Aktualnie mam 1mb, proponuja mi 4mb ale przy dobrych wiesciach skusilbym sie i na wiecej…
2Mb i 4Mb będzie działać 6Mb niestety nie da rady zbyt duże tłumienie 52dB a poza tym margines( SNR ) masz niestabilny na jednej tabelce masz 22dB na innej 28dB i 27dB duże wahania mogą spowodować niestabilność internetu w różnych porach dnia dlatego że po przejściu na wyższą prędkość ten snr spadnie i będzie w okolicach 10dB a przeważnie jak jest już poniżej pewnych wartości ok 6dB zaczynają być problemy ze stabilnością
a wiec przystane na 4mb, dzieki wielkie za poswiecony czas pozdrawiam
Witam,
Jeśli ktoś ma chwilkę czasu to prosiłbym o podanie jaki max internet mogę mieć na takich parametrach:
pełne 10Mb
Dzięki- spróbuję
Witam, czy dam radę wyrwać od neostrady internet 20mb na tym łączu? Do centrali mam niecałe 100 metrów.
Dasz i 80mbit jak masz w centrali karty vdsl2.
a jakoś sam to mogę sprawdzić, czy muszę się kontaktować?
możesz sprawdzić na http://www.orange.pl/prt/service_availability_check jeśli posiadasz tel stacjonarny z numerem w Orange wpisujesz tylko numer w zakładce “sprawdź po numerze telefonu stacjonarnego” lub po prostu zadzwoń do Orange
tłumienie masz idealne każda opcja będzie działać na full
No właśnie… wyświetla mi tylko 10 max… btw mam nowy router - nowy screen, ale to nic nie zmienia chyba i tak.
na tym routerze masz jeszcze lepsze parametry ,synchronizacja dla 20Mb wynosi 24544 kbit/s jak widzisz router pokazuje ci że może osiągnąć 26196 kbit/s w adsl2+
czyli 20Mb bez problemu uciągnie podobnie 40Mb i 80Mb im mniejsze tłumienie linii tym wyższa prędkość jest osiągalna a ty masz 0 dB
20Mb możesz w ciemno zamawiać ,co do dostępności vdsl to już musisz na infolinii wypytać czy jest planowane w twojej miejscowości kiedy itp.
z czego co mi się wydaje, to w tej centrali jest jedynie adsl2, a adsl2+ już nawet nie ma…
wnioskuję to po tym, że 10mb mam teraz (a to mieści się w adsl2), 20mb (już adsl2+) mogę mieć teoretycznie i po części praktycznie (mam odpowiedni router), ale neo nie wyświetla mi tej możliwości dla mojej linii i przy kontakcie mówili, że to jest coś z ich strony, także chyba dobrze to rozumuję, tak?
ciekawe czy mogę ich na kłonić, do zrobienia tych kart w tej centrali, czy będą chcieli się tego podjąć dla jednego klienta…
w tej tabelce co są parametry powinno być też info w jakim adslu jesteś.Oznaczenia G.992.3 lub i G.992.4 odpowiadają za adsl2 jak dobrze pamiętam a adsl2 plus jest oznaczony jako G.992.5 w opcjach routera możesz też przestawić modulacje ręcznie na adsl2 plus jeśli router się zsynchronizuje to jesteś wpięty do karty adsl2 plus
Test szybkości łącza czyli “skantarek check” …
SPRAWDZANIE DOSTĘPNOŚCI I SZYBKOŚCI ŁĄCZA NETIA
SPRAWDZANIE DOSTĘPNOŚCI I SZYBKOŚCI ŁĄCZA TP-ORANGE
Ile mogę maksymalnie wyciągnąć z tego łącza???
Stan linii ADSL Podniesiony
Standard ADSL G992_1_A
Szybkość wysyłania 640
Szybkość pobierania 6144
Tłumienie Bliski koniec : 41.5 (dB), Odległy koniec : 19.5 (dB)
Sygnał/Szum Bliski koniec : 12 (dB), Odległy koniec : 18 (dB)
Liczba błędnych pakietów 520
Firmware 0xe15080a
Błędne sek. w okresie 15 min 0
Błędy CRC 73
Błędne sek. w okresie 1 dnia 0
nie da rady więcej niż to co masz dodatkowo twój dostawca celowo lub nie celowo zaniżył ci synchronizacje na download czyli zamiast mieć 6Mb masz mniej prawidłowa synchronizacja wygląda tak download 7456 a nie jak ty masz 6144 i 640 upload zadzwoń do dostawcy internetu i wyjaśnij sytuację
Morp[hen, każda oferta Propozycji dobierana jest indywidualnie dla każdego Klienta. Prześlij do nas zgłoszenie korzystając z formularza Pomoc Orange: http://on.fb.me/GBc6Hm. Pomożemy w doborze właściwej oferty.
Witam
Na Neo W TPSA mam usługę 6M, ale rzeczywiście mam ok 3,5. Technicy z TPSA stwierdzili, że w tym miejscu NIGDY nie będzie 6MB. Jako, że TPSA nie ma w ofercie 4MB więc zostawiłem sobie te “6MB”.
Ostatnio Netia nęka mnie, że jeśli wezmę u nich to na 100% będzie 6MB - czy to prawda?