Jak mam usunac konto na pobieraczek.pl?

Popierwsze kochani chcecie aby wam anulowali konto na pobieraczek.pl musicie i to koniecznie, nie przez email bo to nic nie da- trzeba na piśmie wysłać ośwaidczenie oświadczenie o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość, listem poleconym z potwierdzeniem odbioru. Można ją wszeżie sćiagnąć: np powinno wyglądać to tak:

Wrocław, dn. … 2010 r.

Imie i Nawzwisko

Adres

Eller Service S. C.

Chłopska 72

80-350 Gdańsk

Oświadczenie o odstąpieniu od umowy

zawartej na odległość

Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U. nr 22, poz. 271) odstępuję od umowy o świadczenie usług Usenet na stronie pobieraczek.pl dla użytkownika …(podać login> email) zawartej dnia … w serwisie internetowym http://www.pobieraczek.pl

Proszę o natychmiastową likwidację mojego konta na Państwa stronie internetowej http://www.pobieraczek.pl, co wiąże się z rezygnacją z usług świadczonych przez Państwa firmę- Eller Service S. C.

podpis konsumenta

Po tym gdy wam odpiszą możecie mieć pewność że wam już nie odpiszą :slight_smile:

UStawa regulująca te oświadczenie z dnia 21.04.2010 mówi iż rpzedwszystkim osoby pełnoletnie, osoby, które podały prawdziwe dane osobowe mają prawo w ciągu trzech miesięcy od dnia zarejestrowania się na stronie pobieraczek.pl.

Przy okazji tej sprawy Prezes UOKiK przypomina, “że zazwyczaj rejestracja w serwisie jest równoznaczna z zawarciem umowy z przedsiębiorcą, np. na dostarczanie usług. UOKiK przypomina, co zrobić w sytuacji, gdy:

zawarłeś umowę, ale nie zacząłeś ściągać plików – jeżeli przed zawarciem umowy przedsiębiorca poinformował cię o prawie do odstąpienia od niej, możesz to zrobić bez podawania powodu w ciągu 10 dni od momentu jej zawarcia. Powinieneś wysłać przedsiębiorcy oświadczenie na piśmie, w którym informujesz o odstąpieniu od umowy. Najlepiej zrobić to listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Nie trzeba przy tym podawać powodu. Pamiętajmy, że przedsiębiorca nie ma prawa pobierać od nas opłat za odstąpienie od umowy;

zawarłeś umowę, której warunki nie zostały potwierdzone na piśmie i nie ściągałeś plików – prawo do odstąpienia od umowy wydłuża się wówczas do trzech miesięcy;

zawarłeś umowę, ale na podstawie nieprawdziwych informacji, np. reklamy czy danych na stronie internetowej przedsiębiorcy – na podstawie kodeksu cywilnego możesz uchylić się od skutków złożonego pod wpływem błędu oświadczenia woli bez konsekwencji w ciągu 12 miesięcy. W takim przypadku należy wysłać taką informację, powołując się na to, że umowa została zawarta na podstawie wprowadzających w błąd informacji;

jesteś niepełnoletni i rejestrując się skłamałeś co do swojego wieku, a sprzedawca żąda zapłaty za produkt lub usługę – jeżeli twój rodzic lub opiekun nie wyraził zgody na transakcję, z tak zawartej umowy powinien zrezygnować, o czym należy niezwłocznie powiadomić przedsiębiorcę;

pamiętaj, w przypadku poniesienia szkody przez przedsiębiorcę w związku z np. podaniem nieprawdziwych informacji czy pobieraniem plików może on wystąpić z roszczeniem odszkodowawczym do sądu przeciwko użytkownikowi, osobom niepełnoletnim lub ich opiekunom.”.

Jeśli możesz wyślij to ci naulują jeśli nie “olej” i przestana przysyłać…wrzuć do spamu… ponad 300000 tysięcy użytkownikó został ow ten sposób oszukany i głupi ten kto zapłacił…bo będą dalej chceli zapłaty co miesiąc :))

A i tak jest to nie zgodne z prawe…nic nie podpisywales…nie akceptowales regulaminu po rejstracji…nie dali do zapoznaia sie z cennikiem przed zaresjtrowaniem sie do serwisu. Więcej informacji na ten temat na stronie http://www.uokik.pl

Pozdrawiam

Oni mieli czy mają własne serwery do przetrzymywania plików , ale z tego co wiem to nigdy nikomu nic się nie udało od nich pobrać.

to może mieli tylko same nazwy lol

Oświadczenie o odstąpieniu od umowy na usługi Usenet

Na podstawie przepisów ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, z zachowaniem 10 (dziesięć) dniowego terminu od dnia zawarcia umowy, odstępuję od zawartej z Eller Service S. C. umowy o świadczenie usług Usenet.

Na końcu podaj swoje imię i nazwisko, a następnie wyślij wiadomość na adres bok@pobieraczek.pl.

to i tak wyślą automatyczną odpowiedź że musisz zapłacić :stuck_out_tongue:

Dokładnie, lepiej olać sprawę i nie wdawać się w dyskusje z oszołomami :wink: .

Ja informację że mam zapłacić odczytałam 21 a przyszła 6 i pisali o tym że założyłam konto i muszę zapłacić i podali moje IP.********** się i usunęłam e-maile że niby jak przyjdą to powiem:chrzańcie się.Nic w skrzynce nie mam!Po przeanalizowaniu doszłam do wniosku że i tak mnie nie znajdą na takim ********** a kilometr ode mnie jest stacja przekaznikowa więc nie wychwycą mnie.Nawet gdyby mnie podali do sądu to mi mogą nagwizdać bo do rodzinnego trzeba mieć 13 lat a ja mam 11.Rodzice nic nie wiedzieli że zakładam konto.Dla pewności usunęłam moje konto e-maile =D> .Na GG i tak się nie logowałam bo mi nawala.I czytałam że możesz zapłacić tylko 300 zł w sądzie a od wyroku można się odwołać na nieświadome zawarcie umowy bądz zawarcie jej przez osobę niepełnoletnią co powoduje jej rozwiązanie.Do rejestru mnie nie wpiszą bo nie jestem pełnoletnia.nie przejmujcie się jak dostaliście taki e-maile bo wystarczy przeczytać kodeks cywilny i kodeks prawny by zobaczyć że ci nic nie zrobią :smiley:

wilczureczka19 , radzę panować nad słownictwem …

W Polsce nie ma żadnej “samowolki” i są określone reguły których trzeba przestrzegać (takich jak regulamin serwisu), powiem Ci że założyłem tam konto i potestowałem, napisałem mejla żeby konto zostało usunięte zrobiono to bardzo szybko. Ja natomiast jestem pełnoletni więc biorę całą odpowiedzialność na siebie, Ty natomiast obciążysz swoich rodziców/prawych opiekunów dodatkowymi karami pieniężnymi.

do mnie tez sie ofiarowali z zaplata choc wogole nie skorzystalem z tego dziadostwa.Na wszelki wypadek rozwiazalem z nimi REGULAMIN (bo to nie jest Umoaw) napisalem do bok.pobieraczek,ze zaplace te 98 zl pod warunkiem,ze przesla mi potwierdzenie ze ta pseudo umowa zostala rozwiazana.Napisalem im,ze w przypadku straszenia,grozenia mi sprawe zglosze do organow scigania.Mimnelo dwa miesiace i sladu po Pobieraczku nie ma.

zapłaciłeś??

A ja mam takie pytanie do tych co korzystali.

Jak wygląda ta strona po zarejestrowaniu, jakie są transfery itp. materiały tam zamieszczone to zbór zasobów z innych stron ??

Jakieś screeny tej strony??

Poczytaj sobie co to jest Usenet a będziesz wszystko wiedział.

To żart?

A co ma być tu żartem? niby! !!

Nie wiem czy dobrze to zrozumiałem co wiki pisze:

czyli ta strona to nic więcej jak uporządkowany spis zasobów Internetu?? :oops:

Witam

Moja młodsza siostra weszła na pobieraczka i zarejstrowała się tam. W tym samym dniu zauważyłam że ta strona jest płatna więc wysłałam rezygnacje tak jak pisze w umowie. po 2 dniach chciałam sprawdzi czy konto dalej istnieje więc zalogowałam się. Niestety nadel było dostępne. Postanowiłam wysłać rezygnacje jeszcze raz. Dziś mija już 9 dzień a strona nadal jest aktywna i nie wiem co mam robić. Proszę o pomoc

Nic, olać. Skoro wysłałaś rezygnację, to czym się przejmujesz? Poza tym, przeczytaj ten temat od początku.

Witam

Mam ten sam problem,piszą że niby się zarejestrowałem na dane kompletnie bez sensu wogle nie związane ze mną,zgadza się tylko mój e-mail i adres ip. Piszą coś takiego…

Szanowny Panie bfgbdfb,

Ze względu na nie wywiązanie się przez Pana do dzisiaj z zawartej z nami umowy z dnia 03.11.2010 będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko Panu na drogę sądową w celu wyegzekwowania przysługujących nam wymagalnych należności. Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204) doszło do zawarcia wiążącej obie strony umowy.

Pozew przeciwko Panu zostanie skierowany do właściwego miejscowo sądu przez współpracującą z nami kancelarię prawną na podany przez Pana podczas zawierania umowy adres:

vdfhbdbd bfgbdfb

33-600 Ymielin

dbfbdfb 5

Przypominamy, że podawanie fałszywych danych osobowych mających na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy stanowi przestępstwo oszustwa zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Jeżeli podczas rejestracji podali nam Państwo fałszywe dane osobowe (otrzymamy wtedy zwrot listu z pozwem) o popełnionym przestępstwie niezwłocznie zawiadomimy właściwe organy ścigania. Do identyfikacji posłuży nam adres IP, z którego nastąpiło zawarcie umowy oraz jej dokładny czas i data. Polscy usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP, właśnie na wypadek ewentualnych przestępstw lub wyłudzeń dokonanych przez klientów.

Pana adres IP użyty podczas zawierania z nami umowy z dnia 03.11.2010 to 87.206.33.4. W związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania zgromadzonych o Panu danych w celu wyegzekwowania należności wynikającej z zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich właściwym organom ścigania w przypadku podania fałszywych danych.

Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy Panu ostateczny termin na dobrowolną spłatę zaległości. Jeżeli usługa Pobieraczek5 nie zostanie opłacona w przeciągu 3 dni od dnia otrzymania tej wiadomości, wówczas zainicjujemy czynności prawne opisane wyżej, co wiązać się będzie dla Pana z dodatkowymi kosztami (sądowymi i windykacyjnymi) oraz w wypadku podania fałszywych danych zawiadomieniem właściwych organów ścigania i poniesieniem związanych z tym konsekwencji.

Zaległą kwotę w wysokości 94,80 PLN należy zapłacić w ciągu 3 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:

1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZ … 8HRUHYK9EZ

Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.

1. Poprzez przelew bankowy na następujące dane:

Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.

Numer rachunku: 36 1600 1303 0004 1002 2832 0150

Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - rinov@o2.pl

Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieraczek.pl/przelew.php?e … fpokMLM%3D

W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem bok@pobieraczek.pl

Z poważaniem,

Zespół Pobieraczek.pl

I teraz nie wiem co zrobić.Proszę o pomoc ludzi którzy już dawno coś takiego mieli i co zrobili.Proszę

może ktoś się zarejestrował na twojego maila :stuck_out_tongue:

Ale dałeś odpowiedź,pytam się czy ktoś już miał z tym do czynienia i czy coś mi zrobią czy po prostu ich olać i nie mi nie zrobią…