Jak mam usunac konto na pobieraczek.pl?

Poniżej można sobie przeczytać o tym rzekomo nowym regulaminie pobieraczka :stuck_out_tongue:

Co do tego wpisu w poście powyżej, ze nie mam argumentów, to jaki może być lepszy argument: pobieraczek oprócz straszenia nic więcej nie zrobił. Jak na razie to muszą szykować kasę na zapłaty 240 tyś. kary.

Jak ktoś ma wątpliwości to najlepiej zapytać w http://www.uokik.gov.pl/kontakt.php

http://nocne-rozmowy-przy-kominku.bloog … caid=6ab46

Myślę że ten temat został utworzony dla rad , więc każdy może radzić.

Ja po moim przykładzie bo także dałem się nabrać kiedyś na ten pobieraczek , ale tylko przez to że szukałem pewnego pliku do pobrania , i google skierowało mnie na tą stronę i tylko , na tej stronie był ten plik, więc raz,dwa założyłem konto , i co … …i dupka , nie było można nic od nich pobrać .

No i po jakimś czasie przyszedł rachunek na maila , później groźby…

Ja nie tracąc zimnej krwi napisałem pierwszy mail z kulturą , w odpowiedziach , dostawałem dalej groźby , więc kultura się skończyła pojechałem im że proszę bardzo niech podają do sądu , tylko jestem ciekaw jak się przed sądem wytłumaczycie z piractwa.

Od tego maila pobieraczek już mnie nie atakuje , minęło prawie 2 lata i cisza.

Witam. ja rów również sie nabrałem. Ściagałem muzyke w strony http://www.wkretka.pl i pewnego dnia jak chciałem sciagnac piosenke wyskoczyłą mi strona pobieraczek.pl no i sie zarejestrowałe. Wysłali mi email zebym zapłacił 95zł. I jak do nich pisze cokolwiek np. Prosze o usuniecie konto na bok@pobieraczek.pl to mi odpowiadaja w jezyku angielki to: Dear radekszejda2010@wp.pl,

This is an automated message sent from Pobieraczek.pl.

We received a message from you and for your convenience, we created an

issue that will be used by our staff to handle your message.

To add more information to this issue, simply reply to this email.

Issue #: 327261

Summary:

Priority: Średni

Submitted: Thu, 19 Aug 2010, 08:10:06 UTC

Jestem frajerem bo podałem swoje prawdziwe dane jak sie nie myle. Czekam na odp

Dodane 19.08.2010 (Cz) 11:40

A i jak nie zapłace to cos do mego domu przyjdzie.

Moje gg 13954132

Szanowny Panie ewfkrg,

Ze względu na nie wywiązanie się przez Pana do dzisiaj z zawartej z nami umowy z dnia 28.07.2010 będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko Panu na drogę sądową w celu wyegzekwowania przysługujących nam wymagalnych należności. Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204) doszło do zawarcia wiążącej obie strony umowy.

Pozew przeciwko Panu zostanie skierowany do właściwego miejscowo sądu przez współpracującą z nami kancelarię prawną na podany przez Pana podczas zawierania umowy adres:

maniek ewfkrg

323 3543534

fwefs 12

Przypominamy, że podawanie fałszywych danych osobowych mających na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy stanowi przestępstwo oszustwa zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Jeżeli podczas rejestracji podali nam Państwo fałszywe dane osobowe (otrzymamy wtedy zwrot listu z pozwem) o popełnionym przestępstwie niezwłocznie zawiadomimy właściwe organy ścigania. Do identyfikacji posłuży nam adres IP, z którego nastąpiło zawarcie umowy oraz jej dokładny czas i data. Polscy usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP, właśnie na wypadek ewentualnych przestępstw lub wyłudzeń dokonanych przez klientów.

Pana adres IP użyty podczas zawierania z nami umowy z dnia 28.07.2010 to 83.5.0.22. W związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania zgromadzonych o Panu danych w celu wyegzekwowania należności wynikającej z zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich właściwym organom ścigania w przypadku podania fałszywych danych.

Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy Panu ostateczny termin na dobrowolną spłatę zaległości. Jeżeli usługa Pobieraczek5 nie zostanie opłacona w przeciągu 3 dni od dnia otrzymania tej wiadomości, wówczas zainicjujemy czynności prawne opisane wyżej, co wiązać się będzie dla Pana z dodatkowymi kosztami (sądowymi i windykacyjnymi) oraz w wypadku podania fałszywych danych zawiadomieniem właściwych organów ścigania i poniesieniem związanych z tym konsekwencji.

Zaległą kwotę w wysokości 94,80 PLN należy zapłacić w ciągu 3 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:

1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZ … 8HRUHYK9EZ

Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.

1. Poprzez przelew bankowy na następujące dane:

Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.

Numer rachunku: 36 1600 1303 0004 1002 2832 0150

Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - zyziek16@o2.pl

Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieraczek.pl/przelew.php?e … 2B2EtWI%3D

W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem bok@pobieraczek.pl

Z poważaniem,

Zespół Pobieraczek.pl

Dostalem cos taakiego na mojego meila i sie boje poradzcie czy oni zrobia mi cos czy tylko beda dalej tak straszyc plsssss pomocy co mam zrobic placic czy nie plllssss pomocy :frowning: :frowning:

Dodane 19.08.2010 (Cz) 13:14

to jest 3 meile ktory dostalem wiec nie wiem co mam w konicu zrobic czy placic czy nie pomocy :frowning: :frowning:

Nie płać to ściema …

oni nawet karę ileś tam tysięcy dostali ale nadal ich strona działa

http://prawo.money.pl/aktualnosci/wiado … 06674.html

http://www.firma.egospodarka.pl/51616,U … ,11,1.html

ale napewno mam nie placic bo ten meil groznie brzmial i sie boje :frowning: :frowning: :frowning:

To już twoja sprawa co zrobisz, jak ci napiszemy idź się rzuć z mostu to też to zrobisz?

kurde ale ja sie nie znam i nie wiem a ty odrazu jakies nie wiedomo co piszesz!..

a tak wgl to jest po to zeby sie pytac innych i zeby pomagali w tej sprawie tego portalu glupiego!!

I takie pytanie do innych dostal ktos jakas kare czy cos takiego za nie placenie tych 100zl???

Przeczytaj cały ten temat i wyciągnij wnioski

Jeszcze mam do was 1 pytanie czy wogole dpstal ktos jaka kolwiek kare za nie placenie temu pobieraczkowi :?: :?: pls odp :-s

No to sałabe wnioski wyciągnąłeś z tego tematu , bo przecież kilka osób w tym nawet ja napisało że nic nie przyszło do płacenia żadnych kar itd.itp.

nie słyszałem o żadnym przypadku żeby ktoś dostał karę

jakby ktoś dostał to by pewnie napisał

“Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.”

True. Nie piszcie kolejnych postów że walicie w portki bo wam napisali mail z nakazem zapłaty =D> Olejcie sprawę i nie musicie wcale kasować konta email… Aż mnie skręca jak 13-14 latkowie wypisują 'plis pomocy, nie wiem co mam zrobic nie jestem pełnoletni/a i podałam/em prawdziwe dane ](*,) :-&

ja niestety tez sie tam zarejestrowalam zbyt szybko nie czytajac dokladnie lecz zaraz po tym zaczełam czytać;/

natychmiast napisałam do nich meila a i tak dostalam upomnienie wiec napisalam jeszcze raz ze maja mnie wyrejestrowac nic nie sciagalam natychmiast zglaszalam rezygnacje to oszusci! !!

Ludzie nie ma co się bać :slight_smile: dostałam z jakieś 10 listów na pocztę od nich, olałam wszystkie i od dobrego miesiąca już nie dostaje nic. Straszyli mnie nawet tym, ze jak za 3 dni od jakiejś tam daty nie zapłacę policja przyjdzie do mnie do domu i z nakazem zabierze mi te 90 coś złotych :stuck_out_tongue: bzdura jak nie wiem… Czekałam z utęsknieniem na to i nikt nie przyszedł ani nie dostałam żadnego wezwania do sadu jak napisali w 10 liście :stuck_out_tongue: także bez paniki :stuck_out_tongue: Pozdrawiam ! :wink:

Ja niestety tez należe do któpy tych którzy zazwyczaj nie czytają regulaminów… No cóż głupota… Ale zazwyczaj jak sie gdzies rejestruje dodaje jakies fikcyjne dane i tak też zrobiłam w Pobieraczku więć te ich wiadomości o komornikach i liście dłuzników mi wiszą:D Bo ciekawa jestem gdzie znajdą Panią która nazywa się Poranek Majowy itp:D Haha

A Pani “Poranek Majowy” rozdziawi buzie, jak komornik zapuka do jej drzwi, po zidentyfikowaniu po adresie IP komputera z którego pisała.

Oczywiście scenariusz czysto hipotetyczny, jednak możliwy :wink:

Podany tylko dla osób które twierdzą że są zupełnie anonimowi, co jest niestety bardzo złudne :wink:

To wtedy powie, że nie nazywa się Poranek Majowy.

Co i tak w bardzo nieznacznym stopniu zmieni jej sytuację :slight_smile:

bo znajdą ją po ip :slight_smile:

internet nie jest do końca anonimowy tak jak niektórym się zdaje

będą wiedzieli który dom itp.

xD