A czy w podobnej sytuacji, czyli dosyć często mi zrywało i z 5 Mb/s ograniczyło mi do 1 Mb/s chociaż wcześniej 2 Mb/s chodziło mi bez problemów, jest jakas opcja powrotnego zwiększenia prędkości ?
musisz zadzwonić do orange i ustawią ci jak było ,ale będzie ci znowu zrywać i DLM zmniejszy znow synchronizację.teraz ci nie zrywa nic?jeśli nie to uszkodzenia na lini mozna wykluczyć i zainwestować w stabilniejszy router na ktorym nie bedzie zrywać wtedy DLM będzie mniej ingerował w twoje parametry
szczepan997 ,
Pokaż jeszcze raz obecne staty z routera
– Dodane 17.12.2012 (Pn) 13:09 –
wujek2114 ,
musisz zadzwonić do orange i ustawią ci jak było ,ale będzie ci znowu zrywać i DLM zmniejszy znow synchronizację.teraz ci nie zrywa nic?jeśli nie to uszkodzenia na lini mozna wykluczyć i zainwestować w stabilniejszy router na ktorym nie bedzie zrywać wtedy DLM będzie mniej ingerował w twoje parametry
Dzwoniłem do Orange i oni mi wmawiają że nie pójdzie mi więcej niż 1Mb/s, a przez rok miałem 2 Mb/s bez problemów…
W router już zainwestowałem teraz tylko czekam na kuriera. obecnie mam AirLive http://pl.airlive.com/product/WT-2000ARM, a kupiłem Tp-link W8960N. Czy będzie jakaś różnica ?
A i dodam że śmigało mi nawet 5 Mb/s, ale brat miał neta w neo na tej samej linii (znaczy w jednym domu ale w innym gniazdku) i jemu nie działał i mi przez to zmniejszyli żeby on w ogóle mógł się połączyć bo używał standardowego modemu od TP.
Witam jestem nowy przeczytałem wszystkie wasze odpowiedzi i nie potrafię rozkminić ile na moich parametrach będę mógł wyciągnąć.Teraz mam 1Mb i tv (nie sat)tylko kablema parametry takie:
djosdanielos , zakupiłem router taki jak Ty masz i jest poprawa w stabilności, bo na poprzednich routerach które używałem (TP-Link TD-W8901G i D-Link DSL-624M) zrywało połączenie, prędkość też nieco większa, a przy zastosowaniu wcześniej opisanego zabiegu z DMT w tej chwili mam takie parametry:
Wiadomo, wieczorami przy takim SNR połączenie zerwie, i synchronizuje się na niższą, ale i tak, jak na taką długość linii jest chyba całkiem przyzwoicie. Jeszcze raz dziękuję za pomoc przy całym zamieszaniu ze zmianą umowy i prędkości.
jak na te tłumienie to ładny wynik , byle tylko nie zadziałał u ciebie ten cały DLM bo to jest koszmar
możesz pokombinować jeszcze z kablami i gniazdkami może da się coś gdzieś skrócić zobaczyć na innym kablu ,może tłumienie będzie jeszcze odrobinę niższe
Normalnie router jest podłączony ~10m kablem do gniazdka, sprawdziłem właśnie na najkrótszym kablu jakim miałem- od telefonu (~1,5m), podmieniałem filtr, ale tłumienie spadło tylko o 0,5dB. Jest to jedyne gniazdko jakie mam w domu. Gra nie warta świeczki, tym bardziej, że musiałbym kupować 3 nowe kable LAN do komputerów i drukarki i je kłopotliwie prowadzić przez wyremontowane niedawno pomieszczenie.
Ogólnie rzecz biorąc wczoraj (niedziela, wolny dzień, wieczorem) zerwało mi synchro nawet przy ~4Mbit i SNR automatycznie ustawiającym się na 6dB, więc nie chcę krakać ale możliwe, że w końcu DLM dopadnie i mnie, dokładając jeszcze to, że stary router gubił synchro dość często. Jakaś rada odnośnie tego może?
Nie licząc tłumienia niższego o 4dB to większej różnicy nie widać, przynajmniej o tej porze- a widać że statystyki nieco się pogorszyły. Używając w tej chwili DMT i zjeżdżając z SNR na 10% synchro jak na screenie.
Dorzucam screena z tymi “wykresami”, może na coś się przydadzą: