Jak mam usunac konto na pobieraczek.pl?

Może Ona ma zmienne IP? Czy to uniemożliwia identyfikację?

Nie. W logach dostawcy internetu jest zapisane kto jakie IP w dany dzień i o danej godzinie miał przydzielone.

Szanowny Panie (moje nazwisko, niestety prawdziwe)

Ze względu na nie wywiązanie się przez Pana do dzisiaj z zawartej z nami umowy z dnia 02.09.2010 będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko Panu na drogę sądową w celu wyegzekwowania przysługujących nam wymagalnych należności. Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204) doszło do zawarcia wiążącej obie strony umowy.

Pozew przeciwko Panu zostanie skierowany do właściwego miejscowo sądu przez współpracującą z nami kancelarię prawną na podany przez Pana podczas zawierania umowy adres:

Mój adres (też prawdziwy :frowning: )

Przypominamy, że podawanie fałszywych danych osobowych mających na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy stanowi przestępstwo oszustwa zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Jeżeli podczas rejestracji podali nam Państwo fałszywe dane osobowe (otrzymamy wtedy zwrot listu z pozwem) o popełnionym przestępstwie niezwłocznie zawiadomimy właściwe organy ścigania. Do identyfikacji posłuży nam adres IP, z którego nastąpiło zawarcie umowy oraz jej dokładny czas i data. Polscy usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP, właśnie na wypadek ewentualnych przestępstw lub wyłudzeń dokonanych przez klientów.

Pana adres IP użyty podczas zawierania z nami umowy z dnia 02.09.2010 to W związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania zgromadzonych o Panu danych w celu wyegzekwowania należności wynikającej z zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich właściwym organom ścigania w przypadku podania fałszywych danych.

Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy Panu ostateczny termin na dobrowolną spłatę zaległości. Jeżeli usługa Pobieraczek5 nie zostanie opłacona w przeciągu 3 dni od dnia otrzymania tej wiadomości, wówczas zainicjujemy czynności prawne opisane wyżej, co wiązać się będzie dla Pana z dodatkowymi kosztami (sądowymi i windykacyjnymi) oraz w wypadku podania fałszywych danych zawiadomieniem właściwych organów ścigania i poniesieniem związanych z tym konsekwencji.

Zaległą kwotę w wysokości 94,80 PLN należy zapłacić w ciągu 3 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:

1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZ … 8HRUHYK9EZ

Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.

1. Poprzez przelew bankowy na następujące dane:

Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.

Numer rachunku: 36 1600 1303 0004 1002 2832 0150

Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - lesiu1432@wp.pl

Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieraczek.pl/przelew.php?e … s4AKja637t

W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem bok@pobieraczek.pl

Z poważaniem,

Zespół Pobieraczek.pl

Czy mogą mi coś zrobic? Czy lepiej im zapłacic? Prosze szybko o jakąś odpowiedz. Prosze

Zapłać.

Albo nie płać.

Widzisz jakie są wcześniej opinie na ten temat. Trzeba było myśleć przed a nie po.

ale ja nie znałem tego forum, dopiero teraz jak wyslali mi tego e-mail’a to szukalem w necie informacji na ten temat . a chcem sie tylko upewnic :frowning:

W sieci pełno jest informacji na ten temat, nie tylko na tym forum. Po co podajesz dane na stronie której nie znasz? Po co w ogóle rejestrujesz się na stronach tego typu?

Co zrobisz to już Twoja decyzja, wiele osób nie płaci a co z tego wyniknie, okaże się za jakiś czas.

PS. “chcę” a nie “chcem”

a co byś zrobił na moim miejscu? ;/

Całe szczęście nie jestem na Twoim miejscu i nigdy nie będę w takiej sytuacji - decyzję zostawiam Tobie.

ja bym nie płacił co będą mln ludzi ścigać xD

zresztą to i tak ściema

Hmm pobieraczek zaczął stosować chyba nowe metody. Szukałem akurat czegoś w internecie, kliknąłem na 1 stronę, przeniosło mnie na pobieraczka i wyskoczyło okno: “pobieranie ********** rozpocznie się za 5,4,3,2,1 sekund”. To tak na ostrzeżenie.

Pozdrawiam.

Wiecie co ja też się dałam nabrać… ;/ ale nie podałam swoich prawdziwych danych.

Też dziś dostałam maila z pogróżkami sądem i prawnikiem, ale mail przyszedł jako spam…

Nie zamierzam im zapłacić, bo nic z ich strony nie ściągnęłam.

Oczywiście na pierwszy rzut oka się przestraszyłam ale po przeczytaniu wielu forum i wielu artykułów na ich temat nie mam zamiaru im płacić. wysłałam im e-mail :

UOKiK przypomina, co zrobić w sytuacji, gdy:

Zawarłeś umowę, ale nie zacząłeś ściągać plików – jeżeli przed zawarciem umowy przedsiębiorca poinformował cię o prawie do odstąpienia od niej, możesz to zrobić bez podawania powodu w ciągu 10 dni od momentu jej zawarcia. Powinieneś wysłać przedsiębiorcy oświadczenie na piśmie, w którym informujesz o odstąpieniu od umowy. Najlepiej zrobić to listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Nie trzeba przy tym podawać powodu. Pamiętajmy, że przedsiębiorca nie ma prawa pobierać od nas opłat za odstąpienie od umowy.

Zawarłeś umowę, której warunki nie zostały potwierdzone na piśmie i nie ściągałeś plików – prawo do odstąpienia od umowy wydłuża się wówczas do trzech miesięcy.

Zawarłeś umowę, ale na podstawie nieprawdziwych informacji, np. reklamy czy danych na stronie internetowej przedsiębiorcy – na podstawie kodeksu cywilnego możesz uchylić się od skutków złożonego pod wpływem błędu oświadczenia woli bez konsekwencji w ciągu 12 miesięcy. W takim przypadku należy wysłać taką informację, powołując się na to, że umowa została zawarta na podstawie wprowadzających w błąd informacji.

Jesteś niepełnoletni i rejestrując się skłamałeś co do swojego wieku, a sprzedawca żąda zapłaty za produkt lub usługę - jeżeli twój rodzic lub opiekun nie wyraził zgody na transakcję, z tak zawartej umowy powinien zrezygnować, o czym należy niezwłocznie powiadomić przedsiębiorcę;pamiętaj, w przypadku poniesienia szkody przez przedsiębiorcę w związku z np. podaniem nieprawdziwych informacji czy pobieraniem plików może on wystąpić z roszczeniem odszkodowawczym do sądu przeciwko użytkownikowi, osobom niepełnoletnim lub ich opiekunom.

Nic nie ściągałam z Państwa strony, konta nie da się usunąć samodzielnie zatem jeśli nie chcą mieć państwo problemów z sądem i z działem konsumenta (co miało już miejsce w kwietniu br) to proszę nie wysyłać mi więcej pogróżek i usunąć moje konto na serwisie pobieraczek.pl !

Mam nadzieję, że już nic mi nie napiszą i nic ode mnie nie będą oczekiwać.

napiszą że musisz zapłacić itp

to ich standardowa regułka

lubią straszyć ludzi

a widzę że co raz łatwiej się na tego pobieraczka natknąć

sam przeglądając internet w poszukiwaniu programu do pobrania czy czegoś innego natknąłem się na pobieraczka

do tego jeszcze nie raz na maila dostaje spam od pobieraczka zachęcający do skorzystania z ich oferty

http://www.wykop.pl/link/176356/pobiera … -oszustwo/

http://www.wykop.pl/link/182216/pobiera … -w-sadzie/

powiem tak ONI BĘDĄ ISTNIEĆ DO PÓKI KTOŚ IM BĘDZIE PŁACIŁ, dzieci nie maja się czego obawiać, dorośli co podali poprawne dane osobowe muszą się nabiegać.

Jeśli ktoś powie zapłać im, to i tak będą mu to przysyłać, nie jedna osoba o tym pisała, w google o tym aż pełno, szukaj pobieraczek oszuści, sprawa głośna z 2009, wiecie czemu istnieją, bo nadal są naiwniacy, a ci co zapłacili, podali poprawne dane maja podstawy prawne aby dać ich do sądu, i złożyć z innym również poszkodowanymi pozew zbiorowy, przeciw im.

Jeśli ktoś jeszcze napisze zapłać albo będzie miał taki zamiar jest skończonym *****em, OSZUST nie pójdzie do sądu sądzić się że został oszukany.

Pobieraczek wygrał sprawę przeciw klientowi?? TO JEST PROPAGANDA ich pracowników, brak sygnatury jakichkolwiek akt itp.

Oni chcą was wystraszyć, czytać jak postąpić w tej sprawie, zależnie od podanych danych-google powie jak postępować.

Fałszywe dane olać, mogą ci naskoczyć !!

http://www.*******************

Szukaj w google nawet prawnicy mówili że ci ****************** !!

Dodane 08.10.2010 (Pt) 19:21

http://www.******************

Ja też się na to nabrałam, przez głupote napisałam właściwe dane, nie miałam pojęcia o konsekwencjach bo nigdy nie słyszałam o takim programie, a jaką stronę włączałam aby coś ściagnąć pojawiała się właśnie ta, więc się zarejstrowałam i zapomniałam o tym. Dzisiaj patrze a tu przyszedł mejl z prośbą o zapłate 95zł. Nie wiem co mam robić ponieważ podałam prawdziwe dane!? Jest ktoś może taki co nie zapłacił i minął od tego długi okres czasu? Boje się, że po pewnym czasie może jednak przyjść większa kwota, ponieważ w regulaminie (który przeczytałam dopiero przed chwilą - bo kto czyta regulamin) pisze, że naliczają czterokrotne odsetki zgodne z jakimś tam bankiem. CO MAM DALEJ ROBIĆ? pomocy!

8 stron wyjaśnień…

Jak fałszywe dane OLEJ SPRAWĘ !!

Inaczej czytaj.

Każdy świadomy konsument …

DZIĘKI WIELKIE ZA TAKA POMOC… Ciekawe co wy byście zrobili jakby wam się takie cos przydarzyło… .ZERO POMOCY ! a tu jest wiecej spraw opisanych, że fałszywe dane itp. niż pomoc co zrobić przy prawdziwych danych… i najłatwiej powiedzieć olej sprawe przy fałszywych danych jak napisałam, że podałam PRAWDZIWE DANE… !

olał bym to i tyle :slight_smile: