Witam. Posiadam 1Mb w netii. Jak na dzisiejsze realia (2 komórki i 3 kompy w domu) wiadomo jak jest[emoji3]. Posiadam router Asus DSL-G31. I teraz jaką rozsądniejszą prędkość mogę uzyskać na moim łączu?
Pozdrawiam!
Witam. Posiadam 1Mb w netii. Jak na dzisiejsze realia (2 komórki i 3 kompy w domu) wiadomo jak jest[emoji3]. Posiadam router Asus DSL-G31. I teraz jaką rozsądniejszą prędkość mogę uzyskać na moim łączu?
Pozdrawiam!
Obecnie mam 20 Mb/s, chcę wykupić 80 Mb/s, warto?. Ile mogę jeszcze wyciągnąć na linii z takimi parametrami?
http://s21.postimg.org/xt702xn9j/internet.png
___________________________________________________________________________________________
Proszę zapoznać się z regulaminem, a szczególnie z fragmentem dotyczącym maksymalnych rozmiarów grafik wklejanych do posta.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Proszę o pomoc. Ile Mb można wyciągnąć maksymalnie na takich parametrach :?: :
Nic więcej ponad to co masz obecnie.
Daleko od centrali jesteś.
@Odyniec, To dziwne, bo 4Mb działały bez zająknięcia długi czas. Poza tym na uwagę chyba zasługuje też parametr SNR.
Planowałem wyprosić u operatora ponowną stabilizację łącza, by uszczknąć trochę z tego SNR i wycisnąć jakiś dodatkowy 1Mb na synchro, bo jak widać przycięli mnie do 3Mb. W końcu jest spory zapas tego snr margin, ale zbiłeś mnie z tropu.
Działały, ale teraz nie działają. Jesteś daleko od centrali, a ten parametr głównie wpływa na możliwą do osiągnięcia szybkość na łączu.
Widocznie automat na centrali zbił synchronizację lub inny problem. Zgłoś sprawę do operatora. Może trochę się poprawi, ale nie oczekuj wiele.
No DLM zbił synchro, a jak wiadomo urządzenie to często zaniża prędkość neta.
Chciałem tylko wiedzieć jeśli uda mi się zrobić ponowną stabilizację łącza to ile może działać w takich warunkach?
Ok. 4 Mb/s.
Dziękuję za odpowiedź.
Dzień dobry też mam problem z internetem ponieważ gdy w telefonie klikam wi-fi i swoją sieć to pisze szybkość łącza 65Mb/s a Na stronie speedtest.net pisze coś takiego.
Ping 83ms Download speed 6.85Mbps. Upload speed 0.87Mbps a z orange oferują mi internet 10Mbs który internet szybszy mój czy z orange?
2.5
Prędkość synchronizacji DSL w górę
2.6
Prędkość synchronizacji DSL w dół
2.7
Margines szumu w dół
11.0 dB
Mógłby ktoś mi powiedzieć ile by mi wycisnął najwiecej?
Vertion, a nie pokręciłeś coś ?? Dla przykładu, ja mam internet 40Mbps, ale download na Steam 4.5MBps. Mbps, a MBps, to dwie różne rzeczy.
Jeżeli przykładowo masz 65Mbps, to pobieranie powinieneś mieć 6.5MBps. Twój jest szybszy.
qwert, nie ma opcji , wyciskania ". Od operatora wyłącznie zależy, jaką prędkość internetu będziesz miał
Siemka rezygnuje z internetu na współke ze znajomym i chce wiząśc coś samemu.I mam do wyboru netie i orange
"http://www.orange.pl/kid,4002009501,id,4…ticle.html
chciałbym 80mb bo kosztuje tyle samo co 20 tylko pytanie czy jest sens czy osiagne chociaż 50mb
a tu netia w neti chciałbym 100 bo kosztuje tyle samo co 50 no wiec pytanie
jak sprawdzić jaka predkość maxymalna moge osiagnać ?
Ps i co wybrać orange czy netie teraz mam na współke orange 10mb ale na kolege jest ja tylko sie dorzucam ale cały czas pada ten internet i dlatego zmieniam .
Widziałem gdzieś na jakimś forum że podawali jakies dane i oni z tych danych wywnioskowali ile max może być tyle ze to były posty z 2008 roku wiec nie za aktualne i nie bardzo wiedziałem gdzie mam tego szukac i komu dać zeby odczytał ile max moge mieć.
ile maxymalnie wyciagne ?
tu masz ofertę z netia http://www.netia.pl/oferta-dom/internet.html a tu http://www.orange.pl/kid,4002009501,id,4002235565,title,Neostrada,article.html z orange
Tu są tzw. prędkości do 100, albo do 300Mbps. Pytanie tylko, czy to nie są chwilowe prędkości, bo to całe , do ", robi wielką różnicę.
Najlepsza jest Vectra, ona daje stałe prędkości. - Zapytaj się, dowiedz dokładnie, bo możesz mieć powiedzmy 50Mbps internet stały, ale wciąż będzie do 300.
Ja mam łącze stałe, więc prędkości pobierania na Steam mam 4.5MBps Tam, gdzie mieszkasz, nie ma innych operatorów ?
Aktualnie mam 6 mb/s z tpsy i chce wiedzieć ile maksymalnie wyciągne z tego łącza.
Hej, kończy mi się umowa w netii i zastanawiam się nad przejściem do orange. Czy możecie z tego coś wywnioskować, np. na jaką maksymalną prędkość mogę liczyć?
Hej,
Bardzo niewielu operatorów w umowie zobowiązuje się do zapewnienia minimalnej prędkości - zwykle mamy tylko do czynienia z prędkością maksymalną do iluś tam Mb. I obawiam się, że tutaj też tak będzie.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Witam, jestem nowy i prosilbym o małą pomoc ;] Mam 2 mb/s z Orange.
Moje dane techniczne linii:
Status linii ADSL
Podniesiony
Standard ADSL
G992_3_A
Szybkość wysyłania
860 Kb/s (Intlv[LP0])
Szybkość pobierania
1528 Kb/s (Intlv[LP0])
Tłumienie
Bliski koniec: 57.6 (dB)
Odległy koniec: 31.5 (dB)
Sygnał/Szum
Bliski koniec: 4 (dB)
Odległy koniec: 6 (dB)
Liczba błędnych pakietów
241
Firmware
0xe15080a
Błędne sek. w okresie 15 min
0
Błędy CRC
243
Błędne sek. w okresie 1 dnia
0
Zamierzam zmienić internet, co i jak mogę i ile pójdzie na mojej linii?
Dziękuję za odpowiedź.
Witam
Ile mogę wycisnąć z mojego łącza teraz mam neostrade do 10mb i nie wiem czy przejść do Netii
System Up Time 21:43:17 PortStatusTxPktsRxPktsCollisionsTx B/sRx B/sUp TimeWANPPPoA7237111043741011871600921:41:40LAN10M/100M107772753330118015321:42:58WLAN11M/54M973181658799015134117521:43:02
Witam serdecznie
Obecnie posiadam internet z orange 512kb/s i chciałbym skorzystać z internetu do 10MB. Mieszkam daleko od centrali także wiem że te 10MB na pewno nie będę miał ale chciałbym wiedzieć ile mógłbym na tym łączu wyciągnąć, jakby było 4mb byłbym wniebowzięty. Gdybym kupił dodatkowo jakiś modem średniej półki za ok. 400zł bez wi-fi poprawiło by to jakoś internetu?
Dane lini: