tvn i tvp?
To mam ■■■ć na te wiadomości na poczcie?? Nic nie będzie nawet jak mam pow 18 lat?
Usun poczte email i po klopocie-zero kontaktu-a co do takich portali to polecam takie na ktorych jest jednorazowa aktywacja konta np. Za 10.98 smsem i pobierac do woli a nie pchac sie w jakis ■■■■ typu pobieraczek ze sa wezwania do zaplaty-dno totalne i syf
– Dodane 13.08.2010 (Pt) 9:40 –
Jak juz chcecie pobierac jak nie to zapraszam do sklepu…
a po co usuwać konto e-mail po prostu zignorować i po sprawie …
To czyli jak nie bede im nic placil to sie odczepnia bo dostalem juz 2 meile od nich i sie troche boje
bo czytalem wasze posty i z nich wynika ze jak nie bede placil to sie po pewnym czasie odczepia.
plsss pomozcie
Bój się bój , moim zdaniem wyłapiesz jakieś 7 miesięcy bezwzględnej kary więzienia.
Zignoruj to i po sprawie niczego się bój to oszuści nie wiem czy nawet z tych ich strony da się coś pobrać
Po jakimś czasie przestaną pisać
Ile można ten temat ciągnąć już 5 stron jest i ciągle prawie to samo trzeba pisać
Nie płaćcie dla nich nic wam nie zrobią,oni to tylko potrafią straszyć,zresztą to nawet normalny człowiek tych maili do was nie wysyła tylko komputer
Pobieraczek to zwykłe oszustwo i sposób na szybkie zarobienie dużej kasy
hej ja też dałam się na to nabrać i po miesiącu wysłali mi takiego e-maila:
Szanowna Pani ******,
Serdecznie dziękujemy za złożone w dniu 15.07.2010 zamówienie na stronie Pobieraczek.pl. Bardzo cieszymy się, że spodobał się Pani nasz serwis w 10-cio dniowym okresie próbnym i dziękujemy, że zdecydowała się Pani pozostać z nami na dłużej. Zapewniamy, że dokładamy wszelkich starań, aby Pobieraczek umożliwiał wszystkim pobieranie dowolnych plików w bezpieczny, szybki oraz łatwy sposób. Nasz serwis jest na bieżąco rozwijany i ulepszany.
Informujemy, iż zgodnie z warunkami zawartej umowy z dnia 15.07.2010 zostanie uaktywniony dla Pani najtańszy dostępny pakiet - Pobieraczek5 - o miesięcznym limicie 5.0 GB. Przypominamy, że dalsze korzystanie z usług naszego serwisu będzie możliwe dopiero po opłaceniu wyżej wskazanego pakietu.
Pakiet ten posiada 12-to miesięczny okres ważności oraz miesięczny limit 5.0 GB. Zgodnie z warunkami umowy kwota za wymieniony pakiet musi zostać uiszczona za cały rok z góry.
Niniejszym prosimy o opłacenie pakietu Pobieraczek5 z 12 miesięcznym okresem ważności oraz o miesięcznym limicie 5.0 GB w cenie 94.80 PLN za cały okres obowiązywania.
Należność należy opłacić w terminie 7 dni od zakończenia Pani okresu próbnego, czyli do dnia 31.07.2010. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:
- Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZ … 8HRUHYK9EZ
Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.
- Poprzez przelew bankowy na następujące dane:
Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.
Numer rachunku: 36 1600 1303 0004 1002 2832 0150
Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - aguska****@buziaczek.pl
Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieraczek.pl/przelew.php?e … RpErCTA%3D
W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem bok@pobieraczek.pl
Kończąc, życzymy Pani miłej zabawy oraz owocnego pobierania z Pobieraczkiem.
Z pozdrowieniami,
Zespół Pobieraczek.pl
a po 4 dniach wysłali mi następną taką wiadomość:
Szanowna Pani ******,
Dnia 15.07.2010 z komputera o adresie IP 213.25.102.30 zamówiła Pani na stronie Pobieraczek.pl naszą usługę i do dnia dzisiejszego jeszcze nie została ona należycie opłacona.
Z uwagi na to, że poprzez rejestrację na stronie zawarła Pani z nami umowę o świadczenie usług Usenet na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204), doręczamy Pani niniejsze wezwanie do zapłaty.
Jednocześnie informujemy, iż dalszy brak uiszczenia należnej kwoty spowoduje poważne konsekwencje prawne. Następstwem wszczęcia przez nas przeciwko Pani stosownych czynności prawnych mających na celu wyegzekwowanie należności wraz z ustawowymi odsetkami za każdy dzień opóźnienia - będą dodatkowe koszty postępowania windykacyjnego, sądowego a następnie komorniczego.
W stosunku do osób uchylających się od terminowej zapłaty możliwe są następujące kroki prawne:
-
przekazanie sprawy profesjonalnej firmie windykacyjnej,
-
przekazanie sprawy profesjonalnej kancelarii prawnej,
-
postępowanie sądowe,
-
komornicza egzekucja należności,
-
Wpis do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, który wiązać się może m.in. z odmową udzielenia kredytu lub leasingu a nawet całkowitą utratą wiarygodności w kontaktach handlowych.
W związku z tym wzywamy Panią do dobrowolnej zapłaty należnej kwoty w wysokości 94,80 PLN w ciągu 5 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:
- Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZ … 8HRUHYK9EZ
Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.
- Poprzez przelew bankowy na następujące dane:
Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.
Numer rachunku: 36 1600 1303 0004 1002 2832 0150
Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - aguska****@buziaczek.pl
Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieraczek.pl/przelew.php?e … RpErCTA%3D
W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem bok@pobieraczek.pl
Z poważaniem,
Zespół Pobieraczek.pl
nie wiem co teraz mam zrobić, wysłać im te pieniądze czy nie i przypominam że jestem nieletnia…
pomocy!
Macie pretensje do do tego serwisu (swoją drogą żałosnego - nie wiem co was do niego przyciąga) ale to Wy nie czytacie regulaminu, który akceptujecie zakładając tam konto:
https://www.pobieraczek.pl/regulamin
Przejrzałem pobieżnie ten regulamin i jest tan np. taki jeden punkt:
Polecam dokładną lekturę całego regulaminu.
PS. Ciekawy jestem jakim prawem serwis ten posługuje się nazwą “Usenet”, która nie wiąże się w żaden sposób z działalnością tego “serwisu”? http://pl.wikipedia.org/wiki/Usenet
Nie wysyłaj, najlepiej usuń konto e-mail, na które to przysyłają, bo widzę, ze jeszcze kilka e-maili i się złamiesz i wyślesz im kasę.
Lepiej usunąć jak ktoś ma słabą psychikę i się boi.
Sturmgewehr 44 , Jesteś prawnikiem? Jeśli nie, to podaj linki do wypowiedzi prawników, którzy z imienia i nazwiska podpisują się pod poradami tego typu i podpierają się odpowiednimi paragrafami. Natomiast jeśli jesteś nim, to sam uwiarygodnij Swoją wypowiedź. Chyba, że Ty chcesz pokrywać ewentualne roszczenia tego serwisu wyegzekwowane na np. drodze sądowej w stosunku do osób, którym poradziłeś “olanie” wezwania? Z tego co wiem regulamin tego serwisu został zmieniony i dopracowany i z kontem założonym w ostatnim czasie może nie być już tak łatwo.
Czy znasz chociaż 1 przypadek, że pobieraczek złożył doniesienie do prokuratury na kogoś kto się u nich zarejestrował i nie zapłacił? …a przecież o tej sprawie jest głośno już ponad rok, opieram się na wypowiedziach prawników w programach TV emitowanych kilkanaście miesięcy temu, żaden z nich nie mówił, że trzeba płacić, a już na pewno nie powinny osoby niepełnoletnie. Widać, że to wałek, bo gdyby byli uczciwi to możliwość rejestracji byłaby zablokowana do chwili opłaty (np. wysłania sms za 10 zeta). Już to widzę, jak prokurator czy sąd występuje do dostawcy internetu o dane delikwenta, który zarejestrował się u nich i to śledztwo np. w 5 osobowej rodzinie, kto się u nich rejestrował bo raczej prawdziwych danych nikt tam nie podaje, a zresztą frajerów mi nie żal niech płacą.
PS. Tekst z kwietnia:
Zwróć uwagę na datę, z której pochodzi Twój cytat a następnie porównaj z datą, którą podała aguska1317 , jako datę założenia przez nią konta. Uważasz nadal, że Twoje “dowody” są aktualne? Na Twoim miejscu byłbym ostrożny w takich osądach.
Powtarzam znasz przypadek, że pobieraczek poszedł z tym do prokuratury czy sądu? Gdyby mieli podstawy to juz by to zrobili.
Nie znam, nie jest mi ta informacja do niczego potrzebna, nie śledzę też informacji na ten temat - nie dotyczą mnie ani nikogo z mojej rodziny i znajomych.
Chcesz się przyczynić swoimi poradami aby serwis miał podstawy do tego? Jak na razie opierasz się na decyzjach opartych o poprzedni regulamin a obecny może dawać temu “serwisowi” dużo większe uprawnienia (nie mam zamiaru go analizować bo mi to nie potrzebne). Nie jesteś stroną w tym sporze i nie jesteś prawnikiem to nie “radź” bo w przyszłości może ktoś 'płakać" przez Ciebie.
Szkoda dyskusji, więc sam nie sugeruj, że po zmianie regulaminu pobieraczek ma rację, bo jakby miał to media by o tym mówiły, i daj sobie spokój z tekstami, że po moich wpisach na forum ktoś będzie płakał bo to żałosne.
Cała Twoja “dyskusja” to brak argumentów co potwierdziłeś Swoim ostatnim postem.
EOT.