kolejna opcja u nich po 2Mb to 6Mb z tego miałbyś koło 4Mb przy tych parametrach do tego mogłoby być niestabilne ,możesz podzwonić czy by nie dało się poprawić linii przez techników ,jakoś zmniejszyć tłumienia do tych 40dB to po przełączeniu na adsl2+ miałbyś wtedy 6Mb
No ok dzięki za rade, zobaczę co mi powiedzą. No w tej chwili mam 1Mb , bo jeszcze jakiś czas temu nie dało się założyć neta u mnie, ale coś tam pogrzebali i stwierdzili, że teraz można więc wziąłem na próbę 1Mb ale to trochę za mało. Na ich stronie pokazuję mi, że mogę 2Mb może uda się więcej. Mnie dziwi jedna rzecz może to normalne ale dla mnie dziwne tłumienie linii na download jest wysokie a na upload stosunkowo niskie. Jeszcze raz dzięki za pomoc.
Witam
Chciałbym się dowiedzieć jaki internet moie łącze pociągnie … obecnie 1mb/s
dane:
Line State : Showtime
Modulation : G.DMT
Annex Mode : ANNEX_A
Downstream Upstream
SNR Margin : 35.0 28.0 db
Line Attenuation : 42.0 22.0 db
Data Rate : 1312 320 kbps
Max Rate : 9580 1120 kbps
CRC : 0 1
Z góry dziękuje za odpwiedź…
pociągnie 6Mb
djosdanielos <- Wielkie dzięki
ADSL Link Downstream Upstream
Connection Speed 7456 kbps 640 kbps
Line Attenuation 4 db 1.5 db
Noise Margin 21 db 23 db
Wyciągnę więcej niż 6mbs?
tak 20Mb ,40Mb a nawet te 80Mb jeśli centrala jest przygotowana pod vdsl parametry b.dobre masz
Status linii ADSL Podniesiony
Standard ADSL G992_5_A
Szybkość wysyłania 312 Kb/s (Intlv[LP0])
Szybkość pobierania 1652 Kb/s (Intlv[LP0])
Tłumienie Bliski koniec: 55.2 (dB)
Odległy koniec: 27.0 (dB)
Sygnał/Szum Bliski koniec: 5 (dB)
Odległy koniec: 17 (dB)
Liczba błędnych pakietów 459
Firmware 0xe15080a
Błędne sek. w okresie 15 min 0
Błędy CRC 53
Błędne sek. w okresie 1 dnia 0
Jak Panowie wygląda to u mnie ??? Jest szansa na większą prędkość, mam liveboxa , może warto go wymieć na coś lepszego ???
Pozdrawiam
Witam speców. Ktoś powie ile na tym idzie wyciągnąć ? Aktualnie 2mb, panowie w TP powiedzieli rok temu że więcej jak 2mb nie da się. Oczywiście i tak im nie wierzę bo w tamtym okresie szukałem po forach trochę i dostałem odpowiedzi że 10 powinno udźwignąć. Kiedyś ta wiedza była jeżeli chodzi o tłumienie i i nne parametry, jednak po roku czasu nie interesowaniu się tym wyleciała, dlatego proszę o sprawdzenie.
Uploaded with ImageShack.us
oskar023 ,
więcej niż to co masz nie pójdzie bo już teraz nie osiągasz tego co w umowie ,wymiana liveboxa raczej nieopłacalna chyba że zrywa ci połączenie to na jakiegoś TP-link najlepiej w8960N parametry mogą się odrobinę różnić na innym sprzęcie ale na cuda bym nie liczył jesteś w adsl2+ możliwe że jak na innym routerze ustawisz sobie ręcznie adsl1 to może dociągnie do tych 2Mb na liveboxie nie idzie tego ustawiać sobie, jak chcesz to ryzykuj ale możesz wydać 150zł na router a nic nie osiągniesz , poskracaj kable w domu maksymalnie jak się da im krótszy kabel z gniazdka do liveboxa tym lepiej jak masz więcej niż jedno gniazdko tel. w domu to podłącz router do pierwszego i zgłaszaj Orange żeby poprawili jakoś linię
boshi ,
10Mb będzie działać na 100%
Ok dzięki, a pytając już typowo teoretycznie to max tej lini to ile gdzieś? 15?
myślę że linia zsynchronizowała by się w okolicy 19000 Kbps to powinno dać koło 17Mb max
Nie ma 15 mb, więc przy zmianie umowy będę starał się o 10 mb najwyżej, bo 20 nie ma sensu brać skoro linia tego nie udźwignie. Zastanawiam się tylko, po co oni mają przepustowości wielkości 80-40mb a UPC jeszcze więcej, skoro 80% ludzi linia tego nie obsłuży. Gdzie są takie linie by coś takiego działało na full? skrzynka musi być w domu, kable ze złota? czy o co w tym chodzi.
przeglądając http://forum.neostrada.info/viewtopic.p … start=2010 widzę że są tam pojedyncze osoby mające 80Mb pewnie centrale mają za ścianą i tłumienie 0 dB mi tam 10Mb w zupełności wystarcza cieszy mnie to że przy przechodzeniu na wyższe opcje zmienia się przeplot i są o połowę niższe pingi
Pewnie jest tak jak piszesz. Przy zmianie umowy na 10 mb się przejdzie i tyle.
nie musisz czekać do końca umowy możesz zadzwonić do orange i przejść na 10Mb w każdej chwili
Witam ile mogę wyciągnąć na takich parametrach ??
ADSL Link Downstream Upstream
Connection Speed 1323 kbps 323 kbps
Line Attenuation 40.4 db 19.0 db
Noise Margin 30.4 db 31.0 db
max 6Mb
Dzięki dodam ze odległość od centrali 4.5km . Proponują mi max 2mb. Czy jest realna szansa na 6mb?? , mogę ich męczyć , i o co się wypytać ??
jeśli Noise Margin 30.4 db 31.0 db jest stabilny nie skaczę w górę i dół to jest szansa że będzie chodzić dobrze
tłumienie wysokie 40dB ale masz też spory zapas marginesu znam dużo osób z takim tłumieniem linii i działa im 6Mb
według tego tłumienia masz 3km do centrali ja bym ich pomęczył